Jan 21 2014

lindex

Lindex fortsätter att utveckla sin organisation och lanserar nu ett nytt modekoncept. Lindex Extended är ett storstadskomplement till Lindex övriga kollektioner och präglas av enkla snitt och en skarp, modern look. Plaggen är inspirerade av streetstyle i stora europeiska modemetropoler.

”I Extended är vi lite vassare, lite mer modemedvetna men mest av allt vill vi addera plagg med en ”to die for” känsla. Plagg som är helt rätt, just precis nu” säger Nina Starck, Designchef på Lindex.

”Vi vill erbjuda vår kund de självklara modeplaggen, som hon kan känna sig snygg och självsäker i. Vi ser att kvinnor idag hämtar mycket inspiration från streetstyle-bilder vilket jag tror beror på att trenderna i det sammanhanget bärs i en riktig situation. Det är precis det vi vill uppnå med Lindex Extended” säger Nina Starck.

Den moderiktiga looken i Lindex Extended handlar om att skräddarsy trender efter den verkliga kvinnan, med genomarbetade detaljer och en väl utförd finish. Stilen ska förmedla en positiv energi och en känsla av att både må bra och se bra ut. Det första släppet av Lindex Extended med 10 plagg utgår från en neutral färgskala i svart, grått och crème. Utmärkande detaljer är djupa ringningar i ryggen på både klänningar och toppar och iögonfallande accessoarer. Lindex Extended kommer att säljas på lindex.com samt i utvalda butiker i Sverige, Norge, Finland, Baltikum och Ryssland. Lindex Extended lanseras vecka 6 följt av ett andra släpp vecka 17.

Jag gillar tänket även om jag måste säga att bilderna ovan verkligen påminner om ZARA. Men som sagt, jag gillar tänket och jag tycker det är roligt när kedjor som Lindex vill sträva efter utveckling och förnyelse. Vad säger ni?