Aug 07 2016

  Tack för frågorna i detta inlägg. Här kommer svaren ♥


10311827_10152584115980544_708514720112220156_n

Har för mig att du skrivit att du inte vill ha barn? Om det inte är en allt för känslig fråga skulle jag gärna vilja veta varför? Barn är inget jag längtar efter eller ser i min närmaste framtid men jag är inte lika främmande för barn nu som jag var för ett par år sedan. Men jag gillar att det bara är jag och Rickard (förutom Sixten), jag gillar friheten vi har och jag ser inte hur ett barn skulle kunna göra mitt, eller vårt, liv till det bättre. Barn är inget jag saknar eller längtar efter. Det finns ingen större anledning än det.

Planerar du och din sambo att gifta er? I så fall hur ser ert drömbröllop ut? Vi är förlovade sen fyra år tillbaka men vi planerar inte att gifta oss. Bröllop är inget som är viktigt för mig. Händer det så händer det. Jag skulle i så fall inte vilja ha något stort och flashigt. Jag lägger hellre pengarna på en ordentlig bröllopsresa eller på själva festen. Jag skämtar ibland om att vi borde åka till Vegas och gifta oss, bara för att slippa allt planerande men jag tror tyvärr inte att min älskade svärmor skulle förlåta oss då.

Vad jobbar din sambo med? Min kärlek jobbar som programmerare/utvecklare av digitala tjänster/teknisk projektledare. Kärt barn har många namn. I det stora hela så jobbar han på ett bolag som bland annat har flera nordiska dagstidningar som kunder och som levererar olika lösningar för webben.

Funderar ni på att skaffa fler katter? Jag hade kunnat tänka mig en liten katt till men min sambo är väldigt tydlig med att det inte är något han önskar. Jag fick ändå tjata på honom i fem år för att han skulle gå med på Sixten så jag får nog bara vara väldigt glad över den lilla pälsbollen jag redan har.

outf

Var och vad är det du jobbar med egentligen? Tycker ditt jobb låter spännande! Jag jobbar på Cubus här i Kalmar. För tillfället som ställföreträdande butikschef vilket innebär att när min chef inte är på plats så är det jag som har det yttersta ansvaret för bland annat butikens drift och personal. Detta utöver min vanliga säljartjänst. I våra butiker har vi också en dekoratör som sköter butikens skyltning, omhäng och kampanjer men när min dek inte är på plats så är det jag som även har detta ansvar. Just nu handlar det om en- två dagar i veckan men min dek hade nyligen semester så då ansvarade jag för den biten i två veckor. Jag älskar verkligen mitt jobb i vanliga fall men de här veckorna med mina nya arbetsuppgifter har varit bland det roligaste jag gjort rent yrkesmässigt. Det har bitvis varit stressigt, svårt och krävande men jäklar vad utvecklande och roligt det har varit. Det är precis det här jag vill göra och det är precis här jag vill vara. Och jag hoppas att jag kommer att få behålla en del av mina nya uppgifter när vi går mot hösten.

Skriv en punktlista men 10 saker som man kanske inte vet om dig, sånt är alltid kul att läsa! Jag har gjort flera liknande listor tidigare. Bland annat 10 to 1 och 50 fakta om mig. Spana in dem inläggen!

IMG_3690

Vad läste du i skolan? På gymnasiet gick jag estetiska programmet med inriktning dans och därefter pluggade jag lite kurser i bland annat modevetenskap, psykologi och psykosocialt arbete. 2011 kom jag in på Detaljhandel- & Service Managment programmet på Linnéuniversitetet och jag tog examen i från detta program 2014. Kan titulera mig handelsekonom vilket är ungefär lika flummigt som hela programmet i sig.

Vad är det drömjobb? Just nu är det mitt aktuella jobb. Jag har alltid velat jobba som butikschef eller dekoratör när det kommer till handelsjobb så de senaste veckorna har verkligen varit drömmen. Om jag inte skulle jobba i butik så skulle jag vilja jobba med inköp eller logistik. Det vore helt amazing att få jobba med audits – det vill säga åka runt till fabriker för att kolla så att de håller avtalade arbetsformer.

Hur kommer det sig att du började blogga och varför just smink/mode/inredningsblogg? Jag började modeblogga för att det då var ett av mina största intressen och för att jag vill på utlopp för min kreativa sida genom att skriva/fota/göra kollage. När skönhetsintresset blev större fick det mer utrymme på bloggen och på den vägen är det. Inredningen skriver jag lite om för att främst inspirerar mig själv då jag gärna skulle vilja bli bättre på inredningsfronten. Nu för tiden är det skönhetsintresset som är det allra största intresset och som därför helt naturligt har fått ta större plats på bloggen. Modeintresset finns såklart kvar men eftersom jag jobbar med mode så blir jag rätt mätt på kläder och trender via mitt jobb. Hur roligt det än är så kan det bli för mycket ibland att hela tiden hålla sig uppdaterad på andra kedjors sortiment.

Vart ser du dig själv om 10 år? Oj, jag tänker sällan så långt i framtiden. Jag ser gärna att jag jobbar som butikschef om jag är kvar i butik eller inom inköp/logistik. Kanske bor vi kvar i Kalmar eller så kanske vi har flyttat till Göteborg. Jag har av gamla erfarenheter lärt mig att njuta av nutiden och att ta dagen lite som den kommer. Jag planerar eller drömmer sällan om framtiden just därför.

Har du några skönhetsvårdsfavoriter? Jag har flera favoriter och listan blir längre för varje månad som går. Du hittar många av mina favoriter under min kategori som heter månadens favoriter här i bloggen.

Hur vet du vad du ska ha på dig? Med vad som hör ihop med vad. Jag utgår ifrån ett plagg eller en känsla och sen går jag på vad magkänslan säger mig. Ibland får jag ihop en outfit på första försöket och ibland kanske jag behöver byta plagg/hel outfit ett par gånger innan jag är nöjd. Jag testar mig fram helt enkelt.

IMG_1642

Inte en fråga riktigt, men skulle gärna se ett inlägg med bilder från din väsksamling och där du kanske skriver lite om några favoriter! Absolut, jag ska se till att fota och göra ett sånt inlägg på min semester om några veckor!

xf26enux01_mini_mac_228_dusty_blue_a

Om jag ska skriva en vanlig fråga undrar jag vilka väskor du drömmer om/funderar på att köpa nu? Just nu funderar jag på att köpa en Mini Mac från Rebecca Minkoff i nyansen Dusty Blue. Jag har velat ha en Mini Mac ett par år nu men jag vill inte ha en klassisk svart eller brun utan väntar in en mer speciell variant. Nyansen Dusty Blue är otroligt fin och det lutar nog åt en sådan framöver. Annars är jag på jakt efter en mossgrön och en vinröd väska till min samling. Gärna i mocka men inget måste, jag vet när jag ser väskan om det är rätt eller inte. Jag skulle också vilja ha en Bedford Gusset Crossbody Bag ifrån Michael Kors (liten trioväska) men den verkar vara svår att få tag på numera så jag vet inte om den möjligen har utgått.

Du har väldigt fin hy, har du en bra hy från början eller jobbar du mycket med olika hudvårdsprodukter och behandlingar? Eller är det bra smink? Tack snälla för denna komplimang. Min hy är allt annat än fin (i min mening) och jag jobbar ständigt med att försöka göra den bättre genom rengöringar, krämer, masker och syror. I övrigt är det bra smink som gäller för att försöka ge illusionen om att den är fin. Jag har med åren fått en mer känslig hy och märker snabbt när jag testar nya produkter om de kommer att funka på min hud eller inte. Här är det inga 6 till 8 veckors användning för att vänja huden vid ny hudvård som gäller utan märker jag att min hud blir sämre så slutar jag med produkterna direkt. Jag kämpade för något år sedan med väldigt mycket hormonella finnar (tänk stora bölder) längs käklinjen och jag har sen dess verkligen lagt manken till för att få min hud att må så bra som möjligt eftersom jag mådde rätt dåligt psykiskt under den perioden. Jag vet att det ”bara” är lite prickar i ansiktet och att det kanske inte är något en bör må dåligt över men jag gjorde verkligen det. Mitt självförtroende sjönk rejält, jag kände mig inte fin och jag ville inte att Rickard skulle titta på mig. Så jag jobbar med både hudvårdsprodukter och mer täckande smink.