Jun 19 2016

IMG_8124

Det grekiska företaget KORRES har nyligen lanserat en serie med solskydd under namnet Yoghurt Suncare. Som namnet på serien kanske antyder så innehåller produkterna bland annat ätbar yoghurt. Serien är en tolkning av den grekiska traditionen att använda yoghurt på solbränd hud och efter tre års forskning har tolkningen nu mynnat ut i en komplett serie med solskydd som ska ge ett effektivt skydd och samtidigt ge huden långvarig fukt. Yoghurt ska nämligen vara en väldigt rik och närande ingrediens på grund av sitt innehåll av både laktos, proteiner, mineraler och vitaminer som dessutom ökar vattenhalten i de övre skikten av epidermis (yttersta lagret av huden). Kollektionen finns ute i butik nu och Korres hittas hos bland annat Lyko och Lookfantastic. Yoghurt Suncare består av:

♥ Yoghurt Sunscreen Face Cream SPF30 / SPF50 / TINTED (PRIS: 279 SEK/289 SEK)
♥ Yoghurt Sunscreen Face & Body Emulsion SPF20 / SPF30 / SPF50 (PRIS: 289 SEK/329 SEK)
♥ Yoghurt Cooling Gel After-Sun (PRIS: 239 SEK)
♥ Yoghurt Face After-Sun (PRIS: 249 SEK)

Jag har fått hem den sistnämnda produkten – Face After-Sun och jag ska hårdtesta produkten under min semester (en vecka kvar, men vem räknar) eftersom jag testat lite andra skydd den senaste tiden. Face After-Sun är en krämgel som ska vara kylande och lugnande för att lindra rodnad och solbränd hud. En klassisk after-sun produkt med andra ord. Jag har känt lite på konsistensen och den känns lovande. Silkig och sjunker snabbt in i huden. Dock upplever jag att den är något för parfymerad och jag är sällan känslig när det kommer till sånt så vi får väl se hur jag upplever doften när krämen väl är i ansiktet. Återkommer med svar när jag testat produkten ordentligt!


pressutskick1