Jun 14 2016

IMG_7423

Elvital Extraordinary Clay är en ny hårvårdsserie ifrån L´Oréal Paris och är framtagen för de som har fet hårbotten men torra toppar. En serie perfekt för mig med andra ord. Serien innehåller 3 olika leror som tillsammans ska verka för en lätt och fräsch känsla till håret genom att minimera obalans i hårbotten men samtidigt återfukta topparna. Fyra produkter har lanserats i serien – schampo och balsam (39 kr), hårmask och torrschampo (79 kr) – och jag har testat samtliga under ett par veckor.

Clay-in-mask används innan schamponering och är en hårmask som appliceras i torr hårbotten. Masken ska rengöra och balansera hårbotten genom att absorbera överflödigt sebum samt smuts. Efter att hårmasken har fått verka i fem minuter sköljs den ur och en går vidare med schampo och balsam som ska rengöra, vårda och ge glans till håret. Enligt L´Oréal ska håret nu kännas fräscht i 72 timmar och vill en förlänga den rena känslan ytterligare så kan en fräscha upp med torrschampot i samma serie mellan tvättarna.

Som jag skrev ovan så har jag nu använt produkterna ett par gånger och känner mig redo för ett utlåtande. Till att börja med så kan jag meddela att hårmasken är riktigt skön att använda då den svalkar hårbotten rejält och ger i min mening en härlig djuprengöring för håret. Schampot löddrar bra och både det samt balsamet känns återfuktande för mitt torra hår. Båda två är väldigt dryga produkter jämför med masken som är väldigt odryg. Efter tvätt med dessa produkter är mitt hår mjukt, glansfullt, lätt och så härligt att reda ut. Tyvärr märker jag dock inte av att mitt hår skulle klara sig längre mellan tvättar utan det blir flottigt på precis samma takt som innan och torrschampot i denna serie gör verkligen ingenting för mitt håret. Lite lätt volym men ingen uppfräschning så långt ögat kan nå. Sammantaget så kommer jag att köpa schampo och balsam igen för att jag tycker att det är två riktigt bra budgetprodukter som gör mitt hår helt fantastiskt trots att dem inte gör något åt flottigheten, masken kanske jag köper igen och torrschampot kommer jag aldrig någonsin att lägga pengar på. Blandat resultat med andra ord.


pressutskick1