Jun 22 2015

IMG_3201

IMG_3203

Yves Rocher har nyligen relanserat sin nagellackskollektion genom att släppa över 50 nyanser men YR har även lanserat en del nyheter som t.ex. nagellack med geleffect (silverkork). Jag har fått testa ett par av nyanserna de senaste veckorna och idag tänkte jag visa upp lite swatches och ge några korta omdömen. Är du själv sugen på att testa dessa lack så kan jag tipsa om att YR med anledning av lanseringen har en riktigt bra tävling igång där både nagellack och andra produkter finns i vinstpotten. Läs mer om tävlingen här. Nu över till lacken!

Botanical Colour Nail (5ml, 59kr)Oslagbar färg och fantastisk glans! Högkvalitativa nagellack med inspiration från växtrikets oändliga färgpalett. Den milda, nagelvänliga formulan är berikad med naturlig elemiharts för maximal glans. Tack vare den solfjäderformade penseln är det lätt att följa nagelns form för ett professionellt, jämnt resultat med rejäl färgintensitet.

Jag tycker att lacken är lätta att måla på tack vare den lite bredare penseln och de flesta av nyanserna täcker fint med två lager. På swatchplattan här nedan så har jag lackat alla nyanser i två lager och utan topplack. Visst finns det krut i både nyanserna och i glansen. Jag brukar inte ha några problem med att hålla ett nagellack fint på naglarna i upp emot en vecka och de vanliga lacken från YR höll sig fint på nageln i ungefär 4-5 dagar innan lacket började chippa. Helt normalt för min del och jag tycker att lacken är väldigt prisvärda.

Gel Effect Lacquer (5ml, 79kr)Gel-effekt för exceptionell glans och hållbarhet! Intensiva färger, otrolig glans och riktigt lång hållbarhet – du får enkelt till den trendiga gel-looken som du får på salong, fast hemma. Lacken är berikade med naturlig elemiharts för maximal glans. Komplettera gärna med Gel Effect Top Coat för ännu bättre hållbarhet.

Jag fick två nyanser av dessa Gel-effekts lack och båda är otroligt fina. Glansen är det inget fel på, appliceringen är det inget fel på men hållbarheten är katastrof. Efter två dagar så hade min manikyr börjat chippa på flera ställen och jag var tvungen att ta bort manikyren. Nu testade jag förvisso inte lacken med överlacket med gel-effect utan med Seche Vite men jag tycker fortfarande att hållbarheten borde vara bättre än så. Jag ska givetvis testa igen och då med överlacket som ska ge gel-effekt och så får jag se om hållbarheten blir bättre men som första intryck så är jag inte imponerad. Då gillar jag de vanliga lacken bättre.

IMG_3242

Botanical Colour Nail:  1. Rose Azalée | 2. Rose Dahlia | 3. Citron | 4. Bleu Nigelle | 5. Bleu Volubilis | 6. Menthe | 7. Gris Armoise | 8. Argent Pailleté | 9. Camelia Nacré | Gel Effect Lacquer: 10. Rose Perle | 11. Rouge Impérial


*Pressutskick