Oct 16 2015

IMG_5084

I inlägget där jag svarade på en massa frågor om bloggandet så fanns ju frågan om jag tjänade några pengar på bloggen, vilket jag svarade nej på. Jag fick då en kommentar av fina Linda som tyckte att jag borde kunna tjäna något på bloggandet och idag skulle jag vilja prata lite med er om det. Det finns ju olika sätt att tjäna pengar på. Annonser i form av banners går för min del bort. Jag tycker inte att det är visuellt fint och något jag vill ”besudla” min blogg med. Sen finns det ju sponsrade inlägg och där krävs det för min del att både annonsör och ersättning är något jag kan stå för. Jag har många gånger tackat nej till sponsrade inlägg där pokerföretag vill att jag ska skriva om poker för 300 kr. Inte så seriöst och inget som har med Fashionink att göra.

Och så finns det affiliate och det är något jag funderar på att börja använda men det beror lite på er mina kära läsare. Om någon inte vet vad affiliate är så ska jag försöka förklara det så lättförståeligt som möjligt. Om jag t.ex. länkar till en klänning hos Nelly med en affiliatelänk så innebär det att jag får en procentuell ersättning om någon av er klickar sig vidare till Nelly via min länk och köper något. Hänger ni med? Jag vet inte hur många kronor jag skulle kunna tjäna på detta sätt men kanske skulle det kunna vara tillräckligt för att t.ex. kunna åka på event oftare eller liknande. Mitt förtroende hos er läsare är dock det viktigaste jag har och jag vill ju såklart att ni fortfarande ska kunna lita på det jag skriver oavsett om jag använder mig av affiliate eller inte. Jag skulle aldrig blogga om något jag inte kan stå för till 100%. Givetvis skulle jag även märka ut de inlägg som innehåller dessa affiliatelänkar så att du som läsare själv ska kunna välja om du vill klicka dig vidare genom dessa eller ej.

Så nu vill jag egentligen bara veta hur ni som läsare ser på saken. Vad tycker ni om affiliate? Om jag skulle börja med detta, tycker ni då att det kommer att påverka bloggen negativt?