Jan 03 2021

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut? Från 2020 bär jag med mig två händelser som jag aldrig tidigare varit med om. För första gången under alla år som jag suttit jurymedlem i Daisy Beauty Awards kunde jag äntligen få åka på galan i februari. Det var en upplevelse som inte blev som tänkt. Mycket för att jag spenderade flera timmar innan galan med ångest på hotellrummet. Jag grät mig igenom sminkningen och visste inte ens om jag skulle kunna ta mig iväg till galan. Men jag kom iväg till slut. Min andra händelse från 2020 var att fira vår bröllopsdag. Första bröllopsdagen av många många fler. Under året har jag säkerligen gjort både en och en annan sak för första gången men det är de här jag bär med mig.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja verkligen! Dels hemma i form av renovering och så vidare men framför allt i yrkeslivet. Under sommaren valde jag att lämna en fast anställning och en facklig förhandling för att börja plugga igen. Det är ett stort steg att ta när man trodde att livet var under kontroll. Att lämna ett skyddsnät för att ge sig ut på okänd mark. Du vet vad du har men du vet inte vad du får.

Något du önskade dig och fick? Absolut! Dels lugnare tider och en förändring i livet när det var som mest välkommet. Sen semester i fyra sammanhängade veckor. Ett tag såg det nämligen inte ut att bli någon semester överhuvudtaget. Till sist har jag också fått (köpt) en hel del materiella saker jag önskat mig. Dels nya köksmöbler, möbler till vår altan, hörlurar och spel i julklapp och så vidare.

Något du önskade dig och inte fick? En bröllopsresa till USA. Är dock innerligt tacksam för att vi inte hann boka något när Corona slog till eftersom vi då inte vet om vi hade fått några pengar tillbaka. Det kommer inte att bli någon bröllopsresa i år heller men vi håller tummarna för en resa under 2022.

Vad gjorde du på din födelsedag 2020? På min födelsedag jobbade jag likt de flesta åren. Dock blev jag utbjuden av min älskade man några dagar innan och det var vårt sista restaurangbesök för 2020. Det är något vi verkligen saknar och längtar efter. Vi hoppas på att det under 2021 kan bli möjligt för fler middagar ute.

 

Vilket datum från år 2020 kommer du alltid att minnas? Jag har verkligen inga specifika datum i huvudet men jag kommer minnas Daisy Beauty Expo i januari, galan i februari, mars på grund av corona och all ångest det medförde på jobbet, juni för semester och för att jag min andra semesterdag fick samtalet om att min butik skulle stängas, juli för att jag sa upp mig och augusti för att jag började skolan.

Dog någon som stod dig nära? Nej tack och lov. Däremot blev jag otroligt illa berörd av Adam Alsings död.

Vad fick dig att må bra? Jag fick tänka länge på den här frågan. För i skrivande stund så undrar jag verkligen vad som fått mig att må bra under året för ska jag vara helt ärlig så har jag inte varit särskilt lycklig under året. Det jag kom fram till är iallafall allt smått i vardagen som ledig tid, en fin solnedgång, en bra bok och min man såklart. Jag siktar på ett lyckligare 2021.

Vem saknade du? Min mormor. Min svärmor. Familj och vänner man inte kunnat träffa som förr.

 

Vilka länder besökte du? Absolut inga. Gjorde två resor till Stockholm tidig vinter (januari & februari) samt en resa till Helsingborg i februari för jobb. That´s it. Sen har jag suttit på min kammare.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag kom in på min utbildning gjorde mig riktigt glad. Och att jag i skrivande stund klarat två av tre kurser hittills (får reda på den tredje i veckan). Sen måste jag säga att vårt hem gör mig så otroligt glad. Med tanke på hur mycket tid jag har spenderat hemma under året så är jag så otroligt tacksam för att jag verkligen älskar att bo här.

Saknar du något under år 2020 som du vill ha år 2021? Under det här året önskar jag mig ett vaccin mot covid, ett mer socialt liv och mindre ångest. Gott så.

Bästa köpet? Jag har gjort många bra köp under året. Bland annat mina sneakers från Vans. Beställde ett par vinröda men fick hem ett par gula. Gillade dem gula så mycket att jag behöll dem och beställde om vinröda. Under hösten utökade jag även med ett par svarta. Den perfekta skon! Sen har jag investerat i flera klassiska tröjor med ullblandning, mina väskor jag köpte här på slutet, mina rosa jacka från samarbetet mellan Gina Tricot och Maja Nilsson Lindelöf. Ja alltså – garderobsmässigt har det varit ett fint år!

 

Vad önskar du att du gjort mer? Det är svårt att önska att man gjort mer av något under ett år som 2020. Speciellt när det handlar om att vara mer social och upptäcka nya saker. Men är det något jag önskade att jag hade gjort mer och som jag hade kunnat påverka så är det att träna, att lägga undan telefonen, vara mer i nuet och röra på mig mer.

Vad önskar du att du gjort mindre? Gjort och gjort. Men önskar att jag hade haft mindre ångest. Har under året haft två svåra panikångestattacker som yttrade sig väldigt fysiskt vilket aldrig annars hänt. Ena gången resulterade det i ambulans in till akuten och andra gången låg jag och krampade på toagolvet samtidigt som hade en vän i telefonen. Jag hoppas att den värsta ångesten som jag burit på under året försvinner i takt med vissa förändringar som sker framöver om inte så lovar jag mig här och nu att söka hjälp. Jag förtjänar att må bra.

Favoritprogram på TV? Nej men snälla. Vart börjar jag? Bäst i test är givet. Dokumentären Tiger King likaså. Men att ingen tidigare har nämnt Schitts Creek för mig tidigare? Vi slukade alla fem säsonger på ett kick och när vi var klara ville jag med en gång titta om. Bästa upptäckten 2020!

Bästa boken du läste 2020? Åh äntligen slog jag min läsutmaning. 10 böcker hade jag satt upp som mål och jag slutade på 17 till slut. Det tycker jag är riktigt bra med tanke på att jag kom igång med läsandet först i april (i samband med permittering) och har pluggat hela hösten. Bästa boken måste nog vara en Bur av Guld av Läckberg. Med efterföljande Vingar av Silver. Och såklart Tio Grisar Nere av Rudberg.

Största musikaliska upptäckten? Lyssnar ju sällan på musik nu för tiden men jag har verkligen gillat Newkids tolkningar i Så Mycket Bättre (för övrigt den tråkigaste säsongen ever!).

 

Vad var din största framgång på jobbet 2020? Känner inte att jag haft någon större framgång på jobbet. Inledde året med sån energi men fick snart släcka bränder sen kom corona med permitteringar och ångest. Sen var varje dag synonymt med en klump i magen tills den dagen jag sa upp mig. Ett sånt år bara.

Största framgång på det privata planet? Som jag redan skrivit men att jag kom in på min skola är en stor framgång och inte minst att jag sen klarat mina första kurser. Jag har också klivit ur min tysta och tillbakadragna bubbla. Jag tar för mig i klassen och har gjort sen dag ett. En annan ”framgång” är att jag vågat utmana mig själv och gjort mer rörligt material på Instagram. Det är så himla roligt och verkar också gå hem hos mina följare.

Största misstaget? Inget jag lagt på minnet.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare. Tyvärr. Mot ett gladare 2021!

 

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, beauty, mat och bubbel. Samma visa som alla år. Tyvärr.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja såklart. Jag behöver knappast säga det en gång till men 2020 har inte varit mitt år. Det har varit svinjobbigt i perioder. Hösten 2019 var vidrig och jag gick in i 2020 med stora förhoppningar om ett ljusare och roligare år. Det föll platt. Men skam den som ger sig. Jag reser mig igen och igen.

Mest stolt över? Mig själv.

Högsta önskan just nu? Att ett vaccin gör att vi får en mer normal vardag även om mycket kommer att vara densamma 2021. Jag vill träffa vänner, jag vill träffa min klass och jag vill äta middag ute med min man.

Vad tänker du göra annorlunda 2021? Jag vet inte. Jag vill ta året som det kommer. Dag för dag och göra varje dag till det bästa.


Det här inlägget skulle egentligen – enligt tradition – gå upp på nyårsafton. Tyvärr blev jag sjuk dagen innan och har inte haft energi nog på flera dagar att skriva ihop inlägget. Idag mår jag bättre och har till och med lyckats duscha. Ett Covid-test väntar imorgon men jag tror inte att det är Covid utan snarare en vanlig influensa/förkylning.

Hur som haver! TACK för 2020. För att ni läser, kommenterar, följer mig och gillar mina inlägg. Det gör mitt ”jobb” så mycket roligare när jag vet att det uppskattas. Att få inspirera och skapa är något av det roligaste som finns. Jag hoppas att ni hänger med på nya äventyr 2021. Att ert nya år har startat bra och att ni håller er friska.

Ni är bäst ♥