Aug 15 2016

IMG_9368  IMG_9372

Under våren lanserade Idun Minerals lite nya kosmetikprodukter samt två nya borstar till sitt redan befintliga sortiment. Jag fick hem de båda borstarna samt fyra av de nya produkterna. Vi kör en genomgång i samma ordning som på bilden.

Stippling Brush (149 kr) kan användas för alla typer av puder och krämprodukter för ett perfekt HD-resultat.

Face Definer Brush (129 kr) är en liten, smidig borste med många användningsområden. Den kan användas till highlighter, för att punktapplicera eller, ta bort överflödigt puder, rouge eller ögonskugga.

Tilda (265 kr/3,5 g) är ett nytt transparent puder som ger lyster och en illusion av mindre fina linjer. Kan även användas som highlighter.

Ljuvlig (265 kr/3,5 g) är en av tre nya pressade puder och är ett ljust puder i neautral ton. Pudret kan användas som komplement till foundation, för att fixera makeupen och för att ge extra täckning. De nya pressade pudren har en lätt mattande effekt och ger en sammetslen yta. Huden får lyster och en finish som varar länge.

Åkerbär (265 kr/5,9 g) är en ny rougenyans till Iduns redan befintliga linje av rouge och består av pressade, högrenade mineraler som ger en intensiv och fräsch färg. Åkerbär har en korallfärgad ton.

Tranbär (265 kr/5,9 g) är precis som Åkerbär en ny rougenyans och går i en ljust rosa ton.


Jag har testat ett par av Idun Minerals produkter tidigare (dock ingen foundation) och jag tycker att märket överlag håller en hög kvalitet på sina produkter. De båda rougen som jag har fått hem är rejält pigmenterade och en får vara väldigt lätt på handen när en använder dessa för att inte se ut som en påskkärring. Lysterpudret Tilda har jag främst använt som en highlighter och kindbenen får en väldigt fin och natulig glöd av Tilda. Jag har tyvärr inte använt Ljuvlig än och jag har inte riktigt kommit fram till rätt användningsområden för borstarna än men jag kan iallafall meddela att de är väldigt mjuka och behagliga på huden. Borstarna är gjorda av taklon, ett syntetmaterial, så en behöver inte oroa sig för djurhår. Tyvärr fick jag inte med några swatches denna gång men hos Ida – Spindelsven så hittar ni swatches på ett par av produkterna.

pressutskick