Oct 26 2013

LIVET I ÖVRIGT:

IMG_3483
Vad ser du dig själv om 5 år (privat, jobb, hem, person)? Om fem år har jag förhoppningsvis ett jobb som jag trivs på. Ett jobb som får mig att vilja jobba över med glädje, som ger mig utmaningar och som utvecklar mig i både min yrkesroll men även som person. Jag kanske sitter på ett huvudkontor med ansvar för personal, inköp eller e-handel. Kanske bor jag i Göteborg eller Borås  och givetvis i en schysst lägenhet. Gärna en bostadsrätt så att jag äntligen kan få mina svarta vitvaror från Siemens. Rickard finns såklart vid min sida och så får vi inte glömma vår fina Boss, en bullterrier. Om fem år har jag även lärt mig att gå upp på morgonen, jag svär inte lika mycket och jag har lärt mig att laga mat.

Är du engagerad i samhället på något vis (om inte skulle du vilja och i vad)?  För ett par år sedan volontärarbetade jag ett par gånger på ett katthem här i Kalmar och det är väl kanske något jag skulle kunna göra i framtiden också när man får in mer rutiner i vardagen. I övrigt är jag inte speciellt engagerad i politik och dylikt. Tycker ärligt talat att det är rätt så tråkigt!

fifty-shades_507662abe087c310b6e05114

Vad läste du för bok senast, förutom dina studieböcker? Jag håller på och läser första delen i Fifty Shades-triologin. Jag har dock inte läst på ett par veckor av tidsbrist så jag har inte kommit så långt. Innan dess läste jag en bok av Karin Wahlberg, en svensk kriminalare.

Har din uppväxt påverkat din åsikt om en egen familj på något sätt? Vill du ha egna barn? Rent spontant så skulle jag säga nej. Det har ju givetvis satt sina spår på ett eller annat sätt och format mig som människa. Jag tror dock inte att jag skulle ha en annorlunda syn på familjelivet om min uppväxt varit annorlunda. Det finns ju människor som haft liknande uppväxtförhållanden som mig och betydligt värre men som ändå har som största dröm att få bilda familj. För mig så finns inte några sådana drömmar och barn är något som definitivt inte finns med i min syn på livet. Det liv jag vill leva!

kuredu-birdeye-maldives
Hur skulle din drömsemester se ut? Min drömresa just nu går till Maldiverna. Jag tänker mig en semester på två till tre veckor med min kärlek på någon lyxig resort. Lyxig mat, god dricka, turkost vatten, varmt och total avkoppling. Att bara ta dagen som den kommer är helt klart bäst i mitt tycke. Jag är inget stort fan av att styra upp semestern med för mycket ”vi måste göra det och det och det etc”.

Vilken är din bästa egenskap och varför just den? Jag vet ärligt talat inte. Kanske min förmåga att kunna organisera upp minsta lilla till något välstrukturerat och bra? Min envishet? Min ärlighet? Nej du, jag vet inte. Det är rätt svårt för mig att hylla någon specifik del av mig då jag är stolt över flera egenskaper. Vad skulle mina vänner svara på frågan?

Har du någon förebild? Nej inte i den mening att jag ser upp till någon specifik människa utifrån handlingar eller åsikter. Däremot har jag träffat på människor som har haft en så stor inverkan på mitt liv att jag idag kan säga att jag är lycklig. Dessa människor finns ständigt i mina tankar och i mitt hjärta, för utan dem så hade jag kanske inte levt idag.

Vad är du mest stolt över att ha gjort i ditt liv? Jag flyttade hemifrån när jag var 17 år och hamnade i en ny stad, mycket tack vare att jag inte orkade pendla 3-4 timmar varje dag (till/från skolan). Ett inackorderingsbidrag och ett underhåll täckte precis hyran och jag fick leva på studiestödet (ca 1000 kr) varje månad. Detta skulle alltså täcka mat, kläder och nöjen. Samtidigt som jag flyttade hemifrån så blev jag allt mer sjuk i min depression. Gymnasietiden är bland de värsta tre åren i mitt liv. Jag förde en ständig kamp med och mot mig själv. Jag ville ofta ge upp, släppa taget om livet för att slippa ångesten och aldrig igen vakna. Det fanns många många dagar då jag inte kom ur sängen på en, två och ibland tre dagar. Samtidigt måste jag fortsätta kämpa, jag måste ta mig ur sängen för att komma till skolan och jag måste plugga till prov. Jag måste klara skolan för annars ryker både inackorderingsbidrag och studiestöd och jag måste flytta hem. Så jag kämpade på, jag träffade betydelsefulla människor som förstod mig, jag hade världens bästa lärare som brukade åka hem och lämna nybakade bullar utanför min dörr de dagar jag inte kom ur sängen, jag hade en skolledning som gjorde allt för att jag skulle kunna klara skolan trots mitt mående. Jag fick till slut den hjälp jag behövde. Nu blev svaret väldigt långt och det var inte meningen så jag ska runda av. Jag är enormt stolt över att jag valde att stå på egna ben, 17 år gammal, trots att jag knappt var en människa. Jag är stolt över att jag till slut tog mig ur min depression, att jag överlevde mig själv och att jag sen dess har haft både med- och motgångar i livet men att jag fortfarande kan stå på egna ben!

IMG_1139 (kopia)
Hur ser en perfekt dag ut för dig? En perfekt dag för mig börjar efter en rejäl sovmorgon. Frukost framför Våra bästa år och bloggläsning. Därefter tar jag min man i handen och gör stan. Fikar på ett mysigt cafe eller äter kinalunch. Resten av dagen går i ett lugnt och skönt tempo i soffan med en bra bok. Framåt kvällen blir det god middag och sen har jag en dejt med godispåsen framför en mängd bra serier. Jag är kanske en smula tråkig men mer än så behövs inte för att jag ska anse att en dag är perfekt.

Vilken låt får dig att sjunga högst av alla? Oj, har man såna låtar? Jag sjunger nästan aldrig med i låtar för jag sjunger så för jävligt att inte ens jag orkar höra mig själv haha. Men jag brukar nog hänga med i ett par intron likt ”All my life” med Foo Fighters. Eller okej minnet kom tillbaka. Eloise med Arvingarna. Den brukar jag ju faktiskt sjunga med i rätt bra….

Vilka är dina favoriter när det kommer till filmer och TV-serier? Filmer: Scary Movie 1, Rush Hour, En oväntat vänskap, Mångalen, The Notebook, Ps I love you, Big Mommas House, The House Bunny, Harry Potter, Twilight, Inception, Shutter Island, Batman (nya), Transformers, Disney, Girl Interupted, Yrrol, Sunes Sommar osv osv. Serier: SATC, Revenge, How I met your mother, New Girl, Modern Family, Big Bang Theory, Scandal, Pretty Little Liars, Real Housewives of Beverly Hills, Våra bästa år, Vänner, Ally McBeal osv osv.

Så var det slut för den här gången. Hoppas alla är nöjda med svaren