Jul 08 2015

IMG_2906

De dagar jag använder smink så använder jag mig också av dubbel rengöring på kvällen. Med dubbel rengöring så menar jag att jag först använder en rengöring för att lösa upp all makeup, fett och annan smuts för att sedan gå på med en annan rengöring. Min favorit som första rengöring är så kallade cleansing balms. Dessa balms är ofta av en tjockare konsistens som i kontakt med värme blir till en olja. Man riktigt känner hur smuts och annan skit rinner igenom händerna på en när man masserar in dessa balms i ansiktet och de förvandlas till oljor. Just nu har jag tre olika varianter med tre olika prisklasser i mitt badrumsskåp som jag tänkte presentera lite kort idag.


♥  The Body Shop Nutriganics Softening Cleansing Gel Oil (ca. 180kr/100ml) – En rengöringsgel med ekologisk jojobaolja som skapar en lyxig oljebas och som avlägsnar orenheter och makeup försiktigt men effektivt. Berikad med Community Fair Trade-producerad ekologisk babassuolja och aloe vera för att rengöra och mjukgöra huden. Innehåller dessutom ekologisk malva som är fuktighetsbevarande och mjukgörande för huden, samt ekologisk buddleja och timjan från Schweiz med höga halter av skyddande och vårdande antioxidanter. 

♥ Ren Skincare No.1 Purity Cleansing Balm (299kr/100ml) – En lyxig och rosdoftande ansiktsbalm som kommer ut som ett vax, förvandlas till olja i kontakt med huden och blir till mjölk i kontakt med vatten. Den ”smälter” bort alla orenheter och makeup, även vattenfast mascara. Passar alla hudtyper men är extra snäll mot känslig hy. En ansiktsduk medföljer produkten och används fuktad för att torka av ansiktet.

♥ No7 Beautiful Skin Melting Gel Cleanser Normal/Dry (99kr/150ml) – Rengöringsgel som omvandlas till olja på huden och skonsamt löser upp smuts och makeup. Innehåller mjukgörande och återfuktande ingredienser som nyponfröolja, sötmandelolja och glycerin. Passar normal och/eller torr hud.


Just nu försöker jag att ta slut på en rengöring i taget och den jag använder just nu är balmen från No7 men jag har dock testat både The Body Shops och Rens också. Alla tre gör ett ypperligt jobb på huden och känns sköna vid applicering. Ingen av dem lämnar någon hinna på huden efter rengöring och ingen känns uttorkande utan alla tre lämnar huden mjuk och återfuktad. Varianten från Ren Skincare känns otroligt lyxig och det är en rengöring jag kommer att använda vid väldigt speciella tillfällen. En rengöring att plocka fram när man vill unna sig en något lyxigare stund. Jag upplever dock att den är något svår att få ur förpackningen men annars har jag inget att klaga på. The Body Shops variant samt No7s variant känns väldigt lika även om No7 är något lösare i konsistensen. Med tanke på att man får mer produkt för en billigare peng när det kommer till No7 jämfört med TBS så kommer det nog bli No7 som jag fortsätter med.

Vad använder du för typ av rengöring? Någon bra du kan tipsa om?


*Inlägget innehåller både pressutskick

& produkter jag köpt själv.