Jan 19 2016

IMG_6536

Maybelline var en av alla utställare på DB Expo och i deras monter kunde en bekanta sig med vårens nyheter på den svenska marknaden. Maybelline höll dessutom, ihop med L´Oréal och Garnier, mässans första föreläsning. Idag tänkte jag att vi skulle ta oss en närmare titt på vårens nyheter och omdömen kring produkter får komma allt eftersom jag hinner att prova dem.

IMG_6541

Brynen fortsätter att vara i fokus under våren hos Maybelline som nu lanserar en knubbig brynkrita – Browdrama Pomade Crayon. Formulan på kritan ska vara krämig och innehålla mycket pigment. Vårens bryntrend enligt Maybelline är ju tjockare bryn desto bättre och enligt pressinfo ska denna krita passa ypperligt för ändamålet. Pennan ska vara enkel att använda och ska förutom att ge brynen färg även fixera hårstråna som ett vax. Tycker en att pennans form och knubbighet känns skrämmande så går det lika bra att ta produkt med din snedställda brynborste och applicera som vanligt. Pomade Crayon lanseras under vecka 7 till ett rek.pris på 89 kr. Färgerna som lanseras är medium brown samt dark brown.

IMG_6546

Nästa produkt finns redan ute i butik och kanske har du redan sett den skitnödiga reklamfilmen om produkten där Gigi Hadid springer runt i push-up-bh under halva filmen. The Falsies Push Up Drama Mascara (149kr) har en ny variant av borste med koppformade piggar som ska ge maximal effekt och ett dramatiskt lyft så att fransarna får en lösögonfranseffekt. Formulan ska vara krämig och ge både volym samt längd och dessutom hålla fransarna separerade. Push Up Drama blev utdömd av Lipglossbitch efter bara en användning. Själv har jag också bara använt den en gång hittills och jag fick varken volym, lösfralle-effekt eller separerade fransar men ska testa den lite till innan något slutgiltigt omdöme kommer.

IMG_6549

Contouring-trenden fortsätter och Maybelline hakar på genom att, under vecka 7, släppa Master Sculpt (129 kr). Denna lilla dosa (i samma storlek som Fit Me puder) innehåller både ett contouringspuder och en highlighter. Något som inte syns på bild är att det ligger en borste under själva puderinsättningen. Ett perfekt kit att använda sig av för att skapa sig en ”express contouring”. Master Sculpt lanseras i två nyanser Light/Medium samt Medium/Dark. Den förstnämnda ser ni på bild här ovan.

IMG_6556

Say hello to The Blushed Nudes. Som jag har väntat på att denna lilla palett skulle nå den svenska marknaden. Under föreläsningen med Maybelline berättade företagets representant att Maybelline aldrig har varit särskilt duktiga på ögonskuggor och att försäljningen på just ögonskuggor i Sverige har varit väldigt låg. Det var innan Maybelline lanserade The Nudes Palette. Som denna lilla palett har sålt och nog ska vi vara glada för det eftersom det nu betyder att vi får en uppföljare till försäljning. Jag älskar The Nudes Palette och har höga förhoppningar på The Blushes Nudes. Förhoppningsvis får vi även se de övriga paletterna i Nudes-familjen i svenska butiker inom en snar framtid. The Blushed Nudes innehåller tolv olika skuggor varav en är matt, den femte på översta raden, och resten är skimriga. Paletten lanseras under vecka 5 och kommer att kosta 169 kr. Fina swatches hittar ni hos Isastarmakeup.


pressutskick1