Jul 25 2014

JOBB & FRAMTID:
IMG_6396

Kan du berätta om dina planer nu när du tagit examen? Vad jobbar du med just nu? Ärligt talat så har jag faktiskt ingen plan för tillfället. Visst kan jag drömma och önska om framtiden men någon utstakad plan har jag inte längre. Som person är jag väldigt kontrollerande och planerar livet in i det minsta, men är det något jag har lärt mig under 2014 så är det att livet inte går att planera. En konstig känsla att både känna och inse.Just nu är jag ledig ett tag framöver och tar varje dag som den kommer. I höst kommer jag eventuellt läsa ett par fristående kurser som jag velat läsa ett tag och som inte ingick i mitt program. Eller så dyker ett roligt jobberbjudande upp. Det återstår att se helt enkelt. Just nu försöker jag leva efter ett motto jag vanligtvis avskyr – allt löser sig.

Berätta om ditt drömjobb. Jag har inte ett specifikt drömjobb utan ett par olika. Jag hade gärna jobbat med inköp eller logistik inom antingen mode eller heminredningsbranschen. En dröm jag har är att få jobba med så kallades audits utomlands, vilket innebär att man besöker de fabriker som företaget använder sig av för att se hur fabriken jobbar med code of conduct. Om jag ska fortsätta jobba i butik så skulle jag gärna jobba mig uppåt och bli butikschef eller visual merchandiser. Älskar ju att ändra om, fixa och organisera så just VM tror jag skulle passa mig. Samtidigt som jag ser en framtid inom handeln så skulle jag gärna göra något nytt inom ekonomi, handläggning eller dylikt. Oavsett vad det blir så måste jag nog börja våga lite mer och börja tro lite mer på mig själv. Förlitar mig alldeles för mycket på tryggheten.

Hur ser du på ditt liv om 5 år? Jobb? Stad? Familj? Etc. Om fem år har jag förhoppningsvis ett jobb som jag trivs riktigt bra på. Jag hoppas att jag hittat ett jobb som får mig att vilja jobba övertid för skojs skull eller där söndagsångesten är utbytt mot längtan inför en ny arbetsvecka. Jag och Rickard håller givetvis ihop, kanske har Sixten fått en lekkompis i form av en bengal. Vi bor kanske kvar i Kalmar eller så har vi rört oss mot Göteborg, en stad som känns rätt för oss båda.

MODE & SKÖNHET:
bwbw

Vad tycker du om byxtrenden och Nike Air Max alla går runt med? Vet inte om jag hänger med på frågan? Om du menar att allt fler använder Nike Air Max (och andra sneakers) till jeans som vardagsskor så great. Snyggt och bekvämt. Vad mer kan man begära.

Skulle du vilja ha ett par Nike Air Max? Nej, alldeles för klumpig modell för mina fötter och min stil. Väldigt fin modell på många andra men inte på mig själv.

Har du köpt byxdress? Nope, har varken längden eller figuren för att kunna bära upp en byxdress med självförtroende.

Vad för sorts kjolar köper du, långa eller korta? Helst inga kjolar alls. Använder sällan kjol och gör jag det så blir det maxikjolar.

Vad för klänningar köper du? Alla möjliga sorters, svårt att säga någon specifik typ. Jag gillar dock klänningar som har lite svängrum, gärna arm och som är lite längre. Snippekort går bort alla gånger! De får gärna vara blommiga.

Vad för affär köper du mjukisbyxor i? H&M har de absolut skönaste modellerna!

Målar du naglarna? Haha ja, jag vet inte hur det kan ha undgått någon som läser denna blogg att nagellack är min svaga punkt?

IMG_7020

Vad är ditt dyraste köp någonsin? Måste nog vara någon av mina väskor. Har hyfsat låg priströskel på såväl kläder som skor och lägger hellre pengarna på en väska. Jag tror att min senaste väska från Rebecca Minkoff är den dyraste hittills. Eller en av mina Marc by Marc Jacobs väskor.

Vad tittar du mest på när du letar kläder? (pris, kvalitet, märke etc) Som student har jag mest kollat på pris och givetvis smak. Märke går jag sällan på när det kommer till kläder, 80 % av min garderob är nog från H&M. Önskar att jag var något bättre på att kolla upp material och kvaliteter men det kanske kommer den dagen min plånbok tillåter dyrare klädköp. Jag tycker dock att många budgetbutiker har helt okej kvalitet. Många av mina favoritplagg är billiga plagg från exempelvis H&M. Har en klänning från just H&M som jag köpte för 99 kr och fyra år senare så är den precis lika fin. Många gånger måste vi konsumenter också bli bättre på att ta hand om de kläder vi köper för att kunna bevara hållbarheten.

Vad skulle du aldrig ta på dig? Något i manchester. Vill seriöst krypa ur mitt eget skinn bara jag tänker på manchester. Fy!

Vilket märke på nagellack tycker du är det bästa? Jag älskar Essie, OPI och Dior. Bra penslar och genomgående bra kvalitet på formulan. Sällan jag blir besviken på ett lack från något av de märkena. H&M och Isadora har helt okej lack också många gånger men topp 3 i min samling är som sagt Essie, OPI och Dior.

SIXTEN:
IMG_7001

Vart köpte ni katten nånstans? Sixten köpte vi via en gammal klasskompis till mig.

Har du velat ha katt tidigare? Är uppvuxen med att alltid ha katter hemma och hade egna katter innan jag träffade min sambo så ja, jag vill alltid ha katt.

Köpte ni katten som en kattunge eller ett par månader äldre? Sixten är en pigg, gosig och busig kattunge på 18 veckor. Vi hämtade honom när han var 16 veckor. Vi trodde först att han var yngre men så var inte fallet.

Vad tycker din katt om att göra? Alla katter sover väldigt mycket men när han inte sover så leker vi med låtsasråttor och bollar. Just nu är Sixten något trotsig och gör allting som vi säger att han inte får göra. Typ slå ner sin boll i duschventilen och sen sitta och leka med ventilen. Mycket fräscht. I natt hade han något ryck och slog ner en prydnadssak i vårt köksfönster så både prydnadssaken och hans ena matskål gick sönder. Han är med andra ord väldigt livlig och väldigt busig just nu.

När bestämde du dig för att köpa katt? Som jag skrev ovan så är jag van vid att ha katter runt om mig så jag har tjatat på min sambo om katt de senaste fem åren. Nu kändes det rätt även för honom och på den vägen är det.

ÖVRIGT:
bwagain

Om du fick tre önskningar, vad/vilka saker hade du valt? Om jag fick tre önskningar så hade jag valt att först önska mig en nyrenoverad bostadsrätt i vår stil. Därefter hade jag nog valt att önska mig en walk-in closet full med väskor. Den tredje och viktigaste önskningen hade varit att jag fick träffa min mormor igen. Hon var den viktigaste människan i mitt liv men gick tyvärr bort i cancer för flera år sedan. Tänker på henne varje dag och om jag bara fick krama henne en gång till.

Vad skulle du säga till ditt 14-åriga jag? Livet vänder. Du kommer överleva och du kommer att bli lycklig. Alla mörka år kommer att forma dig till en självständig kvinna som du kan vara stolt över.