May 16 2015

IMG_2625

Med sommaren i antågande så brukar de flesta märkena lanserar en eller flera nyheter inom segmentet solskyddsprodukter. För ett par veckor sedan fick jag hem ett par av Apotekets nyheter inför sommaren 2015. Nyheterna är fem till antalet, de fyra på bilden samt en solkräm för ansiktet som jag har visat upp i ett tidigare inlägg. Lite info om produkterna:

Aftersun Shimmering 99 kr (150ml) – En återfuktande lotion som snabbt går in i huden och ger en skimrande lyster. Skönt svalkande för solvarm hud. Innehåller mjukgörande sheaolja, vårdande aloe vera, bisabolol och skyddande vitamin E. Härlig doft av mango, papaya och kokos.

Solstift spf 50 59 kr (15g) – Solskydd i praktiskt stift för läppar och mindre hudpartier. Mycket högt skydd mot UVA- och UVB-strålning. Oparfymerat.

Sollotion spf 50+ 179 kr (200ml) – Återfuktande sollotion med högt skydd mot UVA- och UVB-strålning.

Barn Fysikaliskt filter spf 30 149 kr (125ml) – Solskydd speciellt anpassat för barn. Går inte in i huden, utan lägger sig utanpå som en skyddande vit hinna. Det är praktiskt, du kan se på huden var du smort in. Innehåller både UVA- och UVB-skydd. Svanenmärkt och oparfymerad.


Jag har rätt känslig hud under sommaren och får i princip alltid soleksem när jag vistas i solen under en längre tid. Under förra året märkte jag dock att min hud blivit än mer känslig och jag fick kliande eksem bara av att gå till och från vår kvartersbutik i linne. Butiken ligger två minuter från vår lägenhet. I år ska jag med andra ord rusta mig ordentligt med solskydd och jag ser fram emot att få sätta dessa till test. Allt i butik nu!

*Pressutskick