Jan 26 2017

→ HÅLL LÄSLUSTEN VID LIV ←

Ett av mina mål för 2016 var att spendera mindre tid vid datorn och lägga mer tid på att läsa. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag lyckades rätt bra med detta mål även om jag såklart kunde ha gjort m e r. Aldrig blir en nöjd. En sak som jag började med under förra året och som jag mer än gärna tar med mig in på det nya året är att läsa på mina luncher. De dagar då jag har en timmes lunch tar jag med mig en bok till jobbet och lägger ca 40 minuter av min lunch på att läsa. Det är 40 minuter på min arbetsdag där jag bara varvar ner och tänker på något helt annat än jobb. Otroligt avkopplande. Förutom detta så vill jag bli bättre på att läsa hemma. Att stänga av datorn i god tid och avsluta dagen i sängen med ett par sidor ur en bok. Ett kapitel eller bara några sidor, oavsett vad så vill jag bli bättre på detta.


→ TÄNK EFTER INNAN ←

Något jag vill bli bättre på under 2017 är att tänka efter lite innan jag gör några inköp. Målet med året är ju givetvis att spara pengar men jag måste också bli bättre på att reflektera över det jag köper. Är det något jag måste ha? Varför? Om inte, vad motiverar då ett köp? Jag behöver främst använda detta tankesätt när jag köper kläder för det är en stor bov bland mina utgifter. Jag jobbar ju i butik och det blir så lätt att rykas med när det kommer nyheter, att inte vilja bära något ”gammalt” och så vidare. Så mer eftertanke när det kommer till kläderna jag köper på jobbet för det är främst där min klädkonsumtion görs. Sen tycker jag att jag köper relativt lite smink med tanke på att jag får hem väldigt mycket men visst blir det några inköp här och där. Dessa ska också tänkas igenom och för min del är det bättre att jag köper något som jag verkligen vill prova om jag tex besöker Sephora än spontanshopping på lunchen hos Kicks någon gång i månaden. Typ. Sen är ju skönhetsintresset en hobby och jag vill ju inte bara skriva om produkter jag får hem men någon bättre balansgång där.


→ LÅT KREATIVITETEN FLÖDA ←

I år vill jag bli mer kreativ och det utan måsten och krav på att något måste vara perfekt. Jag vill bland annat måla och skriva mer. Jag vill testa nya maträtter, fota mer och prova mig fram i inställningsdjungeln och jag vill testa på youtube. Jag har ju redan spelat in en video som inte alls blev särskilt bra och jag har varit helt inställd på att inte redigera ihop den. Men kanske ska jag göra det? Kanske ska jag rent av lägga upp den på youtube trots att den är dålig i kvalitet bara för att komma över prestationsspärren. Världen går ju knappast under för att min film är dålig. Någon kanske skrattar åt den och ja då har jag ju gjort någon glad iallafall. Jag hade roligt när jag spelade in den och jag har definitivt haft roligt efteråt när jag tittat igenom materialet för jag är för rolig och säregen. Jag vill bli mer kreativ på bloggen, hur vet jag inte men jag får väl testa mig fram. Jag ska dessutom göra min egna Bullet Journal (googla om du inte vet vad det är) och jag vill att min bok ska bli en frizon där perfektion inte behöver finnas med i bilden.


→ UPPTÄCK VÄRLDEN ←

Kort och gott – res mer! Det behöver inte vara en jorden runt resa det går lika bra med en helg i Köpenhamn men i år vill jag försöka resa mer. En weekend här, en vecka där. En dag i Malmö eller en i Göteborg. Och om det verkligen inte skulle gå ihop så är iallafall målet att spara ihop till en riktigt lyxig resa med Rickard som SKA bli av nästa år. Om det sen blir en vecka i Dubai eller två i New York – ja det får tiden utvisa.


→ KOM I ORDNING HEMMA ←

Ja här har vi en punkt som innehåller både en del måsten och en del önskningar. Hur som helst så skulle jag vilja att vi kommer lite mer i ordning under detta år. Vi har börjat det bra genom att äntligen få upp Rickards tävlings/träningscykel på väggen i arbetsrummet. Annat jag skulle vilja fixa i år är lite tavlor till köksdelen här hemma, en matta under köksbordet, lite piff här och var, fålla upp alla gardiner osv. Lite mer hemtrevligt helt enkelt. Jag vill också * v ä l d i g t* gärna göra en tavelvägg i sovrummet och ovan ser ni ungefär hur jag vill att den ska se ut. Tavlor från Desenio – bäst utbud på print online. Not sponsored!! Jag är också himla sugen på ett sånt här galler som jag redan har en givet plats för. Här vill jag hänga upp lite inspirationsbilder blandat med lite framkallade bilder från instagram. Mer fokus på hemmet.


→ ATT RÖRA PÅ SIG ←

Att vilja börja träna är ju ett givet mål för de flesta runt ett nytt år men i år tänker jag att jag bara vill bli lite bättre på att ta mig tiden till ett rörligare liv. Här snackar vi inte fem gympass i veckan utan kanske snarare ett kort yogapass hemma, en promenad mitt på dagen eller liknande. Jag bor så otroligt nära vatten och just vatten är något meditativt för mig, jag måste se till att utnyttja det mer. Häromdagen var det strålande sol och vårvarning och jag vill inget hellre än att ta en promenad till mitt favoritställe 10 minuter hemifrån. Men jag var så fokuserad på att försöka blogga att jag varken hade energi för blogg eller något annat. Till slut tvingade jag mig ut på en promenad och jag var ute i en timme ungefär. Såg solen gå ner över min favoritplats, andades frisk luft, hörde inget annat än mina egna andetag och jag mådde så mycket bättre efteråt. Det kanske blir ett mindre blogginlägg den här veckan på grund av den där promenaden men så värt det.


→ GET OUT OF YOUR COMFORT ZONE ←

För att det utvecklar mig, oss alla, att då och då kliva ur sin trygga bubbla. Ta det här med youtube till exempel – rörligt material skrämmer mig. Jag själv i rörligt material får mig att vilja krypa under en sten. Perfekt då är det något som jag behöver utmana mig själv för. Sen säger jag inte att jag ska utmana mig själv genom att göra allt som skrämmer mig men då och då är det nyttigt att v å g a. Oavsett hur slutresultatet blev. Jorden går inte under som sagt. En annan sak är att åka iväg på event. Det skrämmer mig fortfarande men jag vet ju hur jäkla roligt jag har när jag väl är iväg så mer sånt. I år ska jag åka på minst 4 event. Det är ett event mer än förra året så det borde inte vara några problem. Ett är redan avklarat, tre till så är saken i hamn.


→ SÄG JA TILL MIG SJÄLV ←

Här har vi kanske den klyschigaste punkten någonsin men mitt största mål för 2017 är att säga ja till mig själv mer. Det är slut på dåligt samvete för att jag inte alltid kan ställa upp, för att jag inte kan vara tre personer samtidigt eller för att jag spenderar en hel dag i soffan med chipspåsen. Är det vad jag behöver där och då, ja då är det så. Det betyder inte att jag behöver bli en sämre arbetskamrat, vän eller sambo för det. Det betyder bara att det är dags att bli vän med mig själv. Fullt ut. Jag läste mitt årshoroskop häromdagen hos Veckorevyn och säga vad en vill om horoskop men det fanns saker som träffade mitt i prick;

Du bär på en känsla av att andra också förväntar sig ren magi från dig, men försök att under året verkligen medvetet berömma dig själv för vad du redan har åstadkommit, och lägg mindre vikt vid att försöka göra mer. Det är istället balans och lagom som du behöver sikta på nu, och där behöver ribban ligga högt så att du kan säga nej vid rätt tillfällen och istället kräva av andra att de stöttar och hjälper dig. Våga sätta dig själv i första rummet och inte ge efter för vad andra verkar tycka. Det viktigaste är vad du tycker.

Precis så! 2017 blir året då jag ska försöka sluta jaga ”lite mer” och istället klappa mig själv på axeln för allt bra jag redan gör. För jag är bra och det är hög tid att jag omfamnar känslan av ”att jag duger”.


Vad är dina mål för 2017?