Apr 01 2018

I januari var jag ju uppe i Stockholm för Daisy Beauty Expo och då passade jag som vanligt på att besöka Sephora. Här ser vi min lilla shopping – all in på minis som vanligt. Älskar ju en välsorterad beauty-to-go sektion och den här gången överträffade Sephora sig själva.

Har ni hunnit testa Marabous Co-Co ännu? För min del går den bort. Alldeles för mycket smak av mjölkchoklad och alldeles för lite kokos. Synd på något som hade kunnat bli så bra.

Någon mer än jag som a l d r i g läser beskrivningen på varor en köper hem på nätet? Såg dem har fina örhängena på H&M och var snabb med klickfingret. Fick hem dem och insåg att de var typ en halvmeter långa. Oh well. Någon gång ska jag väl få användning för dem.

För någon månad sedan skapade Camilla en mindre hysteri i skönhetsvärlden genom att tipsa om AXE Tobacco & Amber* som luktar helt ljuvligt. Den är varm men mjuk och jag skulle allra helst vilja svepa in mig i en filt framför en brasa när jag luktar på den. Kostade för min del ca 29 kr på Åhlens rea för några veckor sedan men den hade helt rätt och enkelt kunnat kosta över 600 kr. Missa inte!

Jag vet inte om jag visat er detta tidigare men här har vi en sak som stör mitt sinne något förbannat. ELLE UK medföljer ju Lookfantastics boxar och jag har samlat på mig en del nummer nu. De senaste månaderna har dock ELLE roat sig med att byta ut sina vita ryggar till färgglada. Droppen var nådd när det senaste numret dessutom var randigt. Min OCD klarar inte det här haha.

En av årets höjdpunkter är i min mening bokrean. Jag älskar att bläddra i reakatalogerna när dem kommer hem och som liten satt jag alltid och kryssade för vilka böcker jag ville ha. Gjorde samma sak med H&M-katalogen när den kom hem. Någon som känner igen sig? I år hittade jag faktiskt flera fynd som jag ser fram emot att börja läsa.  Jag läste ut min senaste bok igårkväll så idag börjar jag nog på Helikopterrånet. Fyndade du något på bokrean?

Lagom till julen lanserade Kicks en del makeup-produkter i limiterad utgåva varav Confidence-paletten ovan var en av dem. Det här är utan tvekan en av mina favoritpaletter i samlingen och jag önskade så att Kicks bestämde sig för att göra den permanent och gärna i fler nyanskombinationer. Här har Jannike swatchat den om du vill se pigmentering.

Har ni spanat in H&M Home på senaste? Jag skulle kunna bränna en hel lön där just nu – så mycket fint finns det! Ett av mina senaste inköp från Home är iallafall den här fina skål en som är en given godisskål här hemma. Det finns matchande krukor som jag överväger att slå till på härnäst.


Första inlägget sen 23 februari. Vart tog jag vägen kanske ni undrar – eller inte alls för den delen. Är det ens någon som fortfarande kommer hit? Ett avbrott som skulle vara på max två tre dagar blev till över en månad. Jag har mått skitdåligt de senaste månaderna och till sist var jag tvungen att skala bort saker som egentligen ger mig glädje men som i stunden inte lyfte mig. Bloggen var det första som rök.

För att ta det från början så har de senaste månaderna varit riktigt jobbiga. Det började i november ungefär. Jag kände mig skitlåg efter den fantastiska resan till Rom med Daisy Beauty, julruschen började på jobbet och i samma veva blev en familjemedlem svårt sjuk. Hela julen och nyår var oviss. Även om läget inte är kritiskt längre så vet vi fortfarande inte när – eller om – vår familjemedlem blir frisk. Större delen av januari jobbade jag mycket och jag kände mig ofta väldigt ensam med ansvaret av olika anledningar. Här började det också ske förändringar på jobbet som blev ångestladdat. Jag var på återbesök hos min läkare för sköldkörteln och hon ville egentligen att jag skulle ta bort medicinen men vi kom fram till att jag äter ett par månader till. Jag började tappa i vikt, jag orkade ingenting, oavsett hur mycket jag sov så kände jag mig aldrig pigg eller som om jag fått återhämta mig. Till sist orkade jag inte formulera meningar till bloggen och stängde av. De lediga dagar jag hade lite energi så fotade jag av veckans pressutskick och sen däckade jag i soffan. Jag insåg att jag var nära på att bli utbränd. För många saker på kort tid och ingen tid till att bearbeta gjorde att jag till slut inte orkade. Jag fick kämpa för att ta mig upp ur sängen och ta mig till jobbet. Efter jobbet däckade jag i soffan. Och däremellan försökte jag mest hålla skenet uppe och tårarna borta.

Nu har jag i en månads tid försökt sänka kraven på mig själv. Mycket för att jag insett att i n g e n kommer att tacka mig för att jag gick in i väggen på grund av orimliga krav och förväntningar. Framför allt på jobbet. Det är inte värt det. Jag tänker inte längre vända ut och in på mig själv för att nå orimliga krav bestämda av någon på ett fancy kontor som har noll koll på verklighet. Jag har dessutom valt att gå ner lite i tid för att få extra återhämtning och jag börjar känna mig lite mer som mig själv igen. Jag har två veckors jobb kvar i min butik sen ska jag åka iväg och bygga butik på annan ort två veckor (aldrig varit ifrån Rickard så länge ahhh). När jag sen kommer hem igen så är det bara en vecka kvar tills vi åker till Kroatien. Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag längtar efter att få ligga vid poolen en hel vecka. Utan dator och mobilen klistrad vid min hand.

Så vad har jag gjort sen vi hördes senast? Förutom att bara försöka överleva. Inte så mycket. Knappt något alls. Jag har fyllt år, bokat Borgholm Brinner med världens bästa sällskap (Jannike + våra män), läst ut TVÅ böcker för första gången på över ett år och förälskat mig i ett hus. Om det blir vårt återstår att se men ni kan väl hålla en tumme eller två. Jag tänker börja blogga lite smått men hur kontinuerlig uppdateringen blir vet jag inte än. Tack om ni fortfarande är här inne och läser. Och tack till Jannike, Malin, Emma och Emilie som stöttat mig under denna tid ♥