Jan 05 2012

skarmavbild-2012-01-02-kl-15-16-40-png_182827603skarmavbild-2012-01-02-kl-15-17-02-png_182827652skarmavbild-2012-01-02-kl-15-17-34-png_182827693

En återkommande fråga jag får då och då är om jag fick betala tull när jag beställde min väska och mitt iPhoneskal från Shopbop. Svar, ja det fick jag. Det är bara så det är oftast, tull och moms ska betalas på varor man köper. Däremot så kan man undvika höga tullkostnader vid köp från Shopbop.1. Välj den vara du är intresserad av och lägg den i kundkorgen. Gå sedan vidare till ”checkout”.

2. Shopbop erbjuder tre olika leveranstider, som ni kan se på bild två. Jag har alltid valt alternativet som är ikryssat. Varför jag alltid har valt detta alternativ är enkelt. Dels för att jag kan spåra mitt paket genom hela resan via UPS men det främsta skälet är för att man redan då betalar moms/tull. Som ni ser så står det en summa vid detta alternativ och det är då procentuellt uträknat på summan av varan/varorna du köper. Om det skulle visa sig att tullen blev billigare än tänkt när paketet landar i Sverige (pga valutakurser) så betalar Shopbop tillbaka mellanskillnaden. Väljer ni att inte betala tull direkt så kan man åka på en smärre chock när paketet landar i Sverige eftersom posten tar ut extra avgifter för detta.

3. På tredje bilden ser ni den totala summan man får betala. Dvs summan för varan + tullavgift. Sen är det lätt som en plätt att gå in på exempelvis forex hemsida för att omvandla valutan så att du ser vad ditt paket går på i svenska kronor.

Jag hoppas att detta hjälper er en aning. När jag beställde min väska kom den på två dagar så jag rekommenderar verkligen att handla från Shopbop. Dessutom har jag varit i kontakt med deras kundservice och dem är fruktansvärt trevliga och rädda om sina kunder. Har ni några fler funderingar så bara hojta till.