Mar 13 2014

IMG_5100 IMG_5103 IMG_5108 IMG_5117 IMG_5123 IMG_5139 IMG_5143

Efter att ha hängt på vårt kärlekslås tog vi oss vidare till Louvren som bara ligger ett par meter ifrån Pont Des Arts. Vi gick aldrig in, då ingen av oss är särskilt intresserade av konst, men vi var ju tvungna att ta klassiska turistbilder. Efter det gick vi längs Tuilerieträdgården (en enorm park) som ligger mellan Louvren och Place de la Concorde. När vi kom till slutet av parken så såg vi ett tält för Fashion Week och jag var tvungen att stanna till. Paris Fashion Week – så nära men så långt borta på samma gång. Bara ett par timmar efter att vi strosade igenom parken så skulle delar av världens modeelit göra entré. Vad som sägs om Anna Dello Russo och Rihanna?

Vidare tog vi oss en promenad från Place de La Concorde uppför Champs Élysées mot Triumfbågen. Längs med vägen tog vi en fika på Laduree. Förmodligen min dyraste fika någonsin men oj så värt det var där och då. Från Triumfbågen tog vi sedan en promenad längs några lugna bakgator innan vi kom fram till Trocadero. Utsiktsplatsen över Eiffeltornet – som är så ofantligt vackert. En sen lunch i närheten av Trocadero och en kaffe på Starbucks innan vi tog tunnelbanan tillbaka till vårt hotell för att vila och reka middagsställen. Middagen intogs sedan på Le Un, en fransk restaurang i 15;e distriktet och långt bort från turistgatorna. Restaurangen låg på en bakgata till en bakgata och vi höll på att missa den helt. Vi var dessutom de enda turisterna där, vilket var rätt skönt. Efter en god middag tog vi tunnelbanan hem igen för att sova. På söndagen hann vi inte med så mycket mer än att äta frukost innan vår taxi till flygplatsen hämtade upp oss.

Resan var intensiv och kort. Det var grått och kallt. Men trots det så var det skönt att komma iväg för en stund. Bara vi två. Vi hann trots allt med en hel del på en dag men visst vill vi åka tillbaka. Vara bort en längre stund och upptäcka Paris under sommaren. Det är ett framtida mål!