Jun 25 2013

LIVET

livet

Var är du uppvuxen? Kan du berätta lite om ditt liv i största allmänhet.
Jag föddes i Jönköping för tjugosex år sedan och bodde i Gränna tills jag var tre-fyra år, sen gick flytten till Oskarshamn. Jag flyttade hemifrån när jag var 17 år och hamnade i Kalmar p.g.a. gymnasiestudier. Där bor jag kvar än i dag tillsammans med min stora kärlek. Vi har varit ett par i 4,5 år, sambos i fyra och snart förlovade i ett år. Han gör mig till en bättre människa och att få vakna upp med honom varje dag gör mig till den lyckligaste av lyckliga.

I övrigt är jag rätt blyg av mig när jag träffar nya människor. Jag skulle gärna vilja vara bästa vän med Barney Stinson och anser att Dregen är en av Sveriges snyggaste. Min humor ligger på en treåringsnivå, jag svär för mycket och det går att läsa av mig och mitt humör som en öppen bok. Jag älskar kaffe, choklad, lakrits och tatueringar. Själv har jag fyra stycken som ni kan se här.

Hur mår du nu, efter våren?
Efter en extremt jobbig vår kantad av stress och ångest så mår jag nu väldigt bra. Som tur är. När jag våren var som jobbigast kände jag knappt igen mig själv. Eller rättare sagt jag kände igen en väldigt gammal variant av mig och jag har lovat mig själv att aldrig mer bli som mitt gamla jag, låta ångesten ta över. Nu mår jag som sagt väldigt bra. Jag är genuint lycklig och jag tror att en ledig sommar var precis det jag behövde för att tanka livslust igen.

Drömmar och mål?
Jag drömmer om det perfekta jobbet, där varje dag innebär en ny utmaning. Jobbet som får mig att hoppar ur sängen av lycka på morgonen eller som får mig att jobba övertid bara för att det är så roligt att jag inte vill gå hem. Jag drömmer om den perfekta lägenheten med platsbyggda bokhyllor, öppna spisar, takbjälkar, en walk-in closet och det perfekta köket med svarta vitvaror från Siemens. Jag drömmer också om att en dag få äga en Samojed (hund) eller en Snöbengal (katt). Och så drömmer jag om minnesvärda resor. Dessa drömmar får väl också anses vara mina mål med livet. Mitt liv.

Om du fick ge dig själv ett motto eller ledord, vad skulle det vara?
Tänk mer på dig själv. Kanske låter egoistiskt men jag är otroligt duktig på att sätta andra framför mig själv. Inte minst när det kommer till arbete och studier. Jag vill vara den som alltid ställer upp och den som jobbar lite hårdare än andra. Oftast glömmer jag bort mig själv och vad som är bäst för mig och min hälsa.

img_6077_5161e39e9606ee4b6c173949

Vad gör dig riktigt glad?
Min sambo, mina vänner, djur och småsaker som sovmorgon och frukost framför Våra bästa år på tvn.

Vad gör du riktigt arg?
Människor som inte vågar vara raka med vad dem tycker och tänker.

Varför har du valt att inte ha någon kontakt med dina föräldrar?
Ibland mår man inte bra i vissa människors närhet och då spelar det ingen roll om det är ens föräldrar, vänner eller pojk/flickvän det handlar om. Man måste lämna skeppet för att inte sjunka helt och hållet. Exakt vad som har fått mig att inte ha någon kontakt med mina föräldrar är inget jag tänker skriva ut på bloggen. Det räcker med att säga att en del människor bör inte skaffa barn och att jag mår betydligt bättre utan dem i mitt liv. Det betyder dock inte att jag inte saknar att ha en familj, för det gör jag varje dag. Jag saknar bara inte min.

204110_980

Vart någonstans önskar du att du får bo i framtiden?
Så länge jag är lycklig och trivs så kan jag nog nästan bo vart som helst. Jag drömmer inte om att få bo på ett speciellt ställe men det får gärna innefatta lite cityliv då lantliv inte riktigt är min grej. Göteborg vore mysigt. Ett måste är dock att jag måste ha vatten i närheten, det betyder mycket för mig. Det sätter sina spår när man växer upp i en kuststad.

Vilka frågor / ämnen brinner du för?
Tror inte att jag brinner för något speciellt. Möjligtvis synen på psykiatrin och människor som lider av psykisk ohälsa. Det finns så inskränkta människor där ute i världen som skulle behöva lära sig ett och annat om psykiska sjukdomar. För det är precis vad det är, en sjukdom och inte något hittepå. Människor som inte ”tror på” psykisk ohälsa gör mig både förbannad och ledsen. Det är ett ämne som står mig nära av olika anledningar.

STUDIER & ARBETE

studier

Vad utbildar du dig till?
Jag läser ett program som heter Detaljhandel & Service Management. Det är en ekonomutbildning med fokus på handel och service. I mitt program läser jag kurser som logistik, företagsekonomi, import & export, e-handel, marknadsrätt, inköp och sinnesmarknadsföring. För att nämna ett axplock. Vill ni veta mer om programmet så rekommenderar jag er att läsa här.

När är du klar med din utbildning?
Min utbildning är på tre år och i september påbörjar jag mitt tredje år. Tar alltså examen nästa år.

Vad skulle ditt drömjobb vara?
När jag blir stor vill jag jobba med inköp eller e-handel. I butik vill jag gärna jobba som Visual Merchandiser, det vill säga den som bland annat är ansvarig för exponering, omhängning och skyltning. En annan del av mig drömmer om att bli psykolog. Men det är för sent för det nu.

Vad har du jobbat med tidigare?
Jag har erfarenhet av att jobba på hotell, i städ och kök. Jag gjorde en kort karriär som telemarketingsäljare. Inget jag kommer att utsätta mig själv för igen. De senaste sex åren har jag jobbat inom handeln som säljare och har hunnit jobba med både kläder, skor, smycken och vitvaror. Närmare bestämt; Lindex, Media Markt, Eurosko och nu senast Glitter.

Vad läser din sambo till?
Min sambo läser till utvecklare av digitala tjänster.