Sep 12 2022

I förra veckan damp det ner lite makeup nyheter från bareMinerals för hösten 2022 här hemma. Så kul! Ni vet ju att jag älskar allt vad hösten har att erbjuda och lite nyheter till makeup-väskan är aldrig fel. Älskar ta mig tusan smink alltså. Och jag har också upptäckt att jag tycker det är väldigt kul att dela med mig av sminkningar i rörligt format på Instagram. Har absolut lite panik varje gång jag ska lägga upp något rörligt pga jämför mig såklart med alla andra. Men vet ni? Det behöver inte vara så perfekt alla gånger? Det är mitt nya livsmotto haha. Nog om mig – nu tittar vi in på nyheterna!

 

BAREPRO 16HR Skin-Perfecting Powder Foundation har funnits i bareMinerals sortiment innan men har nu fått en uppdaterad formula för längre hållbarhet på hela 16 timmar samt med fler hudvårdande ingredienser. Det här är precis som namnet avslöjar en puderfoundation som ska ge full täckning, den ska vara resistent mot både svett och hög luftfuktighet, inte täppa till porer och ska ge en naturlig matt finish. Phuu.. Det är många claims i en enda liten produkt. Vidare är BAREPRO 16HR Skin-Perfecting Powder Foundation vegansk, talkfri och innehåller ingredienser som ananaskomplex vilket ska hjälpa till att ge klar och jämn hud, pionextrakt och skvalan från sockerrör som ska återfukta och ge näring.

Jag har inte hunnit testa den här än men jag är väldigt nyfiken på hur den ter sig på huden. Jag brukar inte tycka om puderfoundations eftersom jag upplever att de både har en tendens att lägga sig i linjer, fastna i torra partier samt kan upplevas väldigt crusty. BAREPRO Powder Foundation är dock skapad med en ”wet/dry”-teknik vilket ska göra att formulan är mjuk och krämig. Formula ska också göra att man kan applicera produkten både torr och blöt med en borste alternativt den medföljande svampapplikatorn. Torr applicering ska vara optimal för den som har en normal, kombinerad eller oljig hud samt för touch-ups under dagen. Den som har torr hud kan använda en fuktig svamp eller borste för en krämig, mjuk och jämn applicering. BAREPRO 16HR Skin-Perfecting Powder Foundation finns i 35 nyanser med olika undertoner – här ovan har jag Fair 10 Neutral – och kostar 455 kr. Finns att köpa på Kicks*, Lyko* och Åhlens*.

 

bareMinerals GEN NUDE BLONZER Blush + Bronzer var ett one shot drop för ett tag sedan men blev en sån buzz att produkten sålde slut på mindre än två veckor. Nu återlanseras den dock och får en permanent plats i bareMinerals sortiment. Gen Nude Blonzer är en rouge – bronzer hybrid som kombinerar den rosa färgen från rouge med det varma glowet som bronzers oftast ger för att efterlikna hudens naturliga lyster som en oftast kan få till på sommaren. Formulan är silkeslen och talkfri samt berikad med mineralbaserade ljusreflekterande pärlor som ska ge en mjuk och naturligt lystergivande finish. Gen Nude Blonzer appliceras med fördel med en fluffig borste i en så kallad ”W”-form över ansiktet. Det vill säga från ena kinden över näsan till den andra kinden. Gen Nude Blonzer (395 kr) finns i tre nyanser och här ovan ser ni Kiss of Rose vilket är den mörkaste av de tre. Finns att köpa på Kicks*, Lyko* och Åhlens*.