Mar 21 2016

week11


Så var det måndag igen och en ledig sådan för min del. Jag har dock en hel del att göra och jag funderar på att fota lite av min dag, vad säger ni om det? Inget fancy direkt utan bara hur en vanlig dag kan se ut för mig när jag jobbar med bloggen. Lämna en kommentar om ni vill se ett sådant inlägg.

I övrigt vill jag passa på och tacka för alla svar som kommit in i min bloggenkät. Den är nu stängd för den här gången och jag ska gå igenom era svar grundligt. Jag har bara hunnit ögna igenom dem lite. Kul att så många av er har hängt här inne i flera år och roligt att få en ålder på mina läsare. De flesta av er som tittar in här gör det på grund av intresset för både mode och skönhet även om modet har några få fler intressenter. En del gillar redan blandningen som den är och andra önskar mer vardag. Och där känner jag att ni måste hjälpa mig lite. När ni önskar mer vardag – vad tänker ni då att ni vill se? Jag kan absolut få in mer vardag och bli lite mer personlig men jag vet inte HUR jag ska ge utlopp för det. Så utveckla gärna ni som önskade mer vardag (det går ju bra att vara anonym i kommentarsfältet också). Tyvärr kan en ju inte göra alla glada alla gånger, så är det ju här i livet. Någon önskar mer skönhet, någon önskar mindre. Det sistnämnda kommer det nog inte att bli då skönhet är ett väldigt stort intresse. Kanske till och med större än modeintresset just nu. Men jag försöker att mixa upp det så gott det går. Jag har också hunnit se lite förslag på kommande inlägg, jag ska göra mitt bästa för att få igenom det mesta. Lyx vs. budget vill även jag ta upp igen.

Jag vill också förklara hur jag ser på det här med recensioner och vilken utgångspunkt den här bloggen har. Jag har fått 2-3 kommentarer om att jag ”bara” visar upp nytt smink hela tiden och att jag borde recensera det istället för att skriva inlägg utan substans som någon så fint skrev. Jag ska definitivt bli bättre på att recensera men jag vill understryka att det är inte den här bloggens syfte. Det finns mängder med renodlade skönhetsbloggare som recenserar mest hela tiden och betydligt bättre än vad jag gör. Den här bloggen är, har och kommer alltid att vara produktfokuserad. Det vill säga att jag tipsar om det som finns i butik nu och vad som kommer snart. Det gäller såväl mode som skönhet. En del skönhetskollektioner säljer slut fort och då vill jag skriva om dem i samma veva som de landar i butik, inte tre veckor efter när jag har hunnit testa produkterna. Hudvård går inte att byta varannan vecka för då flippar vilken hudtyp som helst men jag vill fortfarande skriva om nya serier som lanseras. Jag kör dessutom minirecensioner varje månad genom månadens favoriter och där hamnar rätt ofta de nyheter jag testat under den senaste månaden. Jag ska också bli bättre på att uppdatera ”Not good enough”-inläggen och att recensera överlag men mitt fokus ligger inte alltid där.

Till sist – tack för alla svar. Kul att så många ville svara på enkäten. Jag ser fram emot att gå igenom alla svar mer grundligt och utifrån det skriva ner tips på inlägg och förbättringar. Lite mer recensioner, check. Lyx vs. budget, check. Mer vardag – hur?

Trevlig måndag ♥