Apr 03 2012

Jag är nyfiken på dina studier, vad du jobbar med, hur gammal du är och var du bor?
Jag är en nybliven 25-åring som bor i Kalmar – för er som är ovetandes om vart Kalmar ligger så är det staden som knyter an till Ölandsbron. Jag har snart läst ett av tre år på ett ekonomprogram som heter Detaljhandel & Service Management, vid examen är jag utbildad till handelsekonom och jag kan jobba med allt från bokföring till inköp. Tidigare har jag även läst 60hp psykologi, ett år psykosocialt arbete samt 15hp modevetenskap. Vid sidan av skolan så jobbar jag så mycket jag kan i en skobutik här i Kalmar vid namn EUROSKO. Har nog aldrig haft en bättre arbetsplats! 

Jag undrar vilket svenskt märke som du föredrar och om du har någon stilförebild/personlighet som är verksam på den svenska modescenen?
Favoriter bland svenska märken är ACNE, Filippa K samt Rodebjer. Kan väl inte påstå att jag har någon stilförebild men jag gillar Frida Fahrman samt Emma Elwin. 

Vart köper du klackskor (affärer)? Vilka hemsidor köper du klackskor på? Hur höga klackar har du? Tycker det är dyrt att köpa skor på nelly? Hur sitter pumps på foten med smal klack? Vad för klack tycker du om på klackskor? Vad tycker du om kilklackar?
Hej skofrågor! Jag köper inte speciellt mycket ”klackskor”, men när jag gör det så blir det oftast från Nelly, H&M och Eurosko. Har inte speciellt höga klackar, de högsta är kanske 10cm. Jag tycker inte att det är dyrare att handla från Nelly än från andra butiker, beror ju helt och hållet på vad för sko man köper (syntet, skinn osv). Hur pumps med smal klack sitter på foten är nog olika från person till person samt från sko till sko. Jag föredrar stabila klackar, gärna lite klumpiga. Kilklackar är fint när det är rätt sko! 

Jag undrar vilka plagg som du absolut inte skulle klara dig utan? Vad skulle du aldrig bära? Och min sista fråga är; om man vill förnya sin garderob i vår och sommar, vilka plagg, färger och material bör man satsa på då?
Jag skulle aldrig klara mig utan mina kavajer, mina jeans samt mina bastoppar. Något jag aldrig skulle bära är manchesterbyxor, vita underkläder (vet inte varför, just don´t like it!) och så skulle jag aldrig sätta mina fötter i ett par foppatofflor! Om du ska förnya din garderob och vill följa trenderna så ska du satsa på mycket färg, gärna neon, scarfmönstrat men även virkat. Vill du förnya din garderob så att den håller över en längre tid så satsa på bra basplagg i neutrala färger.

Alex, Jag behöver din hjälp! Jag ska på bröllop i sommar och tänkte att du kanske kunde tipsa om några fina, passande klänningar att ha på sig 🙂

Charlotte, då är vi två. Ska också på bröllop i sommar och det blir mitt första någonsin, så jag har noll koll på vad man får ha på sig och inte. Ska försöka få ihop ett inlägg, längre fram! 

Tycker du att dödsstraff är bra?
Vilken kontrast till de andra frågorna. Som svar på din fråga så säger jag nej verkligen inte. Det skrämmer mig att det fortfarande är acceptabelt på vissa ställen i världen med dödstraff. Det är människor, precis som du och jag. Visst dem har gjort hemska saker förmodligen men det rättfärdigar inte dödsstraff i min mening. Jag vill gärna skilja på människa och handling!