Feb 20 2014

Skärmavbild 2014-02-19 kl. 23.16.11

De senaste dagarna har jag suttit och gått igenom hur den kommande bloggmånaden ska se ut. Ja, det är sant – jag planerar så långt i förväg när tiden och inspirationen finns. Just nu har jag över 50 (!) utkast som dels ska skrivas klart men som också ska planeras in på datum och tid. Lyckligtvis har jag redan gjort klart kollage, fotat och redigerat tillhörande bilder till många av inläggen så att det ”bara” är texten som saknas på vissa inlägg. Fast utkasten växer ju dag för dag så helt klar blir jag aldrig.

Den här kalendern som ni kan skymta på bilden gör att jag får en lättare överblick på alla inlägg som ska publiceras de kommande veckorna och jag kan ibland sitta och flytta runt inlägg som en galning tills jag är nöjd. Enbart för att göra om totalt dagen efter. Det är väl lite charmen med hela upplägget men lämnar fortfarande plats för spontan inlägg om t.ex. några roliga pressmail skulle dyka upp etc. Inget är hugget i sten. Jag lägger gärna ner tid och kärlek på mina inlägg men för att kunna ha ett vanligt liv också så måste jag planera. När jag planerar ut inläggen så försöker jag tänka på att inte publicera vissa kategorier två dagar i rad, exempelvis skönhetskategorin, och så försöker jag variera mitt egna material (dvs. inlägg jag fotar själv) med kollage och butiksnyheter. Det är inte alltid jag lyckas för att det finns så mycket jag vill dela med mig av men jag försöker variera inläggen så mycket som det går. För mig är det viktigt med variation i både material och i språk, vilket jag hoppas att  även ni märker. Även om mina kategorier är fasta och att många ämnen är densamma så vill jag inte att ni ska kunna förutse vad som publiceras imorgon eller nästa torsdag.

Jag hoppas att ni inte tycker det är tråkigt att få veta lite om hur det går till bakom kulisserna. Det ligger mycket mer tanke och kraft bakom denna blogg än att bara skriva ett inlägg och jag tänkte att det kunde vara kul för er att få en liten inblick i hur jag jobbar.

Till sist, TACK för att ni tittar in här och sprider glädje i form av fina kommentarer ♥