Aug 22 2014

HÅRVÅRD:
IMG_7338-23

Under sommaren har jag främst haft mitt hår (som börjar bli rätt långt) i en tofs/knut/fläta. Mitt hår är så fruktansvärt tjockt så under vår värmebölja har jag inte direkt prioriterat frisyrer. Mina hårvårdsprodukter under sommaren har därmed även varit rätt få. Torrschampo har varit räddningen många gånger under sommaren då jag ofta kände mig lika svettig och äcklig som innan en dusch. Ungefär var och varannan dag med andra ord. Min favorit har varit Batiste med doften Tropical (tänk kokos och drinkar). Håret blir matt, känns fräscht, luktar gott och tillför såväl lite volym som stadga. Den här kommer jag att köpa igen. Och igen. Efter dusch har jag haft i olja från Nashi som jag recenserade för ett tag sen. Om jag trots allt försökt mig på en frisyr så har det blivit slarviga lockar gjorda med plattången. För att reda ut lockarna har jag använt mig av After Party från Tigi och för att få dem att hålla någon timme så har jag använt sprayet Satin Guard från Goldwell.

KROPPSVÅRD:
IMG_7343-25

Solskydd har blivit extremt viktigt för mig på senare år då min hud blir allt känsligare. Sen barnsben har min hud varit rätt känslig för solen och jag blir lätt röd/bränd samt får små kliande eksem på armar/hals/bröstkorg. Vid längre vistelse i solen brukar jag smörja in mig i solskydd men i sommar har min känslighet nått nya höjder då jag inte ens klarade av en kort promenad på 10 min innan jag ville klia sönder mina armar. Så solskydd har jag fått använda en hel del av. Jag har bland annat använt den nya Dry Mist från Garnier. Helt okej spray men inget jag skulle köpa igen. Kroppsmörjet har en gammal lotion från LdB fått stå för tillsammans med förra årets le Summer Breeze från Aco. Två stora favoriter i mitt badrumsskåp sommartid. En del guldolja har det också blivit då jag recenserade åt Yves Rocher, fossingarna har en egen lotion från The Body Shop och armhålorna har fått bekanta sig med Count on me från LCC. Inte särskilt imponerad av LCC faktiskt.

ANSIKTSVÅRD:
IMG_7356-26

Garnier står för min favoritrengöring och har så gjort det senaste året. Tar bort allt smink, känns inte uttorkande och är plånboksvänlig. Me like! Scrub och ansiktsmask har Lumene stått för. Även dessa har jag skrivit om tidigare och då hela serien. Ni hittar det inlägget här. För återfuktning har jag använt en kräm från The Body Shop – Daily Moisturiser SPF 30. Är inne på min andra tub sen förra hösten så nog är det en favorit.

MAKE-UP:
IMG_7366-29

Smink har jag inte heller använt speciellt mycket denna sommar. Jag har ju mest varit ledig och då är det så skönt att låta huden vila. När jag dock sminkat mig så är det detta ovan jag använt till vardags. Jag har använt Pore Professional från Benefit som primer för att hålla sminket på plats lite längre än normalt. Som bas har jag sen varvat mellan Big Easy från Benefit, Infallible foundation från L´oréal samt CC-cream från Lumene. Stay Matte från Rimmel är ett nermattande transparent puder som jag har använt över mina oljigare områden (typ t-zonen). Helt okej puder i budgetklassen men urusel förpackning. Locket sprack efter typ fjärde användningen. Mitt favoritrouge alla tiders (kommer gråta den dagen jag tar sista svepet) är Sweetheart Perfect Flush Blush från Too Faced. Till sist markerar jag brynen med Gimme Brow från Benefit och målar fransarna med So Couture Mascara från L´oréal. De redskap jag oftast använder är Buffing Brush, Blush Brush och Powder Brush från Real Techniques samt fransböjare från Emite.

IMG_7371-30

Vid festligare sammanhang har jag burit ögonskugga från Apolosophy, kajal samt läppstift från Yves Rocher. Älskar att förlänga ögonfransarna genom att måla kajal på den övre vattenlinjen. För att markera ögonbrynen lite mer så har jag använt en highlighter från Benefit. För att highlighta kindbenen har jag använt mig av Shimmer Waves från The Body Shop. Riktiga favoriter hela högen faktiskt.

DOFT:
IMG_7306-10

På sommaren vill jag gärna dofta gott men bär hellre lättare dofter än tyngre. Pure seduction från Victorias Secret samt Cherry Blossom från Yves Rocher använde jag främst under våren. De stora favoriterna under sommaren har varit Born in Paradise från Escada samt Moment de Bonheur l´eau från Yves Rocher. Har för övrigt kommit halvvägs på min Born in Paradise. Måste köpa en ny innan den tar slut. Vill inte leva utan den!

NAGLAR:
IMG_6336

Under sommaren har jag försökt testa mig igenom årets sommarkollektioner från Essie, OPI, Maybelline och L´oréal. Har kommit en bit på vägen men nu börjar jag bli mer sugen på mörka nyanser så vi får se om jag tar mig igenom alla nyanser.

Har du testat några av dessa produkter? Vilka favoriter har du just nu?