Jan 31 2017

1. Fudge Clean Blonde* | 2. Mac Liptensity Lipstick | 3. Maybelline Master Camo Correcting Kit* | 4. Marc Jacobs Air Blush | 5. Lacoste L.12.12 Elle Magnetic EdP | 6. Filorga Optim-Eyes | 7. Beautyblender Bubble*


Rundar av januari med några av de produkter som jag suktat efter de senaste veckorna. En del nyheter andra inte. Till att börja med har jag hört att Fudge Clean Blonde ska vara riktigt bra för att få bort gula toner i ett blont hår och eftersom jag ännu inte har hittat ett bra silverschampo så är jag mycket nyfiken på Fudges produkter. Någon som har testat? MAC lanserade sina Liptensity Lipstick i höstas och jag är riktigt sugen på två färger (Drift Wood & Medium Rare) som jag funderar på om jag ska slå till på eller inte. Har ju en rabattkod hos Kicks som går ut idag så det kanske blir ett litet klick ikväll.

Maybelline och Beautyblender har båda lanserat nytt den senaste tiden. Maybelline har bland annat lanserat en palett för färgkorrigering och jag har fortfarande inte riktigt hakat på trenden men fick ju en liten palett ifrån L´Oréal på Daisy Beauty Expo som jag ska testa inom kort. Tycker dock att den känns lite mörk för mig medan den här ifrån Maybelline känns mer rätt i färgerna (finns även i en mörkare version). Beautyblender firar 15 år i branschen genom att lansera en ny svamp i babyrosa. Hur söt? Ny på marknaden är också Lacostes nya parfym L.12.12 Elle Magnetic EdP – världens jobbigaste namn! Doftade på den på DBExpo och den är ljuvlig vill jag lova. Fick med mig ett litet provrör hem men jag hade gärna haft en större flaska i doftgarderoben.

Två ”oldies but goodies” på marknaden är Marc Jacobs Air Blush och Filorga Optim-Eyes. Har hört gott om båda två och jag vill mer än gärna testa. Rouget ifrån Marc Jacobs har jag pillat på ett par gånger på Sephora och de ser ut att vara så fina i nyanserna. De verkar dessutom vara lättapplicerade och det är ju alltid ett plus när det kommer till rouge. Kanske slår jag till på ett nästa gång jag är på Sephora. Jag är också på jakt efter en ny ögonkräm då jag inte riktigt har hittat någon bra det senaste halvåret och jag har den senaste tiden övervägt Filorgas Optim-Eyes. Den har fått bra betyg hos både bloggkollegor, webbshoppar och tidningar.


Vilken/vilka produkter suktar du efter just nu?

2+
Kommentera
0

Jan 30 2017

→ En samling vinternyheter från L´Oréal Paris som aldrig fick se bloggens ljus på grund av tidsbrist. Nu känns det lönlöst att blogga upp produkterna då typ varenda produkt i kollektionen var limited edition. Men jag blir så jäkla glad av färgerna i bilden så därför får den åka upp bland mina randoms iallafall. Mascaran är en favorit sen tidigare och läppstiften var över förväntan.

→ Toni & Guy var ju på Daisy Beauty Expo och i deras påse med arbetsprover hittade jag även en anteckningsbok som har blivit välanvänd den senaste tiden. Jag har verkligen funnit kraft i att skriva ner allt möjligt som rör sig i huvudet och jag hoppas att det är något som följer genom hela 2017.

→ Den här fina väntade på mig när jag kom hem ifrån Stockholm. För första gången någonsin kommer Daisy Beauty att anordna en gala för Daisy Beauty Awards. I mitten på februari avslöjas vilka som vunnit inom vardera kategori och jag skulle så gärna vilja vara med på galan. Ni vet ju att jag sitter i juryn för en av kategorierna. Tyvärr är galan mitt i veckan och vi har inventering på jobbet i samma veva så det blir ingen gala för min del.

→ Min lilla bebis. Ni är säkert supertrötta på honom vid det här laget men I don´t care haha. Otroligt skönt att han är tillbaka till sig själv igen efter att ha varit dålig. Det var inte alls roligt att se honom må dåligt och jag fick lämna vårdrummet på djursjukhuset när dem skulle ta blodprover på honom. Klarade inte av att se det, usch. Men nu mår han bra som sagt och nu hoppas vi att det håller sig så ett bra tag.

→ Ingen Stockholmsvistelse utan en liten runda inne på Sephora. Älskar deras ”Beauty To Go – bar” med travel size förpackningar. Det är ofta där jag hamnar och där jag öppnar plånboken. Det är ju ett perfekt sätt att testa nya produkter på. Fler travel size förpackningar till folket haha. Okej sidenote – min högsta önskan för travel size just nu är Hourglass produkter. Vart kan jag hitta? Iallafall den här gången blev det två minisar ifrån Make Up For Ever – deras klassiska HD puder i lös form och ett settingspray -, ett kit med miniprodukter ifrån Becca (highlightern Opal i fast och flytande form) samt Sephoras egna fotmask som jag älskar. Hett tips!

→ Dior var en av alla utställare på Daisy Beauty Expo och så här ser årets necessär ut som vi fick med oss hem. Färgerna är uppiggande, storleken är grym och materialet är lite scubaliknande. Lika glad över necessären som för innehållet. S Å  H I M L A  F I N !

→ Och i necessären hittade vi dels en nyhet till läpparna men också en liten ask med en travel size av nya parfymen Poison Girl. Dessutom två såna här #vaddetnukallas som en kan stryka på kläder. Jag kommer nog att köpa en vit t-shirt och stryka på dessa.


Hoppas ni får en härlig start på veckan ♥

3+
Kommentera
0

Jan 26 2017

→ HÅLL LÄSLUSTEN VID LIV ←

Ett av mina mål för 2016 var att spendera mindre tid vid datorn och lägga mer tid på att läsa. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag lyckades rätt bra med detta mål även om jag såklart kunde ha gjort m e r. Aldrig blir en nöjd. En sak som jag började med under förra året och som jag mer än gärna tar med mig in på det nya året är att läsa på mina luncher. De dagar då jag har en timmes lunch tar jag med mig en bok till jobbet och lägger ca 40 minuter av min lunch på att läsa. Det är 40 minuter på min arbetsdag där jag bara varvar ner och tänker på något helt annat än jobb. Otroligt avkopplande. Förutom detta så vill jag bli bättre på att läsa hemma. Att stänga av datorn i god tid och avsluta dagen i sängen med ett par sidor ur en bok. Ett kapitel eller bara några sidor, oavsett vad så vill jag bli bättre på detta.


→ TÄNK EFTER INNAN ←

Något jag vill bli bättre på under 2017 är att tänka efter lite innan jag gör några inköp. Målet med året är ju givetvis att spara pengar men jag måste också bli bättre på att reflektera över det jag köper. Är det något jag måste ha? Varför? Om inte, vad motiverar då ett köp? Jag behöver främst använda detta tankesätt när jag köper kläder för det är en stor bov bland mina utgifter. Jag jobbar ju i butik och det blir så lätt att rykas med när det kommer nyheter, att inte vilja bära något ”gammalt” och så vidare. Så mer eftertanke när det kommer till kläderna jag köper på jobbet för det är främst där min klädkonsumtion görs. Sen tycker jag att jag köper relativt lite smink med tanke på att jag får hem väldigt mycket men visst blir det några inköp här och där. Dessa ska också tänkas igenom och för min del är det bättre att jag köper något som jag verkligen vill prova om jag tex besöker Sephora än spontanshopping på lunchen hos Kicks någon gång i månaden. Typ. Sen är ju skönhetsintresset en hobby och jag vill ju inte bara skriva om produkter jag får hem men någon bättre balansgång där.


→ LÅT KREATIVITETEN FLÖDA ←

I år vill jag bli mer kreativ och det utan måsten och krav på att något måste vara perfekt. Jag vill bland annat måla och skriva mer. Jag vill testa nya maträtter, fota mer och prova mig fram i inställningsdjungeln och jag vill testa på youtube. Jag har ju redan spelat in en video som inte alls blev särskilt bra och jag har varit helt inställd på att inte redigera ihop den. Men kanske ska jag göra det? Kanske ska jag rent av lägga upp den på youtube trots att den är dålig i kvalitet bara för att komma över prestationsspärren. Världen går ju knappast under för att min film är dålig. Någon kanske skrattar åt den och ja då har jag ju gjort någon glad iallafall. Jag hade roligt när jag spelade in den och jag har definitivt haft roligt efteråt när jag tittat igenom materialet för jag är för rolig och säregen. Jag vill bli mer kreativ på bloggen, hur vet jag inte men jag får väl testa mig fram. Jag ska dessutom göra min egna Bullet Journal (googla om du inte vet vad det är) och jag vill att min bok ska bli en frizon där perfektion inte behöver finnas med i bilden.


→ UPPTÄCK VÄRLDEN ←

Kort och gott – res mer! Det behöver inte vara en jorden runt resa det går lika bra med en helg i Köpenhamn men i år vill jag försöka resa mer. En weekend här, en vecka där. En dag i Malmö eller en i Göteborg. Och om det verkligen inte skulle gå ihop så är iallafall målet att spara ihop till en riktigt lyxig resa med Rickard som SKA bli av nästa år. Om det sen blir en vecka i Dubai eller två i New York – ja det får tiden utvisa.


→ KOM I ORDNING HEMMA ←

Ja här har vi en punkt som innehåller både en del måsten och en del önskningar. Hur som helst så skulle jag vilja att vi kommer lite mer i ordning under detta år. Vi har börjat det bra genom att äntligen få upp Rickards tävlings/träningscykel på väggen i arbetsrummet. Annat jag skulle vilja fixa i år är lite tavlor till köksdelen här hemma, en matta under köksbordet, lite piff här och var, fålla upp alla gardiner osv. Lite mer hemtrevligt helt enkelt. Jag vill också * v ä l d i g t* gärna göra en tavelvägg i sovrummet och ovan ser ni ungefär hur jag vill att den ska se ut. Tavlor från Desenio – bäst utbud på print online. Not sponsored!! Jag är också himla sugen på ett sånt här galler som jag redan har en givet plats för. Här vill jag hänga upp lite inspirationsbilder blandat med lite framkallade bilder från instagram. Mer fokus på hemmet.


→ ATT RÖRA PÅ SIG ←

Att vilja börja träna är ju ett givet mål för de flesta runt ett nytt år men i år tänker jag att jag bara vill bli lite bättre på att ta mig tiden till ett rörligare liv. Här snackar vi inte fem gympass i veckan utan kanske snarare ett kort yogapass hemma, en promenad mitt på dagen eller liknande. Jag bor så otroligt nära vatten och just vatten är något meditativt för mig, jag måste se till att utnyttja det mer. Häromdagen var det strålande sol och vårvarning och jag vill inget hellre än att ta en promenad till mitt favoritställe 10 minuter hemifrån. Men jag var så fokuserad på att försöka blogga att jag varken hade energi för blogg eller något annat. Till slut tvingade jag mig ut på en promenad och jag var ute i en timme ungefär. Såg solen gå ner över min favoritplats, andades frisk luft, hörde inget annat än mina egna andetag och jag mådde så mycket bättre efteråt. Det kanske blir ett mindre blogginlägg den här veckan på grund av den där promenaden men så värt det.


→ GET OUT OF YOUR COMFORT ZONE ←

För att det utvecklar mig, oss alla, att då och då kliva ur sin trygga bubbla. Ta det här med youtube till exempel – rörligt material skrämmer mig. Jag själv i rörligt material får mig att vilja krypa under en sten. Perfekt då är det något som jag behöver utmana mig själv för. Sen säger jag inte att jag ska utmana mig själv genom att göra allt som skrämmer mig men då och då är det nyttigt att v å g a. Oavsett hur slutresultatet blev. Jorden går inte under som sagt. En annan sak är att åka iväg på event. Det skrämmer mig fortfarande men jag vet ju hur jäkla roligt jag har när jag väl är iväg så mer sånt. I år ska jag åka på minst 4 event. Det är ett event mer än förra året så det borde inte vara några problem. Ett är redan avklarat, tre till så är saken i hamn.


→ SÄG JA TILL MIG SJÄLV ←

Här har vi kanske den klyschigaste punkten någonsin men mitt största mål för 2017 är att säga ja till mig själv mer. Det är slut på dåligt samvete för att jag inte alltid kan ställa upp, för att jag inte kan vara tre personer samtidigt eller för att jag spenderar en hel dag i soffan med chipspåsen. Är det vad jag behöver där och då, ja då är det så. Det betyder inte att jag behöver bli en sämre arbetskamrat, vän eller sambo för det. Det betyder bara att det är dags att bli vän med mig själv. Fullt ut. Jag läste mitt årshoroskop häromdagen hos Veckorevyn och säga vad en vill om horoskop men det fanns saker som träffade mitt i prick;

Du bär på en känsla av att andra också förväntar sig ren magi från dig, men försök att under året verkligen medvetet berömma dig själv för vad du redan har åstadkommit, och lägg mindre vikt vid att försöka göra mer. Det är istället balans och lagom som du behöver sikta på nu, och där behöver ribban ligga högt så att du kan säga nej vid rätt tillfällen och istället kräva av andra att de stöttar och hjälper dig. Våga sätta dig själv i första rummet och inte ge efter för vad andra verkar tycka. Det viktigaste är vad du tycker.

Precis så! 2017 blir året då jag ska försöka sluta jaga ”lite mer” och istället klappa mig själv på axeln för allt bra jag redan gör. För jag är bra och det är hög tid att jag omfamnar känslan av ”att jag duger”.


Vad är dina mål för 2017?

13+
Kommentera
2

Jan 25 2017

Det brittiska märket Mii har nyligen lanserats i Sverige och jag har fått hem ett par produkter ifrån deras serie Brow By Mii. Märket Mii är utvecklat för hudterapeuter och används på ett antal salonger och spa i Sverige (här kan du närmaste återförsäljare) men på salongerna säljs även produkter för hemmakonsumtion. Förutom brynprodukter erbjuder Mii även produkter för kroppen (Kissed by Mii – busprodukter) och smink (Mii Cosmetics). Idag ska vi som sagt ta en titt på en del av brynprodukterna som finns i deras brynkollektion.

Statement Brow Kit (298 kr) – Ett kit som innehåller 5 ögonbrynsmallar samt en puderpenna med vattenfast ögonbrynspuder. Den spetsiga formen på pennan gör det lätt att fylla i brynen men är kanske inte helt optimalt för att forma till brynen. Perfekt för snabb ifyllning men för mer definition så skulle jag helt klart välja något annat. Sitter bra under dagen men är ändå förvånansvärt lätt att tvätta bort. Inte helt med på noterna för ögonbrynsmallarna, vilka i min mening är överflödiga. Värt 298 kr? Ja för den som vill ha ett snabbt och hållbart resultat. Finns i fyra nyanser och jag har ”Definitely Medium”.

Designer Brow Duo (398 kr) – En duo bestående av en pomade och en ögonbrynsborste, båda går dessutom att köpa enskilt. Pomaden (?) är av klassiskt slag – en högpigmenterad kräm för att forma och fylla i. Ska vara ”longlasting” och gnuggsäker och det får jag väl ändå ta och skriva under på. Som vanligt med pomades så behövs väldigt lite produkt men jag upplever att denna ifrån Mii är något mer ojämn i appliceringen än de jag har testat tidigare. Borsten är tvådelad med en snedställd sida och en borste på andra sidan. Tycker att den snedställda delen är lite för mjuk för precis applikation och jag föredrar helt klart en borste som är lite styvare. Borsten däremot är riktigt trevlig, liten och nätt för just ögonbryn. Nu får en ju förvisso två produkter för ett pris här och burken är betydligt rejälare än konkurrenternas men jag tycker ändå att det finns mer prisvänligare produkter på marknaden (t.ex. Depend). Duon kommer i tre olika nyanser och jag har nyansen medium.

Concealer & Contour Duo (198 kr) – En knubbig penna med en återfuktande concealer i ena änden och en mjuk highlighter i andra änden. Inget jag själv använder då jag föredrar mina ”vanliga” produkter för att täcka och highlighta under brynen men för den som använder liknande produkter så kanske detta är något. Perfekt med 2-in-1 tänker jag.

Precision Brow Detailer (188 kr) – En klassisk mjuk ögonbrynspenna med en fin spets som både kan forma och fylla i. Inte helt olika Brow Wiz från Anastasia eller liknande produkter. Det här är inte helt oväntat min favorit bland produkterna jag har testat ovan. Lätt att jobba med, krämig formula och bra hållbarhet. Kommer i fem nyanser och jag har Impeccably Fair.

2+
Kommentera
0

Jan 25 2017

Godmorgon onsdag! Jag är väg ut genom dörren men ville hinna säga hej och godmorgon. Jag startade min morgon med att betala månadens alla räkningar och beställa kattsand på hemkörning. Haha oh that glamorous life. Ska in till jobbet för lite personalmöte och därefter tänkte jag ta en liten tur på stan. Jag har inte varit på stan på flera veckor/månader och jag vill kolla runt lite. Hämta inspiration inför våren och då främst till hemmet. Har också ett par ärenden som jag ska uträtta och saker som måste inhandlas (typ den nya chokladen från Marabou). Jag har ett nytt projekt som jag ska börja med i eftermiddag så jag behöver införskaffa lite saker till det. Imorgon börjar jag jobba igen efter nästan fyra veckor hemma. Jag kommer ju att jobba halvtid till en början och jag är lika delar nervös/orolig som glad. Det blir nog bra.

Tänker att det får bli en kort runda på stan iallafall och sen ska jag direkt hem och påbörja mitt projekt som jag laddat för i flera dagar. Det är inte världens grej och blir det bra så kommer jag förmodligen att prata mer om det på bloggen framöver. Jag ska också försöka få till lite inlägg till bloggen då jag jobbar veckan ut sen. Åh vet ni? Jag skulle gärna vilja bli lite mer personlig på bloggen i år men jag vet inte riktigt hur. Har ni några förslag? Det kanske inte ens är intressant? Och så skulle jag också bli jätteglad om ni ville tipsa om era favoritbloggar i en kommentar. Jag skulle behöva lite ny och fräsch inspiration på den fronten. Tack!

Hoppas ni får en fin onsdag ♥

11+
Kommentera
4

Jan 24 2017

För en tid sedan skrev jag om IsaDoras senaste läppnyhet – Ultra Matt Liquid Lipstick (129 kr) – och idag har jag fem av tio nyanser att visa er. Matta läppstift har verkligen kommit att bli en stor trend den senaste tiden och vi kan förvänta oss ännu fler nyheter hos andra märken framöver och det i både fast och flytande form. Ultra Matt Liquid Lipstick ifrån IsaDora är som namnet avslöjar flytande läppstift som ska kombinera lättheten och applikationen av ett gloss med ett läppstifts rika färgpigmentering.

Så vad tycker jag om dessa? Till att börja med måste jag säga att den där rika färgpigmenteringen som IsaDora beskriver inte riktigt finns där vilket ni kan se nedan på mina swatches. Av de fem jag har så är det 20 Red Romance som är den mest pigmentrika. De övriga fyra blir bättre på läpparna men det krävs nästan 2-3 lager innan pigmenteringen känns okej. Så just pigmenteringen är något av en liten fail sett utifrån marknadsföringen men å andra sidan perfekt för dem som vill ha en lättare pigmentering. Formulan är annars väldigt lätt och lite fluffig, applikatorn är något skulpterad vilket underlättar appliceringen och väl på läpparna känns Ultra Matt Liquid Lipstick helt okej ändå för att vara matta liquid lipsticks. De torkar hyfsat fort och håller igenom en lättare lunch eller en fika.

Sammantaget så är IsaDoras liquid lipstick helt okej ändå. De känns behagliga på läpparna och har ett bra pris. Nyansutbudet är något snävt kanske men nyanserna jag har fått hem är ändå right up my alley. Jag sträcker mig ofta efter dem här när jag vill ha en lättare läpp men vill jag ha ett riktigt högpigmenterat resultat som sitter som berget, ja då vänder jag mig efter något annat (*host Anastasia Beverly Hills*). I butik nu hos H&M och hos övriga återförsäljare under nästa vecka.

01 Nude Attitude, 11 Cool Mauve, 17 Berry Babe, 18 Brownberry, 20 Red Romance

1+
Kommentera
0

Jan 24 2017

Vårens dofter ifrån Yankee Candle har precis lanserats och den lilla kollektionen Pure Essence 2017 består av 3 olika dofter. Kollektionen finns i butik nu hos bland annat Lyko* och jag var snabb med att klicka hem ett votivljus med vardera doft så att jag kunde få lukta på dem innan jag eventuellt köper ett stort ljus. Bästa grejen ever!

”Vårens vackraste bukett av körsbärsblommor och jasmine med inslag av pudrig mysk och sandelträ.”

Cherry Blossom är min favorit av dessa tre och jag kommer definitivt att köpa ett stort ljus av denna doft. Den är fräsch och vårig men utan att bli för mycket. Den här vill jag ha i vårt sovrum.

”Lindblommor med en aning av mysk och cederträ.”

Linden Tree är en helt okej doft för min del. Den doftar väldigt fräscht och lite krispigt. Det är förmodligen inte en doft jag skulle köpa igen men om jag skulle göra det så skulle ljuset hamna på toaletten. Detta är tyvärr lite av en klassisk fräsch toadoft för mig och inte ett härligt vårljus.

”Nyplockade blad från vildmynta, uppiggande fräscht och krispigt.”

Wild Mint är en total flopp för min näsa. Det där fräscha och krispiga är snarare en frän doft liknande kattkiss. Höll på att kräkas när jag doftade på den för första gången. Jag ska ge den en chans och tända den för dofter kan ju ändå te sig annorlunda när det väl är tänt men annars blir det soporna på en gång.


Någon av de tre som lockar?

1+
Kommentera
0

Jan 23 2017

När jag var upp i Stockholm passade jag på att besöka den nya MAC-butiken (Pro Store) som öppnade i slutet på förra året på Biblioteksgatan. Jag hade innan besöket endast testat två saker ifrån MAC (Fix+ och Pro Longwear Concealer) och passade därför på att fråga på instagram om det finns några guldkorn hos märket som en bara inte får missa. Jag fick så många härliga tips som jag kommer att spara för framtida inköp. MAC går inte att få tag på här i Kalmar rent fysiskt och jag har inte tidigare vågat beställa så mycket förutom det som jag vetat skulle kunna funka. Hur som helst. Av en ren slump råkade Berit, nordisk PR-ansvarig på MAC, vara i Stockholm i samma veva (Berit bor annars i Danmark) så hon passade på att boka in mig hos en MUA i butiken som under 1,5 timme gjorde min makeup. För min del var det första gången någonsin som någon sminkat mig och det var så lyxigt måste jag säga. Jag lärde mig dessutom mängder till på köpet och blev guidad genom en liten del av MACs sortiment. Otroligt lärorikt, lyxigt och roligt. Jag kunde inte ha fått en bättre start på besök i huvudstaden. Väldigt roligt att träffa Berit i verkligheten också – jag hoppas att vi ses snart igen! Jag fick med mig lite arbetsprover hem och så köpte jag dessutom ett par produkter så jag tänkte att vi skulle ta en titt på vad som följde med mig hem. Jag har länkat alla produkter nedan till Kicks hemsida men de går även att beställa via MACs hemsida.

MAC Pro Palette Eyeshadow X 4 (50kr)

MAC Eye Shadow Pro Palette Refill Pan (125 kr/st) – Orb, All That Glitters, Haux & Embark

Precis som många andra märken erbjuder MAC möjligheten att sätta ihop sin egna palett och jag fick med mig en sådan palett hem. Paletten innehåller fyra av de skuggor som jag blev sminkad med och jag kunde inte vara mer nöjd med sammansättningen. En matt highlighterskugga, en skimrig och två matta bas-skuggor. Samtliga i nyanser som passar mig perfekt. Hittills är jag mycket nöjd med pigmentering, hållbarhet och hur lätta de är att jobba med.

Paint Pot Groundwork (200 kr)

Paint Pot hade jag hört talas om innan och här snackar vi kärlek vid första applicering. Paint Pot är högpigmenterade och vattenfasta krämskuggor som är tokenkla att jobba med. Använd ensamma eller som en krämig bas för andra ögonprodukter. Finns i en uppsjö av färger men jag valde att köpa nyansen Groundwork som jag blev sminkad med. Dock står flera av de andra nyanserna på inköpsslistan (framför allt Painterly). Groundwork ser inte så rolig ut i sin lilla burk men är väldigt fin på och har kommit att bli min vardagshjälte. Jag plockar upp lite produkt med en fluffig blendingbrush och sveper över ögonlocket och två sekunder senare har mina ögon fått ett helt lyft. Jag är kär!

swatches ögonskuggor + paint pot

MAC Mineralize Skinfinish Lightscapade (295 kr)

Ett puder med en frostigt metallskimrande finish och används som highlighter eller som ett puder för hela ansiktet. Finns i flera olika nyanser men jag fick med mig den ljusaste Lightscapade som är så otroligt fin. Jag använder Lightscapade som en highlighter först och främst men skulle absolut kunna tänka mig att använda det som ett lätt puder över hela ansiktet också. Finishen är porslinslik och ger ett väldigt naturligt glow till huden. Intensiteten går att bygga upp genom att använda en fuktig borste men själv gillar jag den naturliga looken. Jag har många highlighters i min samling men ingen som är så ”enkel” som denna. Det här är dessutom den första highlightern som jag gillar att applicera på näsryggen. Den ”trollar” verkligen bort torrflagor men utan att ge mig en glansig snok.

Extra Dimension Skinfinish Show Gold (295 kr)

Och så har vi ännu en highlighter. Under hösten 2016 lanserade MAC fyra nya highlighters och jag klämde på samtliga i butiken men till slut föll valet på nyansen Show Gold som är en svårfotad nyans. Den drar mot guld, den drar mot en persikoton och så drar den mot rosa. Jag kunde inte lämna den i butiken. Den är fantastiskt fin som highlighter, som ögonskugga och till och med över ett beige/brunt läppstift då effekten nästan blir metallisk. Det är bara du själv som sätter stopp för kreativiteten.

Mineralize Blush Cosmic Force (255 kr)

Här har vi ännu en produkt som fick mig på fall vid första applicering! Nyansen Cosmic Force är perfekt att använda som både rouge och som bronzer för mig som är så ljus. Och det är just som bronzer som jag har använt den allra mest då jag tycker att resultatet blir väldigt naturligt. Formulan är lättapplicerad, lätt att tona ut och innehåller ett fint, fint, skimmer som ger en naturlig glöd till ansiktet. Favorit!

swatches highlighters + rouge/bronzer

Instacurl Lash Mascara (250 kr)

Till sist har vi världens coolaste mascara där du själv kan välja om du vill jobba med en rak eller böjd borste. Say what?! Jo genom att vrida på förpackningen så blir alltså borsten rak eller böjd. I´m blown away och jag tycker att det här är för roligt. Den ska ge både volym och längd och jag ser fram emot att testa då jag ännu inte har hunnit dit. Förhoppningsvis är den ju lika bra som den är rolig. Här kan ni se hur jag menar med borsten.

 

2+
Kommentera
2

Jan 23 2017


Ni kanske har lagt märke till att det cirkulerar ett par bilder under min presentation här till höger? Om ni inte redan har sett det så har jag skapat en undersida till bloggen som jag kallar ”My Faves”. Här samlar jag saker inom mode, skönhet och inredning som är mina favoriter just nu. Favoriterna kan vara både sånt som jag testat, sånt som jag vill testa och sånt som jag helt enkelt tycker är bäst bland alla nyheter som precis landat i butik. Jag uppdaterar sidan med nya favoriter minst en gång i veckan och de är direktlänkade till respektive webbshop. Vissa länkar är affiliatelänkar – det vill säga annonslänkar – och dessa är utmärkta med en *. Vill du veta mer om vad en annonslänk är så kan du läsa min PR-Policy här. Jag ser ”My Faves” som mitt egna lilla Pinterest och jag hoppas att ni vill ta en titt då och då. Ni kommer till sidan genom att trycka på ”My Faves” här till höger eller genom denna länk.

Hoppas ni får en fin måndag ♥

5+
Kommentera
0

Jan 22 2017

Årets första skönhetsbox ifrån Lookfantastic* har landat här hemma och idag ska vi ta en titt på den. Boxen är inspirerad av de nya rutiner som ofta kommer med ett nytt år och Lookfantastic vill med denna box att vi ska se över våra skönhetsrutiner och prova nya produkter. I boxen hittar vi:

♥ NUXE Lotion Tonique Douce (sample size)

♥ BRIOGEO Don´t Despair, Repair! Deep Conditioning Mask (sample size)

♥ TRIFLE COSMETICS Liquid Gold (full size)

♥ PIXI Brow Tamer (full size)

♥ JELLY PONG PONG Fairy Lashes Mascara (full size)

♥ THE VINTAGE COSMETIC COMPANY Rose Gold Tweezers (full size)

Att starta året med en box som innehåller hela fyra av sex full size produkter är ju inte dumt alls. Dessutom är ju boxens innehåll till 50% smink vilket många har efterfrågat så även det är ju toppen. Själv är jag inte särskilt imponerad av innehållet men det beror dels på att jag redan har fått ett par av produkterna i tidigare boxar men för den som inte har testat något av innehållet så är det säkerligen en bra box. Min favoritprodukt blev brynmascaran ifrån Pixi och jag ser fram emot att testa den inom kort. Var också väldigt nyfiken på highlightern ifrån Trifle Cosmetics men den var alldeles för rosa för att användas som en highlighter. Dock var den väldigt fin så jag ska testa den som ett krämrouge innan jag dissar den helt. Jag ser fram emot det nya året med skönhetsboxar men jag hoppas fortfarande att Lookfantastic ska bredda sitt innehåll rent varumärkesmässigt. Det finns så många spännande varumärken hos LF så det vore ju synd om en hela tiden ska trycka på ett par stycken som Nuxe, Briogeo, Balance Me, Bloom & Blossom osv. Vill du läsa mer om Lookfantastic Beauty Box så kan du göra det här*.


1+
Kommentera
0