Sep 27 2015

IMG_3889

IMG_3893

IMG_3898

Hög tid för mig att ge några kommentarer på sminket jag köpte ifrån H&Ms nya linje för ett par veckor sedan. Förutom sminket ovan så köpte jag även två duschkrämer som jag inte kommer att tilldela något eget inlägg. De löddrar fint, doftar gott och är helt okej för sina 40 kr men inte så mycket mer än det. Nu till sminket! När jag köpte det här så hade sortimentet precis landat i butik och alla produkter fanns inte än så jag hade inte mycket att välja emellan. Det slutade iallafall med att jag kom hem med ett puder, ett rouge och en ögonprimer (swatches på de två sistnämnda ser ni längst ner i inlägget). Tummen upp för de fina förpackningarna som trots sin lite plastiga känsla gör sig väldigt fint i sminksamlingen. Nagellacken blir det jag siktar in mig på härnäst!


Eye Primer (69,50kr/5ml) En ultralätt, korrigerande ögonprimer som anpassar sig efter din hudton och fungerar som en perfekt bas för din ögonmakeup. Resultatet? Den gör din ögonskugga mer lättapplicerad, ger en djupare färg och förbättrad hållbarhet. 

– Den här ögonprimern är lätt att applicera, är dryg och jämnar ut den egna hudtonen fint. Den är inte så klistrig som en del andra primers är och hållbarheten är inte särskilt bra. Efter tre-fyra timmar så ligger min ögonmake i vecken och är inte särskilt fin längre. Inte värd sina kronor!

True Matte Finishing Powder ”Porcelain” (99kr/9g)Ett matt puder med soft finish. Ha pudret i handväskan och använd då och då under dagen för att hålla glansen i schack. Lämplig för normal till kombinerad hudtyp.

– Jag har det här nermattande pudret i färgen Porcelain som är den ljusaste färgen. Jag föredrar alltid ett transparent puder men som tur är så ger inte detta puder särskilt mycket färg. Pudret applicerar bra, fastnar inte i några torrflagor och ger en matt och fin finish. Tyvärr håller det mig inte matt särskilt länge i t-zonen och eftersom att det är ett nermattande puder så drar det ner betyget. Ett prisvärt puder att ha i väskan för touch ups men inget jag sträcker mig efter inför en lång arbetsdag.

Pure Radiance Powder Blusher ”Cantaloupe” (79,50kr/5g)Ett silkeslent rouge som ger en frisk och naturlig lyster. Rouget är semitransparent så du bestämmer själv täckningsgraden. Finns i en rad eleganta nyanser för att matcha alla hudtoner.

– Jag valde en av de ljusaste färgerna bland rougen och valet föll på Cantaloupe som ger en diskret rosig ton till min bleka hy. Rougen i sig är semitransparenta för att du som kund ska kunna bestämma täckningsgrad själv vilket gör att jag får jobba upp färgen lite mer med detta ljusa rouge än med andra. Finishen är dock väldigt fin, hållbarheten är super och rouget är det köp jag är allra mest nöjd med. Kommer definitivt att spana in de andra nyanserna.


IMG_3900