Sep 10 2012

grekland2_504d8c18ddf2b37ba6005bbf

Vår fjärde dag på Kreta bestod av en båtutflykt med Ving. Första stoppet var en ön som heter Gramvousa. På denna ö finns ruinerna efter ett av tre slott på Kreta, vilket ni ser på andra bilden! På ön kan man antingen bada eller så kan man vandra upp till slottsruinerna som ligger på toppen. Vi valde det senare alternativet och ja det var en upplevelse. Att ta sig upp för denna smala och stundtals branta led var inte lätt. Jag upplevde dödsångest, höjdskräck och förtjusning om och om igen de tjugo minuterna det tar upp till toppen. Men jag kom upp! Jag har aldrig varit så svettig! Väl upp på toppen vandrade vi runt och blickade ut över omgivningarna. Otroligt vackert!
Sen skulle vi ju ner igen och det var ungefär lika jobbigt mentalt som att gå upp. Försökte förklara för Rickard att jag minsann tänkte stanna kvar på toppen och gifta mig med den gamla greken som bodde på ön. Men efter mycket om och men så kom jag även ner. Då fortsatte vår båtfärd till Balos Bay – den blåa lagunen. Där fick vi några timmar av sol och bad. Otroligt vackert även där. Den här utflykten var väl värd sina pengar!