Feb 19 2015

IMG_1376

I förra veckan fick jag hem ett pressutskick från Idun Minerals med ett par nyheter som släpps nu i februari och idag tänkte jag att vi tar en närmare titt på produkterna. Idun Minerals säljs bland annat hos välsorterade Apotek och numera även på den egna hemsidan.

IMG_1399

Granit, Marmor, Jaspis & Korall

En glad nyhet är att Idun Minerals nu utökar sitt produktsortiment genom att lansera nagellack i 13 klassiska färger med tillhörande bas- och överlack. Nagellacken innehåller ingredienser av högsta kvalitet, ska ha en long-lasting formula och ge en jämn täckning samt fin glans. Samtliga nagellack har tilldelats namn som härstammar från bergarter och ädelstenar. Dessutom har lacken en så kallad 5-free-formula vilket betyder att fem hälsovådliga kemikalier har uteslutits. Nagellacken innehåller ej DBP (dibutylftalat), toluen, formaldehyd, formaldehyd resin eller kamfer. Jag har fått hem både bas- och överlack samt fyra av nyanserna för test. Magiskt fina nyanser och flaskorna andas mer lyx än vad jag först förväntat mig. För 11 ml får man betala 89 kr vilket jag tycker är väldigt billigt.

IMG_1418 IMG_1433

Förutom nagellacken så lanseras även en ny ögonskuggspalett vid namn Norrlandssyren. Paletten består av pressade mineraler i fyra olika nyanser: mörklila, ljusbrun, ljusrosa och en skimrande highlighter. De är renade från nickel, krom och mikroorganismer samt fria från konserveringsmedel och parfym. Hur vacker är den inte?! Jag har använt highlightern och den ljusbruna nyansen mer eller mindre varenda dag sen jag fick hem utskicket. Rekommenderat pris för godbiten är 199 kr.


*Produkter utskickade för eventuellt påseende. Mina åsikter är mina och kan inte påverkas av en tredje part.*