Jun 09 2016
*Inlägget innehåller annonslänkar*

IMG_8376

Yves Rocher lanserade för ett par månader sedan en ny serie med solskyddsprodukter under namnet Solaire Peau Parfaite. I serien hittar vi produkter som kan användas både före, under och efter solexponering. Produkterna innehåller Sea Holly (martorn) som är en växt från den bretonska kusten och som visat sig ha en hög motståndskraft mot solens strålar och en förmåga att bygga upp vattenreserver. Samtliga produkter har dubbelverkande UVA/UVB-skydd.

Steg 1 – Före sol
Förbered huden ett par veckor innan solsäsong eller semester med Before Sun – Beautifying Mist Tan Activator för att bygga upp skyddet redan innan solexponering och få en vackrare, mer hållbar färg.
Steg 2 – Under sol
Better safe than sorry. Börja alltid med ett högt SPF-skydd de första dagarna då huden inte är van vid solen och därför lite extra känslig. Vår nya serie har produkter med SPF 15, 20, 30 och 50+. Välj mellan olika härliga texturer; lotion, lätt spraylotion, osynlig spray eller olja.
Steg 3 – Efter sol
Behåll färgen längre genom att ta hand om huden efter solning. En efter-sol-produkt förlänger, fördjupar och framhäver hudens gyllene färg. Vi lanserar en kroppslotion, en fräsch och lätt ansiktscrème och om olyckan ändå är framme och du blir bränd i ansiktet har vi en svalkande och återfuktande Hydrogel SOS Mask som ger en omedelbart uppfräschande effekt.


Jag har ett par av produkterna här hemma och har den senaste tiden använt mig av dessa när jag vistats i solen – främst solskyddet för ansiktet, en lotion till kroppen med SPF 30 och eftersolkrämen för kroppen. Doften på produkterna påminner om den klassiska solskyddsdoften men här finns också en lätt touch av Yves Rochers populära Monoi-doft som är så smarrig. Doften i sig är inte särskilt stark utan märks främst av i kroppsprodukterna.

Samtliga produkter går snabbt in i huden och lämnar ingen kletig hinna som många solskydd annars kan göra. Jag hade önskat en mer kylande effekt på eftersolkrämen men det går ju att lösa själv genom att lägga flaskan i kylen. Det gäller ju bara att komma ihåg det steget också. Jag tycker att både skyddet för ansiktet och för kroppen ger ett mer än godkänt skydd. Jag har solkänslig hy som reagerar på bara några minuters solexponering och lämnar min hy illröd, kliande och med små små eksem om jag inte smörjer in mig. Produkterna skyddar mig väl från både bränd hy och från eksem så jag är mer än nöjd. Rickard använde dessutom båda skydden när han sprang Wings for Life i stekhet sol och trots mycket svettningar så rann inte solskydden av och han brände sig inte någonstans. Även han har mycket solkänslig hud så det är ett gott betyg. Bra produkter till bra priser. Just nu har Yves Rocher dessutom 25 % rabatt på hela serien* så passa på om du är nyfiken.


 • Beautifying Mist Tan Activator – Sprayflaska 100 ml, Cirkapris 99:-
 • Comfort Lotion – Flaska 150 ml, SPF 20 Cirkapris 159:-, SPF 30 Cirkapris 179:-,
  SPF 50+ Cirkapris 199:-
 • Spray Lotion – Sprayflaska 150 ml, SPF 15 Cirkapris 149:-, SPF 30 Cirkapris 179:-
 • Invisible Spray – Sprayflaska 150 ml, SPF 15 Cirkapris 149:-, SPF 30 Cirkapris 179:-
 • Beautifying Oil – Sprayflaska 150 ml, SPF 15 Cirkapris 149:-
 • Anti-Aging Face Care – Tub 40 ml, SPF 30 Cirkapris 149:-, SPF 50+ Cirkapris 179:-
 • Repair Moisturizing Lotion – Flaska 150 ml, Cirkapris 79:-
 • Beautifying Anti-Aging Face Care – Pumpflaska 30 ml, Cirkapris 149:-
 • Hydrogel SOS Mask – 1 st, Cirkapris 79:-

pressutskick