Dec 13 2011

img_4357_194542495

Precis nygjord. Placerad under vänster bröst.

Kära 17-åriga jag, den här tatueringen är en hyllning till dig. Den är en ständig påminnelse om den kamp du förde mot dig själv i ditt tonårsliv. Där du varje dag kämpade mellan liv och död. Kampen mot dig själv som många gånger gjorde så att du inte kunde komma ur sängen på flera dagar. Kampen där du medvetet skadade dig själv som ett straff för att du inte kunde förmå att förstå vart din ångest kom ifrån. Trots att du stundtals var så dålig att du inte klarade av att gå till skolan, så gick du ut med fullständiga gymnasiebetyg. Kära 17-åriga jag, den här tatueringen är en hyllning till dig. För att du tack vare hjälp insåg att din högsta dröm i livet var inte att få dö, det var att få leva.

Jag tänker aldrig någonsin tillåta mig själv att bli så sjuk igen, som jag var under min gymnasietid. Oavsett vad som händer i livet vill jag aldrig mer leva med ångest, panikattacker och djup depression. Den här tatueringen betyder enormt mycket för mig. Den påminner mig om vart jag har varit och hur pass långt ifrån jag är nu. Med denna tatuering, och det faktum att jag i år har varit medicin/terapi-fri i fem år, kan jag bara säga jag är äntligen fri. Fri och lycklig!