Apr 15 2016

IMG_6909

Den inbitna läsaren vet att jag älskar rengörinsoljor och idag tänkte jag att vi skulle snacka lite om Elisabeth Ardens Ceramide Replenishing Cleansing Oil (275 kr/100 ml) som lanserades för några veckor sedan. Precis likt de flesta rengöringsoljor så masseras den in på torr hud och i kontakt med värme från huden löser den upp smink och annan smuts. Jag använder alltid en rengöringsolja som ett första steg i min hudvårdsrutin om jag har haft smink på mig och följer ofta upp med en annan rengöring efter. Den här oljan ifrån EA innehåller egenskaper ifrån bland annat aprikos, tistel och olivolja. Egenskaper som ska vara uppmjukande, antioxidantrika och vårdande för huden, oavsett hudtyp.

Konsistensen på den här oljan påminner en del om olivolja och doftar lite plastigt i min näsa. Den uppfyller sitt syfte, det vill säga att ta bort smink och smutsrester men den saknar det där lilla extra. Anledningen till att jag gillar oljor så mycket är förutom att det är en effektiv rengöring så är det också för att oljor gör hudvårdsrutinen lite mysigare och lite lyxigare. Efter en lång dag på jobbet så är det helt underbart att sminka av sig med en olja. Att massera in den och riktigt känna hur sminket flyter bort emellan fingrarna och hur huden bara njuter av att få lite kärlek. Det är smått terapeutiskt och det är nästan som en känner hur arbetsdagen rinner av en. Men jag känner aldrig att det blir sådär mysigt med oljan ifrån EA. Den är lite för rinnig och har inte tillräckligt med god doft för att det ska bli en fullträff. Den här har fått flytta in i duschen där jag vill ha snabba och effektiva resultat, för särskilt dålig är den ju inte, men till den vardagliga rutinen håller jag mig till min favorit från Elemis.


pressutskick1