Oct 22 2015

IDUN Minerals News oktober 2015Ametist, Almandin, Kvarts, Granat & Markazit


Idun Minerals har under oktober månad lanserat lite nyheter som jag tänkte att vi skulle ta en titt på idag. Tidigare i år lanserade Idun Minerals nagellack och nu till hösten släpps fem nya färger. De nya nyanserna är inspirerade av höstens färger och den stora metallictrenden. Nagellacken har en long-lasting formula, ger fin glans och har en så kallad 5-free-formula. Namnen på nagellacken härstämmar från ädelstenar och bergarter, kommer i små glasförpackningar om 11 ml och har ett rek.pris på 89 kr. Jag har testat deras lack tidigare och tro mig att man får mycket lack till en riktigt bra prislapp. Sen tycker jag att förpackningarna är väldigt fina!

IDUN Minerals News oktober 20151

”Norrsken är ett himlafenomen som uppstår när partiklar i atmosfären sänder ut energi i form av ett strålande ljus i vackra färger på himlavalvet”.


Förutom nya nagellack har Idun även lanserat en flytande mineralfoundation, Norrsken, i 9 nyanser. Norrsken (30 ml, 299 kr) ska ge en naturlig lyster samtidigt som känslan efter applicering ska vara viktlös och kännas naturlig på huden. Täckningsgraden går att bygga upp genom att applicera produkten i omgångar. De högrenade mineralpigmenten ska ge jämn täckning och ett felfritt resultat. De högrenade mineralerna i Norrsken kombineras med nordisk lingonfröolja och antioxidanten vitamin E som återfuktar och skyddar. Jag har inte testat någon bas ifrån Idun Minerals men jag är ruskigt nyfiken på Norrsken. Norrsken har samma nyanser och namn som IDUN Minerals puderfoundation –

  • Jorunn – Extra Ljus (neutral)
  • Saga – Ljus (neutral)
  • Freja – Ljus/medium (varm)
  • Disa – Ljus/medium (neutral)
  • Siri – Medium (neutral)
  • Ingrid – Medium (kall)
  • Svea – Medium (varm)
  • Embla – Medium/mörk (varm)
  • Ylva – Medium/mörk (neutral)

Idun Minerals säljs bland annat hos flertalet apotek, på sin egna webbshop och hos Eleven* (som just nu har 3 för 2 på Idun Minerals – sista dagen idag 22/10).


*Affiliate-länk