Jun 26 2015

indiska aw15

Jag vet att vi knappt ens har fått sommar här i Sverige och att det kanske egentligen är lite trist att redan läsa om en massa höstnyheter. Jag kommer dock fortsätta att skriva om kommande höstkollektioner då mycket redan är på väg ut i butik. På Cubus får vi till exempel höstnyheter med våra dagliga leveranser och har så fått de senaste två veckorna. Det är ju så industrin fungerar numera men är det så att du inte vill läsa om hösten riktigt än så får du scrolla förbi dessa inlägg.

Idag tänkte jag att vi skulle ta en titt på Indiskas höstkollektioner när det kommer till både inredning och konfektion, och vi startar med det förstnämnda. De första höstnyheterna på inredningssidan börjar ta plats i butikerna under augusti och då bjuds på en kollektion där mycket fokus ligger på produkter för vårt matbord och kök. Färgtemat under denna period går i lavendel, ljust rosa, grått och varma toner av tegel och aubergine. Viktiga material under denna första höstperiod är ljust trä som mangoträ, koppar, betong och terrakotta. Mönsterbilden är romantisk med målade blommor och löv. Ett exempel på produkter under augusti är köksredskap i koppar, skärbrädor i grön marmor, små vaser i porslin och textilier för matbordet. I september kommer vi att mötas av en första höstkänsla och ett nytt färgtema som då kommer att gå i olika toner av grönt. Från oliv till mossgrönt till starka aquatoner. Mönsterbilden består av växter, löv och djur. Mässing är ett viktigt material i kollektionen och matchas väl tillsammans med de gröna tonerna på textilier, glas och porslin. Ett exempel på produkter under september är uppläggningsfat i mörkt trä samt kuddar i grönt.

indiska aw151

När det kommer till höstnyheter på konfektionssidan så kan vi förvänta oss ett par nyheter redan under juli månad. Kollektionerna som kommer att släppas under juli, augusti och september går under ett gemensamt namn ”Boho”. Mönster och siluetter kommer att förändras under denna tremånadersperiod men gemensamt för kollektionerna är den bohemiska looken. I juli kommer en kollektion med en tydlig urban känsla och med fräscha raka siluetter, byxor i raka modeller och ärmlösa skjortklänningar i enkla modeller. Färgerna går i olika nyanser av grönt, mörkt brun, senapsgult, tvättad lila och ljusa neutraler. Mönsterbilden består av storskaliga mönster av löv och blommor, detta blandas med mindre och målade mönster. Under augusti kommer en kollektion med inspiration från 70-talet där stora mönster av handmålade blommor och känslan av riktiga penseldrag och indiska paisleys är viktigt. Siluetten är både bohemisk och kvinnlig med vida byxor, blusar med puffärm, vadlånga klänningar och kimonos i olika längder. Färgbilden går i ljusa och mörka toner av olivgrönt, plommon och petrol. Även off white, konjak och gammelrosa är viktiga färger i denna kollektion. I september kan vi till sist se fram emot ett ljust hösttema med ett avslappnat och bekvämt uttryck. Siluetten består av långa svepande koftor, vida tunikor, stickade byxor och skjortblusar. Viktiga plagg i kollektionen är de stickade byxorna och västen i fuskpäls. Mönstrena går i en blandning av djur- och fjädermönster tillsammans med paisleys, etniska broderier och mjuka blommor. Plaggen går i mjuka och dova toner i off white, olika toner av grått, beige och mullvad. Dessa blandas upp med duvblått och ljusrosa.

Vi går en spännande höst till mötes!