Aug 27 2013

houndstooth

Klänning, ZARA // Tröja, MONKI // Kjol, MONKI // Kappa, ZARA

Houndstooth, eller hundtandsmönstrat som det heter på svenska, är en trend som funnits i urminnes tider. Även om mönstret alltid ligger i tiden, eftersom det är en klassisk trend, så finns det perioder då trenden seglar upp till hypenivå. Hösten 2013 är en sådan period och mönstret återfinns på så väl plagg som skor och accessoarer. För tillfället så är det sparsamt med hundtandsmönster i butikerna men räkna med en mönsterbomb så fort hösten gör entré på riktigt.

pinkie

Kavaj, ZARA // Byxa, ZARA // Klänning, RIVER ISLAND // Jacka, HILFIGER DENIM

I höst tänker vi på femtio nyanser av rosa. Under modeveckorna kunde man skåda rosa plagg och outfits hos flera av de stora modehusen. Bubbelgumsrosa tycktes vara trenden på catwalken men pastellrosa och puderrosa lever kvar sedan innan. Vill man vara riktigt chic så ska man satsa på en rosa lite för stor kappa, se By Malene Birger. Precis som med hundtandsmönstret så är det sparsamt med rosa i butikerna men det kommer vill jag lova. Gina Tricot får bland annat in en riktigt fin stickad tröja i pastellrosa framåt september/oktober. Håll utkik!

Se mer: Fall Trends 2013 #1