Jun 26 2013

TRÄNING

träning

Hur lägger du upp din träning? Hur ofta tränar du, vad tränar du, vad har du för kosthållning e.t.c…
Som det ser ut nu så blir det 4-5 träningspass i veckan. Jag försöker få in en timmes dans (afro/zumba) i veckan men annars blir det mest gym. Jag startar alltid ett gympass med uppvärmning och i mitt fall innebär det snabb gång på löpbandet med intervaller i 10-15 min. Sen kör jag fria vikter och då blir det fokus på (dag 1) triceps och bröst, (dag 2) biceps och rygg, (dag 3) ben och axlar. Mage försöker jag köra under varje pass.

När det kommer till maten så försöker jag äta så normalt som möjligt men vissa ändringar har man ju gjort. Jag äter väldigt sällan mjukt bröd (förr levde jag på vitt bröd) och feta såser till exempel. Jag dricker knappt läsk längre, det blir en liten flaska cola zero på helgerna ibland men inte mer än så. Fanta var jag rätt förtjust i innan men fun light orange i kolsyrat vatten smakar ungefär likadant så det har löst sig. Jag äter lite godis på lördagar då vi har äta-dag men inget i veckorna. Vi väger och räknar på all mat, så vad hur mycket jag äter på en dag beror på vad jag äter. Eftersom jag inte är ute efter att gå ner all för mycket i vikt (jag vill mest bli mer tight i kroppen och förvandla fett till muskler) så äter jag mig mätt. Runt 1600 kcal/dag.

Exempel på mat för en dag:
Frukost – Smaksatt yoghurt utblandat med kvarg, musli och jordgubbar. Lunch – Äggröra med extra äggvita, bacon, färskpotatis och sallad. Mellanmål – Proteinbar. Middag – Kycklingburgare på friscobröd och en kycklingfile, tzatziki på kvarg och sallad. Kvällsmat – Samma som till frukost + knäckebröd med keso.

mat

Äter du lchf- eller paleokost nu medans du tränar?
Nej, se svaret ovan. Nyfiken, vad är paleo?

MODE & BLOGG

Vad får du mode- inspiration från?
Streetstylebloggar, kedjornas egna lookbooks, tidningar och folk på stan.

ashley

Tips på andra bra modebloggar?
Jag läser inte lika många bloggar längre som förr. Men några som jag kollar in varje dag är Ashley Madekwe (på bild ovan), Anna, Therez, Frida, My, Frida F & Sofi F.

IMG_0966

Vilka 5 plagg i din garderob skulle du inte klara dig utan?
Min svarta kavaj med skinnslag från H&M Trend, mina svarta kissie/plenty från Dr Denim, mina sjalar från Matthew Williamson, mina svarta boots (har ett gäng) och mina väskor. Ja de tre sista alternativen är väl inte plagg kanske men jag kan inte leva utan dem.

IMG_0669

När började ditt intresse för mode?
Ungefär i samma veva som jag började jobba på lindex för sex (sju?) år sedan. Innan dess kunde jag inte bry mig mindre om kläder haha.

fashionink2
Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat till och från sen 2007. Fashionink startade jag i april 2010 och på den resan är det. Hela det gamla arkivet finns dock inte med här på wordpress eftersom jag nyss flyttade från blogg.se.

Funderar på att starta upp en modeblogg och undrar vad dina tips är för att lyckas inom bloggvärlden med mode?
Jag vet inte om jag har några direkta tips. Var dig själv i alla lägen, blogga för att du tycker att det är kul inte för att du vill göra dig ett namn och snälla låt bli att spamkommentera andra bloggar. Det är inte uppskattat.

ÖVRIGT

IMG_1424

Vilken är den absolut bästa boken du har läst?
Oj vad svårt. Tre böcker som ligger mig nära hjärtat och som jag många gånger identifierat mig med är: Berny Pålsson – Vingklippt ängel, Per Nilsson – Ett annat sätt att vara ung, Johanna Nilsson – Hon går genom tavlan ut ur bilden.

Mer lättsamma favoriter är Denise Rudbergs böcker om Åse, Mathilde & Jenny S. Givetvis även Harry Potter och så gillar jag Karin Wahlbergs böcker om Claes Claesson (kriminalare som ofta utspelar sig i min hemstad Oskarshamn). Och många mer haha.

Din roadtrip i USA som du skrivit om tidigare vilka stater ska ni besöka?
Tanken med vår resa till USA är att utforska Kalifornien. Tanken var att starta i Sacramento för att sen fortsätta med bil via San Francisco, Los Angeles och sen till sist Las Vegas. Nu blir tyvärr vår resa framflyttad i ett till två år och vem vet, vi kanske väljer att besöka fler stater då.

Hoppas ni är nöjda med svaren på era frågor, det var iallafall väldigt roligt att svara