Mar 05 2014

IMG_4956IMG_4962IMG_4970 copyIMG_4968 copyIMG_4974 copyIMG_4972 copy

Här kommer första inlägget om Paris. Vår resa började inte särskilt bra och efter att ha varit lite instabil ett par veckor så ville jag bara bryta ihop. En sak för mycket på för kort tid! Vårt 06.25 flyg från Kalmar blev nämligen inställt på grund av dimma så vi fick istället åka buss upp till Arlanda (6 timmars resa). Under tiden visste vi inte om SAS lyckats få in oss på något nytt plan till Paris eftersom vi missade vår bokade flight (10.35). Innan vi lämnade Kalmar så pratades som två alternativ; antingen ett direktflyg runt fyratiden på eftermiddagen eller någon flight med antingen mellanlandning i Köpenhamn eller Oslo. Måttligt roande och jag ville gråta flera gånger. Ni förstår säkert hur det kändes efter att ha sett fram emot resan så länge. Väl framme på Arlanda bekräftade SAS att vår nya flight blev ett direktflyg vid 16.05 och vi fick även matcheckar så vi kunde äta middag. Otroligt snällt skulle jag vilja säga även om jag fattar att det förmodligen är en skyldighet de har. Så tre timmars slötid på Arlanda innan vi ÄNTLIGEN var i luften och på väg mot Paris.

Väl på flygplatsen i Paris så skulle vi leta upp vår chaufför som skulle köra oss till hotellet. Lite trafikstockningar på väg till hotellet men väl incheckade runt 20.30 så kunde vi äntligen pusta ut efter allt strul. Vi skulle egentligen vara framme på hotellet runt 14.30 på eftermiddagen så självklart var jag ledsen över att en halv dag i Paris försvann. Är dock otroligt tacksam över att jag fick tag på Fashiolista så fort på morgonen och som sedan höll kontakten hela dagen för att kolla av så att vi verkligen kom iväg och som dessutom bokade om vår taxi samt meddelade hotellet om sen ankomst. Guld värt!

Vi bodde som jag tidigare nämnt på Hotel Fabric – ett fyrstjärnigt hotell i 11;e distriktet som var färdigrenoverat under sommaren 2013. Ett otroligt fräscht hotell som jag gärna återvänder till. Vårt rum ser ni ovan och jag jublade lite när jag hittade produkter från L´occitane i badrummet. Jag rekommenderar verkligen hotellet om ni vill bo fräscht och lite avsides från turiststråken. Ett par minuters promenad till två olika tunnelbanestationer, trevlig personal dygnet runt och hög kvalitet på rummen. Frukosten som man kan köpa till kan ni strunta i dock. Inte värt 15 euro utan då kan man hellre leta upp ett mysigt fik. Efter att ha fräschat upp oss på rummet så letade vi reda på närmaste tunnelbanestation och gav oss i väg mot eiffeltornet men mer om det i nästa inlägg!