Jan 24 2017

För en tid sedan skrev jag om IsaDoras senaste läppnyhet – Ultra Matt Liquid Lipstick (129 kr) – och idag har jag fem av tio nyanser att visa er. Matta läppstift har verkligen kommit att bli en stor trend den senaste tiden och vi kan förvänta oss ännu fler nyheter hos andra märken framöver och det i både fast och flytande form. Ultra Matt Liquid Lipstick ifrån IsaDora är som namnet avslöjar flytande läppstift som ska kombinera lättheten och applikationen av ett gloss med ett läppstifts rika färgpigmentering.

Så vad tycker jag om dessa? Till att börja med måste jag säga att den där rika färgpigmenteringen som IsaDora beskriver inte riktigt finns där vilket ni kan se nedan på mina swatches. Av de fem jag har så är det 20 Red Romance som är den mest pigmentrika. De övriga fyra blir bättre på läpparna men det krävs nästan 2-3 lager innan pigmenteringen känns okej. Så just pigmenteringen är något av en liten fail sett utifrån marknadsföringen men å andra sidan perfekt för dem som vill ha en lättare pigmentering. Formulan är annars väldigt lätt och lite fluffig, applikatorn är något skulpterad vilket underlättar appliceringen och väl på läpparna känns Ultra Matt Liquid Lipstick helt okej ändå för att vara matta liquid lipsticks. De torkar hyfsat fort och håller igenom en lättare lunch eller en fika.

Sammantaget så är IsaDoras liquid lipstick helt okej ändå. De känns behagliga på läpparna och har ett bra pris. Nyansutbudet är något snävt kanske men nyanserna jag har fått hem är ändå right up my alley. Jag sträcker mig ofta efter dem här när jag vill ha en lättare läpp men vill jag ha ett riktigt högpigmenterat resultat som sitter som berget, ja då vänder jag mig efter något annat (*host Anastasia Beverly Hills*). I butik nu hos H&M och hos övriga återförsäljare under nästa vecka.

01 Nude Attitude, 11 Cool Mauve, 17 Berry Babe, 18 Brownberry, 20 Red Romance