Feb 29 2016

IMG_6849

IMG_6871

Som ni säkerligen redan vet så fyllde jag år i förra veckan och jag har ju som en liten tradition att köpa mig något extra fint när födelsedagar och annat viktigt dyker upp. Så även i år. Jag var ute i god tid denna gång och klickade hem ett gäng med Urban Decay-produkter ifrån Kicks redan i slutet på januari. Så vad slog jag då till på? Jo bland annat en ny flaska av All Nighter Makeup Setting Spray som jag älskar. Min nuvarande flaska tar slut vilken dag som helst och jag bara måste ha en i reserv.

Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Makeup (palla långa namn) slank också ner i varukorgen. Bara sådär. Jag hade hört mycket gott om denna foundation och älskar själv concealern i samma serie. Jag beställde den i nyansen 1:0 som jag tidigare fått utprovat i en fysisk butik och nyansen passar mig perfekt. Den är mycket ljus, som mig, och har en något varm underton. Jag är supernöjd med mitt köp och kommer definitivt att köpa om den i framtiden trots sitt höga pris om 330 kr. Täckningen är fullt godkänd, den känns inte på huden, ger en jämn hudton och håller bra en hel arbetsdag. Nöjd var ordet!

Till sist så gjorde jag slag i saken och byggde mig en egen palett. Jag använder dagliga bruna nyanser och ville ha en go-to-palett som alltid funkar. Jag googlade länge och väl på swatches innan jag bestämde mig för fyra nyanser och jag har försökt swatcha dem här nedanför men bilden är inte riktigt rättvis tyvärr. UD har en tom palett där du får ner alla deras lösa skuggor och den som finns att köpa via Kicks har plats för fyra skuggor. Paletten kostade mig 100 kr (kostar numera 105 kr) och skuggorna kostade mig 170 kr/st (kostar numera 185 kr/st). Så var det värt det? Både ja och nej. Jag älskar nyanserna jag valde, skuggorna är pigmentrika och lätta att jobba med och jag har använt paletten varenda gång jag sminkat mig sen jag fick hem den. På så sätt känner jag att jag verkligen kommer att få valuta för pengarna men det är inget jag skulle köpa igen! Det är rätt saftiga priser vi pratar om och vore det inte för att jag hade bonus och rabattcheckar hos Kicks samt att det var en födelsedagspresent till mig själv så hade jag inte köpt skuggorna. Jag är övertygad om att en kan hitta minst lika bra (om inte bättre) skuggor hos budgetmärken som Nabla och Makeup Geek. Två märken jag själv tänker vända mig till nästa gång jag vill utforska skuggor. Så kort sagt, jag ångrar inte mitt köp men jag skulle inte göra om det. I övrigt så kan jag meddela att det var mycket lättare än vad jag trott att klicka ur skuggorna ur sina förpackningar för att sen klicka ner dem i paletten. Första skuggan jag klickade ur flög nämligen över halva vardagsrummet för att jag tog i så mycket mer än vad som behövdes. Behöver jag ens nämna ångesten som sköljde över mig innan jag lokaliserade skuggan på golvet och såg att den var hel? Fy!

  IMG_6884

  • Stray Dog: gråbrun med skimmer
  • Sellout: rosa champagne med skimmer
  • Tease: krämigt ljusbrun med matt finish
  • Laced: rosa och gråbrun med matt finish