Feb 18 2014

formula1

Precis innan jul fick jag hem tre produkter ifrån Formula 10.0.6 (pressutskick) som jag nu tänkte recensera en efter en. Först ut att recensera blir märkets bästsäljare – So Totally Clean.

So Totally Clean är en fantastisk rengöring som lätt tar bort smuts, fett och orenheter för en ren och fräsch hy. So Totally Clean är den främsta av Formula 10.0.6 – produkterna. Från början utvecklad av en kemist i 1933 och såldes endast på apotek i USA.”

So Totally Clean kan användas som makeupremover eller som ett ansiktsvatten på egen hand och jag har använt produkten som det sistnämnda då jag föredrar krämigare varianter för makeup-borttagning. Som ansiktsvatten är produkten effektiv och jag upplever att den verkligen får bort all skit samt eventuella sminkrester på ett kick. Två bomullsrondeller för både ansikte och hals räcker gott och väl så jag upplever även produkten som dryg. So Totally Clean innehåller alkohol och bör därför inte användas av människor med känslig hy för alkoholen känns vill jag lova! Doften är stark! Så pass stark att det svider i mina ögon redan när jag skruvar av korken. Jag har trots det inte känt mig uttorkad i hyn efter användning men jag ser ändå till att smörja in mig direkt efter. Det här är en trevlig produkt på så sätt att jag känner mig väldigt fräsch efter användning och jag kan både se och känna att den är effektiv men tyvärr drar den starka alkoholdoften ner betyget. Jag har sett att den här även finns i en sensitive-variant och den känns nog mer rätt för mig. So Totally Clean säljs hos både Kicks och Åhlens, priset ligger på 99 kr för 200 ml.

Betyg: ♥♥♥ // ♥♥♥♥♥