Jul 01 2019

En månad som gifta idag – grattis till oss. Det är väl därmed på sin plats med ett inlägg om vår stora dag. Jag hade en omröstning på instagram ifall jag skulle dela upp inlägget i två delar eller om jag skulle göra ett stort inlägg. Resultatet var ungefär 50/50 så jag har valt att göra ett stort inlägg. Ett enskilt inlägg med min sminkning kommer framöver. En månad som gifta alltså. Wow. Två ständiga frågor att besvara den senaste månaden har varit (1) hur känns det att vara gift? (2) märker du någon skillnad? På fråga ett svarar jag fantastiskt och på fråga två svarar jag att vi ligger mer. Gott så. Jag har haft så svårt att välja bilder så sorry not sorry för mycket bilder i inlägget. De mindre proffsiga bilderna är tagna från gästers instagram och proffsbilderna på oss är tagna av Lisa Granbom – rekommenderas varmt.

 

För min del började bröllopsdagen tidigt – redan 08.00 skulle jag befinna mig hos min frisör med nytvättat och blött hår. Jag hade med mig Jannike som mentalt stöd och som den bästa vän hon är så hade hon bunkrat upp med smågodis, jordgubbar, bubbel och vatten. Hon ömsom matade mig, peppade mig och ömsom tog hon lite kort på hår in the making. Jag ser gravallvarlig ut på ca alla bilder haha. Jag är för evigt tacksam för att hon pallrade sig upp för att vara med mig så tidigt på dagen ♥

Jag har haft en klar bild i huvudet angående min frisyr sen den dagen Rickard friade. Jag ville inte ha en uppsättning och framför allt inget klassiskt. Jag har dock väldigt tjockt hår och mycket hår så jag ville gärna få bort det främre håret från ansiktet. En vattenfallsfläta med stort lockigt hår var min dröm och var precis det jag fick. Tills jag klev utanför dörren. Tyvärr blåste det väldigt mycket på vår bröllopsdag och lockarna var borta innan vi ens kom till fotografen. Tråkigt såklart men jag kände mig fin hur som helst. Ett litet hårspänne i form av en måne i strass blev det lilla extra i frisyren. Spännet hittade jag på ASOS som för övrigt har mycket fint till håret nu. Bilder tagna av Jannike.

 

Runt 10 var jag klar hos frisören och åkte därmed hem för att börja göra mig i ordning medan Rickard åkte till sin frisör för fix med hår och skägg. När jag kom hem plockade jag fram allt smink jag skulle använda mig av och sen satte jag igång en podd och började sminka mig. Jag hade inte börjat öva eller prova produkter fören sista veckan så jag var lite nervös över hur det skulle gå men det gick jättebra. Det tog kanske en timme – en och en halv – att sätta sminket men då tog jag det verkligen så lugnt. När Rickard kom hem åt vi lunch och sen var det dags att ta på sig kläderna. DÅ blev jag nervös. Så nervös att jag skakade när Rickard skulle hjälpa mig med dragkedjan.

Rickard hämtade min bukett på vägen hem från sin frisör. Återigen hade jag en klar bild av vad jag ville ha och framför allt vad jag inte ville ha. Jag köpte buketten hos Blomsterlandet efter tips här på bloggen (tack!) och har fått det bästa bemötandet sen första stund. Älskar min bukett! Jag ville ha en grön bukett med inslag av något vinrött och något vitt. Den skulle vara vild men fick inte hänga för mycket. I min bukett hade jag tre olika sorters eukalyptus (silver dollar, cinerea och nicholii), brudslöja, nejlikor och suckulenter.

 

Vid 14.00 mötte vi upp vår fotograf Lisa Granbom för 1,5 timmes fotografering. Vi gifte oss i slottskyrkan här i Kalmar och fotades runt omkring slottet och inne på borggården. Det var bal den här dagen så det var extremt mycket folk runt slottet så vi fick gå undan en bit för att få en lite mer privat fotografering. Lisa är fantastisk på att lätta upp stämningen och min man är ju inte den allvarligaste i världen så han tramsade runt rätt mycket vilket gav en lättsam fotografering. Faktum är att bilderna där vi poserar mer klassiskt är dem vi är ”minst” nöjda med. Det är liksom inte vi. Bilderna som är mer flamsiga eller tagna in the moment är dem vi älskar.

 

Vi har fått så otroligt många fina bilder så vi funderar på att framkalla ett gäng och göra en mindre tavelvägg av. Blanda upp detaljbilder med porträttbilder. Här ser ni en detaljbild på skor och kläder. Min klänning var det första jag köpte till bröllopet och jag hittade den på ASOS för drygt 1100 kr. ÄLSKAR den! Jag började faktiskt kolla på klänningar igen i februari/mars bara för att se vad jag kanske missade men jag hittade inte en enda jag hade kunnat tänka mig istället. Mina skor är från Vagabond och jag valde en modell och en färg (greige) som jag kan använda igen. Rickards kostym är från ett märke som heter Farah Tailoring, skjortan från Cubus och skorna från Din Sko. Jag hade två eventuella ombyten till festen – en grön jumpsuit och en vit lättare klänning, båda från H&M. Jumpsuiten var den jag använde ihop med ett par vita ballerinaskor från Skopunkten. Nu bildbomb ↓

 

Klockan 16.00 ringde klockorna in till vigseln. Precis innan dörrarna öppnades så var vi båda väldigt nervösa. Jag minns inte ens ingången och där och då såg jag inte ens gästerna. Jag var bara så fokuserad på att komma fram utan att snubbla på klänningen. Vi valde rätt tidigt att det bara skulle vara vi och vi har därför inte haft några bestmans eller tärnor. Vi har delat alla ögonblick själva med allt från att prova kläder till att göra oss i ordning ihop och så vidare.

 

Ringväxling och första kyssen som gifta ♥ Prästen vi fick var väldigt bra – chill, inte fast i gamla klassiska banor och bara skön helt enkelt. Det gör ju också stämningen.

 

Ni kanske undrar över musiken? Det tog ett tag innan vi satte all musik förutom solosångerna. Vi bokade solist rätt tidigt och jag visste precis vem jag ville ha. Hon sjöng två låtar – en som jag valde och en som Rickard valde. Så till sist såg musiken ut som följande:

Ingång – Canon in D av Pachelbel

Psalm 1 – 200 I denna ljuva sommartid

Psalm 2 – 201 En vänlig grönskas rika dräkt

Solosång 1 Rickards låt – The Moment I Met You (Vincent – omtolkad i lugnare version av vår solist)

Solosång 2 Min låt – Utan Dina Andetag (Kent)

Utgång – My Hero (Foo Fighters)

Vi blev väldigt nöjda med musiken och framför allt med vår solist. Oh my! Behöver ni en solist så är det Maja Pockar här i Kalmar som ni ska boka. Skulle lätt vilja gifta mig igen bara för att få höra henne sjunga ännu en gång. Det enda som inte blev så bra var utgångsmusiken. Kantorn hade försäkrat oss om att det fanns en version av My Hero som skulle låta bra på orgel men nej. Alltså nej. Vi gapskrattade så fort vi kom ut ur kyrkan. Vi båda undrade vad f*n det var vi gick ut till. Tanken var god och så vidare. Men ett roligt minne om inte annat.

 

Efter att vi gjort vår första entrè som man och fru minglade vi runt lite på borggården för att hälsa på alla gäster. Lisa – fotografen – tog mingelbilder och sen hade vi bett om en samlad bild på alla gäster med oss. Dem bilderna blev jättefina. Därefter lotsade vårt toastpar alla gäster vidare till festplatsen så att vi fick en stund för oss själva med Lisa vid vårt åk för dagen. Jag ä l s k a r gamla bubblor och blir lika glad varje gång jag ser en. När jag nämnde att en dröm vore att få åka bubbla på bröllopsdagen så visade det sig att Rickards svåger jobbar ihop med en som äger en pedantskött bubbla i oranget. TAGET! Vi tog lite bilder med bubblan innan det var dags att åka iväg. Två varv runt staden och sen fick vi gömma oss lite så att gästerna kom i ordning i lokalen. Jag är så barnsligt glad över att jag fick åka bubbla.

 

Festlokalen för dagen var Seglarsällskapets klubblokal vid Stensö småbåtshamn. Läget är fantastiskt och utsikten är ljuvlig. Att solen går ner på rätt sida av lokalen är inte heller fy skam. Vi tog brudskålen ute på terrassen och minglade med gästerna. Min självkomponerade jacka blev väl fotograferad under kvällen och även om den inte blev som jag tänkte mig så var jag ändå väldigt nöjd. Hittade en svart jeansjacka på H&Ms rea med blombrodyr över armarna och sen beställde jag ”stryka på text” med texten Mrs Hjelte som jag strök fast på ryggen.

 

Vi hade pyntat lokalen på eftermiddagen/kvällen innan bröllopet och höll det väldigt enkelt. Dukar av billiga lakan från IKEA, vattenflaskor och ljuslyktor i guld från IKEA, photoboot-masker i guld på varje bord samt blockljus på spraymålad bricka med murgröna runt. Bakom oss hade hängde Mrs & Mr ringar som vi spraymålat och satt fast blommor på. Tyllhavet med ljusslingorna fixade svägerskan och hennes man och det blev precis så bra som vi hoppades på. Det bästa av allt är att vi kunnat återanvända 80% av all dekoration här hemma. Bordsplaceringen var fri förutom vid honnörsbordet där vi satt tillsammans med vårt toastpar Liza och Joakim samt Jannike och hennes Rickard. Vårt mål med festen var sen start att det skulle vara en lättsam middag och fest med betoning på f e s t! Vi resonerade som så att det lär bli en roligare fest om alla får sitta vart och med vem dem vill från start. Sammanlagt var vi 43 personer plus två bebisar. Barn över ett år fick stanna hemma så att vi och framför allt deras föräldrar fick roa oss riktigt ordentligt.

 

Efter brudskål och mingel så var det dags för middag. Som med mycket annat så visste vi redan väldigt tidigt att vi ville ha buffé istället för 3-rätters. Vi valde att beställa buffé från En Trappa Upp och det var en succé. Potatissallad, rökt lax, kyckling, såser, bröd, sallad och så vidare. Så god mat! Så god att det lilla som blev över fick fötter när gästerna droppade av under natten. Den som tog ramslöks-aiolin får gärna ge sig till känna. Under middagen och kvällen fick vi lite härligt spex. Rickards storasyster höll ett jättefint tal, jag höll tal till Rickard, vi fick telegram från våra frikort – fejk såklart MEN roligt är att jag faktiskt fick en inspelning från Dregen som är mitt frikort senare under kvällen. Vi fick se filmer från möhippa/svensexa och vi fick köra skoleken. Vi var överens om allt konstigt nog.

Sen var det dags för desserten. Eftersom vi dels inte kunde komma överens om vilken tårta vi ville ha och dels inte var så sugna på tårta så valde vi istället att ha glassbuffé. Tanken föddes efter en middag hos vårt toastpar och med facit i hand var det helt klart ett bra beslut. Vi hade flera olika glass-smaker, kakor, godis, strössel, såser, bägare och strutar – ja ni fattar grejen. Alla fick ta så mycket dem ville och vad dem ville. Vi fick till och med en hel del glass med tillbehör över vilket har varit tacksamt nu i värmen. Efter glassen var det dags för vår första dans. Vi dansade till en akustisk version av Kygo´s Never Let You Go och ungefär här någonstans började festen på riktigt. Och vilken fest. Jag dansade så svetten rann, skrattade så jag fick magknip och hade så fantastiskt roligt. Vi hade noll tidsuppfattning under småtimmarna och när de sista gästerna lämnade var klockan runt 02.30-02.40. Själva trodde vi att klockan var strax efter midnatt och undrade varför folk åkte hem så tidigt haha. Vi var alltså sist kvar och låste stället för att sen promenera till vårt hotell för natten. Där dundrade vi in på rummet vid 03.40 – väääldigt glada i hågen.

 

En kvart innan vi gifter oss och presentbordet ↑

Lika glada var vi inte när klockan ringde vid 08.00. Varken glada eller nyktra om vi säger så. Det tog oss en timme att komma ner till frukosten, ytterligare en timme för att få ner varsin macka och sen var det dags för att återgå till lokalen. För att städa. Vi har sagt det så många gånger efter bröllopet – att det finns ingenting vi skulle vilja göra annorlunda. Vi fick vårt drömbröllop MEN att städa lokalen (trots hjälp som vi är evigt tacksamma för) var inte roligt. Det hade vi gärna lejt bort om vi fick göra om det. Väl hemma igen så åt vi lunch och sen totaldäckade vi i sängen och sov bort ett par timmar. Första hemmakvällen som gifta innebar kebabtallrik och pizza framför Friends och sen öppnade vi presentbordet. Så mysigt att få göra det själva. Vi hade tackat nej till presenter men om gästerna ändå ville ge oss något så var bubbel och bidrag till vår bröllopsresa det vi önskade oss. Mycket bubbel fick vi och med väldigt generösa bidrag så är vår Kalifornienresa nu på gång. Vi siktar på att åka nästa år och vi längtar. Någon dag efter bröllopet åkte vi till Gränsö Slott i Västervik och tog in på spa en natt så vi fick ändå komma iväg en sväng.

 

Som ni säkert redan förstått så hade vi en fantastisk dag, kväll och natt. Vi är så nöjda med precis allt. Vi önskade oss en lättsam, chill men festlig och rolig dag – och det var precis vad vi fick. Vilken härlig känsla det är att nu få kalla Rickard för min make. Det blev ett jättelångt inlägg – sorry not sorry. Jag har säkert missat hälften av dagen men om det är något ni fortfarande undrar över så lämna en kommentar så svarar jag så snart jag kan ♥