Aug 19 2015

IMG_4032

IMG_4050

Igår lanserades ju The Body Shop sin nya spaserie under samlingsnamnet Spa of the World och dagen till ära hämtade jag ut ett massivt utskick från TBS som innehöll en rejäl trälåda med utvalda delar ur serien. En otroligt vacker och lyxig presentation av produkterna och jag blev dessutom chockad över hur stora produkterna är. Knappt att jag fick plats med en burk i min hand. Den här spaserien osar verkligen lyx och jag har hittills bara hunnit testa några av produkterna lite fort men so far so good!

Jag har ju skrivit om serien innan men drar historien bakom serien samt lite om de olika ritualerna en gång till. Inspirationen bakom denna kollektion kommer ifrån uråldriga skönhetsritualer från traditionella kulturer på avlägsna platser. Med den här spaserien vill The Body Shop att vi ska upptäcka skönhetshemligheter från hela världen – från Thailand till Hawaii och Egypten till Japan hemma i vårt egna badrum. Totalt finns det 11 produkter i kollektionen och dessa är sedan uppdelade i tre olika typer av ritualer. De olika produkterna har olika färger på etiketterna så att du som kund lätt ska kunna hitta passande produkter för dig och din ritual.

IMG_4052

Relaxing Body Ritual är ritualen för dig som behöver varva ner, koppla av och hitta lugn i kropp och sinne. Produkterna har en lila ton på etiketterna och jag ska testa tre produkter ur denna ritual, nämligen:

  • Himalayan Charcoal Body Clay (200 ml / 225 kr) – Träkol är en asiatisk hemlighet som har använts för att dra ut orenheter och verkligen göra rent på djupet. När du har rengjort huden, använd en Body Brush för att pensla ett tunt lager på huden och låt den torka i tio minuter. Skölj noggrant av med varmt vatten och njut av en ren hud med härlig lyster.
  • African Ximenia Scrub (350 ml / 295 kr) – I Afrika kallas ximeniaträdet ibland för “livets träd” tack vare de mjukgörande egenskaperna som dess olja har. Den här mjukgörande skrubben ger en härlig exfoliering som lämnar en len hud efter sig.
  • Japanese Camellia Cream (350 ml / 325 kr) – Olja av den eleganta kameliablomman har använts av kvinnor ända 700-talet för att milt mjukgöra och fuktighetsbevara huden. Den här lyxigt sammetslena krämen gör huden ljuvligt len och ger en underbart mild doft.

Förutom dessa tre så innehåller även ritualen en massageolja med lavendel samt ett badpulver med mjölk och honung.

IMG_4076

Blissful Body Ritual är ritualen för den som vill unna sig något riktigt extra. En lyxig känsla för hela kroppen. Den här ritualen har gula toner på etiketterna och jag ska testa två av tre produkter. Den tredje produkten är en massageolja med vaniljorkidé.

  • Polynesian Monoi Radiance Oil (170 ml / 225 kr) – De polynesiska kvinnorna har använt monoi, en högt värderad blandning av kokosnötsolja och blomman tahitigardenia, i över tvåtusen år för dess förmåga att ta fram huden lyster och ge håret glans. Det är en otroligt användbar och bra produkt – massera in den på fuktad hud eller kamma den genom torrt och skadat hår när det är torrt.
  • Hawaiian Kukui Cream (350 ml / 325 kr) – De hawaiianska kvinnorna har utsatts för den obevekliga solen i generationer. Deras lösning är att använda kukuiolja för att vårda huden. Den är extremt fuktighetsbevarande och gör huden underbart mjuk med fin lyster.

IMG_4083

Revitalising Body Ritual är ritualen för dig som behöver friska upp ett trött sinne och en trött kropp. Den här ritualen har blåa toner på etiketterna och jag ska testa en av tre produkter. I ritualen finns även en massageolja med citrongräs samt en kroppslera.

  • Dead Sea Salt Scrub (350 ml / 295 kr) – Salt från Döda Havet innehåller höga halter av mineraler och har grova saltkristaller. Resultatet blir en uppfriskande skrubb som verkligen fräschar upp huden. Massera energiskt in på fuktad hud för en ultimat uppfriskning.

 

IMG_4096

Det blev ett lite längre inlägg den här gången men produkterna är så fina att jag bara var tvungen att skriva om serien igen. Kollektionen släpptes igår som sagt och jag ska ge mig på alla produkterna ovan i sinom tid. Vill ni veta mer om någon produkt så lämna en kommentar så fixar jag det. Är det här något för dig?


Produkter utskickade för eventuellt påseende via pressutskick. Mina åsikter kring produkterna är mina egna och kan inte påverkas av The Body Shop eller någon annan part.