Nov 06 2015

IMG_9720

Vilka är dina favoritfilmer, tv-serier och böcker? Oh knivig fråga för jag gillar så mycket. Men favoritserier är helt klart – Pretty Little Liars, Suits, Revenge, Desperate Housewives, Devious Maids, Criminal Minds, Mistresses, Real Housewives of NY OC BH och Orphan Black. För att nämna några få av väldigt många. Mina favoritfilmer är av salig blandning men överst på listan är nog Harry Potter alla gånger. Tvingar Rickard till HP-maraton varje jul. När det kommer till böcker så gillar jag Johan Theorins böcker om Öland men annars böcker ifrån Lars Kepler, Fredrik Backman samt Denise Rudberg.

Om jag inte missminner mig så har du/ni funderat på att flytta till en större stad – hur se de planerna ut nu? Nu var det väldigt länge sedan vi pratade om att flytta till en annan stad. Jag trivs väldigt bra på mitt jobb och Rickard på sitt så jag tror nog att vi kommer att sikta på att rota oss ordentligt i Kalmar istället. Men vem vet, man ska aldrig säga aldrig men i dagsläget tror jag inte att någon av oss vill flytta.

Vilka är de bästa bas-tishorna? Åh den dagen jag har svaret på det, den dagen återkommer jag. I somras köpte jag helt perfekta t-shirtar på Cubus men just nu har vi inga bra varianter i butik. Vill man satsa på budget så tror jag att Gina Tricot är grymma på t-shirts men vill man satsa på långsiktig kvalitet så har jag hört att både T by Alexander Wang samt Filippa K är något att kolla in.

IMG_4991

Är det mycket att göra i butiken? Jag förutsätter att du menar mitt jobb. Det varierar väldigt mycket beroende på säsong om du nu tänker på kundflöde, annars har vi alltid fullt upp om dagarna då vi ska fylla på varor, få ut nyheter osv. Ingen dag är den andra likt och tiden rusar för det mesta iväg.

Vad är mindre bra och bra med att vara i butik? Jag älskar ju att jobba med kläder och med kosmetik eftersom det är två av mina största hobbys privat så givetvis är det bland det bästa med mitt jobb. Sen gillar jag ju att träffa kunder samt hjälpa dessa med att hitta rätt plagg. Mindre bra med att jobba inom handels är att man ofta jobbar sent på dagarna samt har helgjobb. Speciellt det senare då Rickard alltid är ledig på helgerna men det är så handels fungerar och har man gett sig in i den branschen så får man ha överseende med kvälls- och helgjobb. Och helt ärligt så är det inte så farligt att jobba sent eller helger heller eftersom jag trivs så bra på mitt jobb men jag får ju mindre tid med Rickard.

Köper du eller får du kläder som du vill ifrån butiken? Jag köper det jag vill ha. Jag tror inte att någon butik ger sin anställda kläder utan de flesta butiker inom handels erbjuder istället sina anställda personalrabatt. Så jag handlar det jag vill ha med rabatt.

detaljbilder_50337ea6e087c3697c000006

Höga stövlar eller MC-boots? Boots i alla dess former. Alla gånger!

Framtidsplaner? Nu är jag säkert skittråkig men just nu har jag inga framtidsplaner what so ever. Jag lever lite i limbo för tillfället och försöker njuta av nuet istället för att hetsa om framtiden då den är väldigt oklar. Förhoppningsvis kan jag planera livet och framtiden lite mer efter årsskiftet.

Vill du berätta mer om din ångest? Jag har inga problem med att prata om ångest och depression eftersom jag tycker att det måste pratas om för att belysa hur många som mår dåligt, däremot vet jag inte vad jag ska säga om mitt eget tillstånd utan att bli för privat. Jag kan idag inte sätta ord på allt det jag känner inom mig. Jag kan sätta ord på vissa saker men långt ifrån allt går att förklara. Jag var svårt sjukt i depression med tillhörande ångest och självskadebeteende när jag gick på gymnasiet men har sedan jag fyllde 20 år mått hyfsat bra. Jag är för det mesta lycklig och jag mår för det mesta bra men jag har perioder där jag mår rätt dåligt och dessa perioder har blivit fler sen jag nästan gick in i väggen våren 2013. Jag mår långt ifrån så dåligt som jag mådde i tonåren men jag har perioder med ångest och nedstämdhet. Och jag kan som sagt inte alltid sätta ord på vad det är som tynger mig. Det har tagit enorm kraft att komma tillbaka till mig själv sen våren -13 men jag har på vägen stött på många hinder som gjort att jag fått börja om på noll igen. Mitt psyke och min kropp hanterar motgångar och stress på helt annat sätt nuförtiden än innan men jag vill gärna köra på ändå. Vilket inte alltid går.

Något som maler i mitt bakhuvudet på mig just nu är att mitt vikariat på jobbet går ut i årsskiftet och att jag inte vet vad som kommer att hända med det. Jag älskar mitt jobb och mina kollegor och vill ju såklart vara kvar men det känns lite som om min framtid ligger i någon annans händer vilket jag får panik över så fort jag tänker på det. Något annat som jag har försökt förlika mig med hela hösten och sensommaren är det faktum att jag numera inte är helt främmande för en egen familj. Det här är en tanke och en känsla som jag har burit på i månader och som har skrämt slag på mig. När man har varit så säker på sin sak hela livet så blir det något tumultartat när man kommer framtill det motsatta. Jag har behövt lära känna mig själv på nytt, vilket har tagit på mina krafter. Det har varit jobbigt att erkänna för mig själv, för min partner och för mina närmaste vänner. Jag höll det för mig själv så pass länge att jag till slut fick en panikångestattack och jag var till slut tvungen att säga något för att inte gå under av motstridiga känslor i mitt inre.

Nu blev det världens längsta utläggning kring detta, vilket jag inte hade planerat men jag vill avsluta med att säga en sak – Jag är inte min ångest! Jag har mött och tagit till mig människor som någon gång har vänt min ångest emot mig och det är inte rättvist. För jag är inte min ångest. Jag är Alexandra och jag är lika mycket människa som dig om än med en annan form av känsloliv.

NÄR kommer du och hälsar på mig i Göteborg? När vi kan få våra scheman att synka. Kolla upp hur det ser ut för dig mellan den 2-6 december ♥