Dec 14 2014

Nu har jag kört True Perfection från Oriflame de senaste 4-5 veckorna och även om jag gärna hade väntat lite till med recensionen så är jag nästan säker på att utfallet hade blivit detsamma. Så här kommer min recension.

Först och främst vill jag nämna att alla produkterna är parfymerade. När jag sniffade i burkarna innan testning så gillade jag verkligen doften men väl på huden blir det för mycket. Tack och lov så sitter inte doften kvar någon längre stund men det kan ändå vara värt att nämna eftersom det finns många som inte gillar starka dofter eller parfym i sina ansiktsprodukter.

IMG_9702

Perfecting Day Moisturiser (289kr / 50ml)”Lätt dagcreme som återfuktar hyn i 24 timmar samt gör den mjuk och smidig med en fin lyster. Nyckelingrediensen persiskt silkesträdextrakt förbättrar lystern, hudtonen och hudstrukturen samtidigt som den motverkar synliga ålderstecken.”

Dagkrämen kommer i en burk med skruvlock och är något lösare i konsistensen men inte helt rinnig. Krämen sjunker lätt in i huden vid applicering och lämnar inte någon kladdig hinna efter sig. Huden blir mjuk och len efter applicering och speciellt om jag använt serumet precis innan. Jag tror dock inte att den lämpar sig för någon med torrare hud utan då krävs något mer återfuktande. Jag kan inte påstå att jag har märkt av någon förbättringar i lyster och hudton utan tycker mig se ut som vanligt. Däremot har jag fått mer orenheter och utbrott sen jag började med den här serien vilket jag inte uppskattar.

IMG_9704

Renewing Night Care (289kr / 50ml)”Vårdande och lätt nattcreme som förnyar hyn under natten. Med persiskt silkestädextrakt samt glykolsyra som jämnar ut de första fina linjerna och förbättrar hudstrukturen och ger en slätare, mjukare hud.”

Precis som dagkrämen så kommer även nattkrämen i en burk med skruvlock. Konsistensen är dock lite fastare och tjockare än dagkrämen. Jag upplever nattkrämen som något mer fet och återfuktande vilket gör att jag dagen efter applicering vaknar upp till en mjuk och babylen hud. Den lämnar dock ingen hinna efter sig vid applicering utan sjunker snabbt ner i huden. Nattkrämen är faktiskt min favoritprodukt i hela serien då jag tycker att den ger lite mer resultat än övriga produkter. Både dag- och nattkräm är väldigt dryga vilket gör att priset känns lite mer rättfärdigande.

IMG_9706

Miracle Perfecting Serum (289kr / 30ml)”Kraftfullt serum som vitaliserar stressad och trött hy på direkten. Med InstantGlow Complex som jämnar ut hudtonen och förbättrar lystern samt aminosyrarikt persiskt silkesträdextrakt som neutraliserar cellulära föroreningar för att minska synliga trötthetstecken.”

Serumet har jag faktiskt inte använt dagligen då jag inte har vanan inne när det kommer till serum. För mig personligen känns det som ett onödigt steg i min hudvårdsrutin men jag har ändå testat den ett par gånger för att kunna ge ett utlåtande. Serumet kommer i en flaska med pump och 1-2 pump räcker för hela ansiktet. Här kan jag faktiskt se en omedelbar effekt på hyn efter applicering då min hy får både jämnare hudton samt lite lystereffekt. Som jag nämnde tidigare så märker jag också att min hud blir väldigt len när jag kört serum innan dagkrämen.

IMG_9707

Refreshing Eye Illuminator (199kr / 15ml)”Återfuktande ögoncreme med svalkande applikator som fräschar upp trötta ögon och motverkar mörka ringar, svullnad och de första uttryckslinjerna.”

Ögonkrämen har jag inte heller använt varje dag utan mest de dagar då jag sovit dåligt eller när jag stressat som en tok. Krämen kommer i en tub och i öppningen för krämen sitter det en liten stålkula som känns kall och behaglig emot huden. Du rullar alltså fram krämen runt ögonområdet. Effekten är som utlovat både svalkande men ger också en effekt på eventuella svullnader som lägger sig något. En skön produkt som jag ska försöka bli bättre på att använda framöver.


Sammanfattningsvis så kan jag säga att det här är en helt okej hudvårdsserie. Vissa produkter ger mig mer effekt än andra och visst finns det en del negativa aspekter så som doften och att jag fått lite mer orenheter än vanligt. Jag är inte helt överväldigad och kommer förmodligen inte att köpa någon av produkterna i framtiden men jag kommer definitivt att ta slut på de jag har.

* Produkter utskickade för påseende. Mina åsikter är mina och kan inte påverkas av tredje part. *