Oct 16 2013

MODE & SKÖNHET:

bwchecked

Ska du köpa eller har du köpt Nike air max 90? Nej, jag har inte köpt ett par och det är inte heller något jag planerar att göra. Helt enkelt inte en modell som faller mig i smaken.

Hur ofta byter du kläder varje dag? Hänger inte med på frågan? Men jag byter väl kläder tre/fyra gånger om dagen. Från nattkläder till dagskläder och sen på kvällen myskläder och/eller nattkläder igen. Om det du egentligen undrar är om jag byter kläder flera gånger innan jag är ”klar för dagen” så varierar det. Ibland tar man på sig en outfit och det känns bra, andra dagar byter man tröja 30 gånger innan man är nöjd.

Har du på dig nya kläder varje dag? Jag har inga problem med att använda samma kläder två eller tre dagar i rad. Ofta jag byter jag väl ut något plagg. Att man inte skulle kunna ha samma tröja två dagar i rad eller att man måste tvätta vartenda plagg efter en användning är i mina ögon urbota dumt!

detaljbilder_50337ea6e087c3697c000006_50dcce51ddf2b32d26008028
Vad har du för skor till hösten? Jag använder allt som oftast boots i olika modeller eller stövlar. De två övre modellerna på bilden använder jag nästan alltid. Alla fyra är från Eurosko och eftersom jag jobbat där har jag köpt på mig ett antal par skor och det är också därför det nästan alltid är skor från Eurosko i mina outfitsinlägg.

Om du endast fick klä dig i ett plagg och en färg under resten av ditt liv, vad skulle det vara? Rent spontant så säger jag svarta jeans. Två flugor i en smäll.

Hur ser du på den konsumtionshets som råder och det i förhållande till ett mer hållbart ”modeklimat” med ekologiskt/rättvisemärkt mode? Jag ska väl i ärlighetens namn erkänna att jag inte lägger någon större tankekraft på dessa ämnen. Det är jättebra att det kommer mer och mer rättvisemärkt mode och kläder som är gjorda av återvunnet material eller med ekologisk produktion. Dessvärre upplever jag att priset inte alltid är rimligt för min plånbok. Angående konsumtionshetsen så tycker jag att det är upp till var och en att göra vad man vill med sina pengar så länge man är medveten om vad det gör för ens egen ekonomi och så länge det inte drabbar andra (ex sina barn). Jag försöker själv bli bättre på att inte impulsshoppa så mycket utan att det ska finnas en tanke bakom, kanske inte varje men vartannat köp. Just nu behöver jag verkligen inte några kläder och det är något jag får påminna mig själv när jag surfar runt för inspiration till bloggen. För ärligt talat så tycker jag att det är skitsvårt att vara uppdaterad för att leverera till er läsare utan att falla dit själv. Jag har länge tyckt att det varit jobbigt att visa upp outfits med ”gamla” kläder men jag inser ju också att det inte är hållbart att alltid ha något nytt på sig. Jag är inte den typen av modebloggare. Jag får inte halva min garderob gratis och jag har inte hög inkomst, jag lever på csn, och jag har inte heller en egen fotograf som kan ta supersnygga och balla bilder. Jag är budget, jag återanvänder mina kläder i flera år, jag ställer upp ett stativ på min altan och visst det blir inte några superbra bilder men jag är jag. Förhoppningsvis inspirerar det någon.

min-basgarderob_160815812

Skulle gärna ha tips på vad en bra ”basgarderob” innehåller. Jag har skrivit ett sådant inlägg tidigare och slänger därför upp samma kollage igen då jag tycker att det fortfarande fungerar. Kollaget visar alltså vad MIN basgarderob måste innehålla. För mig innehåller basgarderoben enkla och tidslösa plagg, som man sedan kan kombinera med säsongsplagg och pågående trender. Svart, vitt, grått, marinblått och vinrött är genomgående färger i min garderob och hittar jag ett plagg som jag gillar så köper jag gärna samma plagg i flera färger. Viktigast är att man anpassar sin basgarderob efter sin egen stil och sin egna behov. Finns det något du alltid kommer på dig med att sakna när du står framför garderoben? Ja då är det förmodligen ett plagg som du bör införskaffa till din basgarderob. Dessa plagg är skittråkiga att köpa allt som oftast men det är i slutändan alltid värt köpet!

Skulle vilja höra lite om vilka designers (förutom Marc by Marc Jacobs då) du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet? När det kommer till designers så är jag ärligt talat lost. Får man säga så när man modebloggar? Designermärken på kläder intresserar mig inte i dagsläget och därför har jag inte så stor koll. Visst kollar jag in en del rapporter från modeveckorna men annars är intresset rätt lågt. Jag vet att många inte delar samma uppfattning som mig när det kommer till att spendera sina pengar på märken. Jag lägger gärna inte pengar på kläder och skor från designermärken. Min smärtgräns för båda kategorierna går runt ±1500:- beroende på typ av plagg/sko. Just nu är ju Célines rutiga ”vans” på tapeten hos många bloggare och JA de är skitsnygga men värda sitt pris? Inte i min mening. Däremot har jag inga problem med att köpa en designerväska. Under förutsättning för att du tar hand om den så kan du ha en väska i flera flera år, kanske så länge man lever? Kläder och skor är för mig förbrukningsvaror medan väskor är investeringar. Som sagt, jag vet att många inte delar min uppfattning. När det kommer till väskor så älskar jag (förutom Marc ♥) Michael Kors, Balenciaga, Mulberry (inte Bayswater dock), Alexander Wang och 3.1 Phillip Lim.

tumblr_lrehaar50v1qzaw7q
Ditt bästa väskköp? Om jag måste välja så får det bli Preppy Nylon Natasha Bag från Marc By Marc Jacobs som jag köpte för tre år sedan. Lika fin idag som då trots att den är välanvänd. Den har redan betalat av sitt pris i användningar och jag skulle gärna ha den i fler färger.

Har du stor ruljans i garderoben? Hur ofta rensar du garderoben och vad gör du av det som rensats ut? Jag rensar garderoben ungefär två gånger om året och det är när jag kör säsongsskifte mellan vår/sommar och höst/vinter. Ibland blir det något mer som exempelvis i somras när jag gjorde en rejäl rensning. De plagg/skor/accessoarer som jag ser något värde i säljer jag via tradera och resten skänker jag. Jag skulle nog säga att jag har lika delar nytt i garderoben som ”gammalt”. Min solklara favoriter är oftast de plagg jag haft ett par år.

Vet du någon bra och snygg modeblogg av/med en lite kurvigare bloggerska? Jag var tvungen att tänka till på denna fråga eftersom jag inte riktigt lägger vikt vid kroppsformen på de bloggar jag läser. Jag kan dock inte komma på någon på rak arm.

Om du bara skulle få använda en endaste sminkprodukt för resten av livet, vilken skulle det bli då? Om min hy är bra så väljer jag mascara annars täckande foundation.

Jag undrar vad anser om skönhetsingrepp, är det något som du själv skulle kunna göra? Är det av medicinska skäl så ser jag ingen anledning till att inte göra ett ingrepp. Är det av ytliga skäl så tycker jag nog att man kan behöva rannsaka sig själv lite och fundera på om man verkligen blir lyckligare av ett par större bröst eller av fylligare läppar. Jag är långt ifrån nöjd med min egen kropp men inte skulle jag lägga mig under en kniv för det.