Jun 17 2016

IMG8767

Jag har testat ett par produkter ifrån Smashbox den senaste tiden och som jag tänkte skriva lite om idag. Smashbox är ett LA-baserat företag och är i grunden ett studiomärke. Produkterna tas fram av makeupartister, fotografer och modeller som jobbar på legendariska Smashbox Studios i Los Angeles. Varje produkt är baserad på hur den ser ut bakom kameran, för en felfri look – precis som ett färdigt foto. Här i Sverige hittar vi Smashbox på Kicks och jag tror att Kicks har ensamrätt om Smashbox på den svenska marknaden.

IMG_8747

Smashbox Camera Ready BB Water SPF 30 (375 kr/30 ml) är en flytande BB-cream med en vattenliknande konsistens som är återfuktande och som ska ge en ”strålande finish”. Innehåller varken alkohol eller olja. Produkten kommer i en glasflaska med pipett som en plockar upp produkten med. Det här är den basprodukt som jag har använt den senaste tiden och som jag kommit att gilla väldigt mycket. Formulan är som tidigare nämnt vattenliknande och därmed en smula rinnig. Täckningen är lätt till medium och hyfsat lätt att bygga upp. Dock tycker jag att den går in i huden väldigt fort så det gäller att vara snabb med att jobba in den i ansiktet men inte för snabb för då tenderar den att bli lite fläckig. Jag applicerar den med en fuktig beautyblender och resultatet blir väldigt fint. Mina porer har jävlats en del på sistonde så allt jag ser i mitt ansikte är stora porer men när jag har applicerat BB Water så syns de knappt. Måste vara den inbyggda primerfunktionen i produkten som levererar sån flawless finish. Pudrar jag efter applicering sitter BB Water en hel arbetsdag. En ny favorit!

Photo Finish Primer Water (295 kr / 116 ml) är en vad namnet antyder en primer fast i flytande form. Går lika bra att använda som en primer innan smink som efter för att sätta sminket. Spraymunstycket avger en finfördelad mist som känns både fräsch och återfuktande. Primer Water är både olje-, silikon- samt alkholfri och är ett bra alternativ till er som vill ha en bra settingspray men som inte kan, eller vill, använda silikon och alkohol i ansiktet. När jag använder den som primer eller som setting spray tycker jag att den är helt okej. Förlänger hållbarheten med ett par timmar men är inget sensationellt. Det är först när jag använder den som både primer och setting spray i en makeup som jag tycker att den levererar riktigt bra. Då ger den en bra grund för basen, speciellt om jag applicerar BB Water eller någon annan foundation när ansiktet fortfarande är lite fuktigt. När jag sedan avslutar min makeup genom att spraya Primer Water ovanpå så sitter min makeup en hel dag. Det är som att den låser sminket riktigt ordentligt om en både börjar och avslutar med Primer Water. Priset är något saftigt om en kollar på jämförbara produkter men den är dryg så förhoppningsvis håller den också längre än sina konkurrenter.

IMG_8764

Step-By-Step Contour Kit (375 kr palett + borste) hade jag med i mina månadsfavoriter från maj och det här är en riktig favorit. Eller egentligen är kontureringnyansen i den här paletten en riktig favorit som jag gärna såg i ett singelformat. Paletten är liten och slank vilket jag gillar som inte klarar av för stora paletter och med kitet kommer även en liten snedställd borste, som jag har en hatkärlek till. I kitet hittar vi en nyans för konturering, en bronzer och en highlighter/setting powder. Samtliga puder är lätta att applicera och ger ett väldigt naturligt resultat. Både kontureringspudret och bronzern är välpigmenterade så du kommer långt på lite produkt och det gäller att vara lätt på handen vid applicering så en inte smackar på för mycket. Bronzern använder jag då och då, settingpudret likaså och främst för att sätta min concealer under ögonen medan kontureringspudret används varje dag. Älskar det. Aldrig förr har det varit så lätt att skulptera fram lite kindben med en naturligt resultat. Kan jag snälla få en singeldosa med denna nyans? Om inte så får jag helt enkelt köpa på mig den här paletten igen. Och igen. Borsten som medföljer är liten och nätt och passar perfekt för att markera ut kindbenen men är något sträv och inte särskilt bra på att tona ut nyanserna. Dessutom fäller den hela tiden. Jag gillar den samtidigt som jag hatar den så jag ska ge mig ut på jakt efter någon annan borste som liknar denna.

IMG_8769

Swatches – BB Water in Fair/Light + Step-By-Step Contour Kit in Medium


pressutskick