Apr 27 2016

IMG_7875

RENGÖRING:

 • Gilda Organic Micellar Cleansing Water – Ett micellärt vatten som både känns effektivt och återfuktande på samma gång. Tar lätt bort smuts och sminkrester utan att irritera huden. Produkten är dessutom väldigt dryg. Jag använder detta vatten på egen hand som rengöring på lata morgnar eller som ett sista steg i rengöringen för att ta bort de allra sista resterna av sminket.

 

 • Clinique Extra Gentle Cleansing Foam – En skumrengöring som ska rengöra på ett skonsamt sätt så att produkten även fungerar för de med känslig hy. Jag använder gärna denna rengöring på morgonen eller som steg två vid rengöring på kvällen. Upplever skummet som behagligt och återfuktande men inte särskilt effektiv som sminkborttagning, därav att jag använder den ensam eller som steg två.

 

 • Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil – Världens mysigaste olja som jag har skrivit mer om här.

 

 • Akademikliniken Pure Radiance Cleanser – En milt exfolierande och lystergivande rengöring som för det första luktar väldigt gott och som för det andra är riktigt skön på huden. Efter användning känns huden väldigt ren men utan den stramande känslan som ibland kan uppstå med rengöringar. Huden blir snarare mjuk och gosig.

 

IMG_7895

ÅTERFUKTNING:

 • Ren Clean Skincare Omega 3 Optimum Skin Oil – En lätt ansiktsolja som snabbt går in i huden och ger den det där lilla extra när det kommer till vård och återfuktning. Använder den inte dagligen men sträcker mig alltid efter den när huden känns obalanserad, torr eller allmänt bråkig. Den har räddat min hy många gånger.

 

 • No7 Early Defence Eye Cream, Day Cream & Night Cream – Jag har testat No7 senaste hudvårdsserie Early Defence i ungefär 5 veckor nu och jag känner mig redo att lämna den åt sidan. Early Defence ska verka återfuktande för huden, reducera fina linjer samt upprätthålla hudens elasticitet. Till en början tyckte jag att serien var helt okej. Inget särskilt men helt okej men med tiden har jag märkt av att ingen av krämerna känns återfuktande nog (och då har jag inte ens torr hy) och att jag saknat det där lilla extra som ska få mig på fall. En basic serie som ofta känns intetsägande.

 

IMG_7884

MASKER & EXFOLIERING:

 • Pixi Skintreats Glow Peel Pads – Jag använder dessa 1-2 gånger i veckan och de hjälper min hud att både hålla en mer jämn hudton men också att hålla min yttorrhet i schack.

 

 • Lancer The Method: Polish – En rivigare peeling som jag endast använder för att punktjobba med vissa områden, specifikt min näsa där jag tenderar att bli väldigt yttorr.

 

 • Pixi Skintreats Glow Tonic – En exfolierande toner som ska tillföra huden lyster. Jag använder den här några gånger i veckan och jag gillar verkligen hur den får min hy att kännas som ny igen. Som en glowig barnrumpa. Borde använda den oftare.

 

 • Kicks Miracle Worker – En ansiktsmask som ska avlägsna döda hudceller och orenheter på djupet. Masken stelnar till lite, nästan som en lermask men känns ändå behaglig på huden (bortsett från att den är SÅ kylande = perfekt i sommar). Huden känns väldigt ren efteråt och jag föredrar ofta att lägga masken ifrån No7 direkt efter för att verkligen ge huden så mycket kärlek som möjligt. En tub på 150ml kostar 129 kr och det är den verkligen värd.

 

 • Ren Clean Skincare Flash Rinse 1 Minute Facial – En härlig quick fix som gör att jag känner mig som en helt ny människa. Min trötta hud vaknar och får sig en riktigt snygg lyster. Vänder mig alltid till denna om jag haft en jobbigt natt med migrän, om jag är bakfull eller bara allmänt sliten. Som sagt, känner mig som en helt ny människa efteråt.

 

 • No7 Beautiful Skin Hydration Mask – För en intensiv återfuktning använder jag denna mask ifrån No7. Känns svalkande och behaglig på huden. Ger bra med fukt trots sin korta verkningstid (3 min) och lämnar huden mjuk och gosig.

När jag hade min enkät uppe för någon månad sedan så var det någon som önskade ett inlägg om min hudvårdsrutin. Här är den nuvarande varianten. Hudvård är svårt och jag är egentligen rätt ointresserad av ämnet (läs; inte tillräckligt insatt). Jag vill bara att det jag kletar på ansiktet ska funka men så fungerar ju tyvärr inte verkligheten. Önskade så att jag var lika grym på hudvård och INCI som Fröken Rosa. Verkligen någon att se upp till när det kommer till detta område. Jag strävar efter att bli bättre, jag vet bara inte i vilken ände jag ska börja. Hur som helst. Som det kanske framgick av texten ovan så är jag inte helt nöjd med serien ifrån No7 och jag kommer därför att skrota den nu för att ta mig an något nytt. På tur står ett par produkter ifrån Exuviance. Ett helt nytt märke för min del, spännande!