Jun 24 2015

CHtueyuUwAAyuVW.jpg_large

The Body Shop är verkligen ett företag som inte snålar med produktnyheter och jag har i veckan fått två pressmeddelanden om två kommande lanseringar. Idag tänkte jag att vi skulle spana in den ena lanseringen, nämligen Spa of the World™ som är en lyxig spaserie för hemmabruk. The Body Shop har utforskat traditionella kulturer på avlägsna destinationer för att undersöka kombinationen av uråldriga skönhetsritualer som slipats till perfektion av flera århundradens visdom. Resultatet av detta har mynnat ut denna nya kroppskollektion där du kan upptäcka skönhetshemligheter från hela världen – från Thailand till Hawaii och Egypten till Japan hemma i ditt eget badrum. Totalt finns det 11 produkter i kollektionen vid lanseringen och då uppdelade i tre olika typer av ritualer. De olika produkterna har olika färger på etiketterna så att du som kund lätt ska kunna hitta passande produkter för dig och din ritual. Nedan kan du läsa mer om de olika produkterna. Spa of the World™ lanseras den 18 augusti och jag som älskar kroppsvård längtar så.


♥ Relaxing Body Ritual – Ett perfekt sätt att varva ner, koppla av och hitta lugn i kropp och sinne. Lila toner på etiketterna.

 • African Ximenia Scrub (350 ml / 295 kr) – I Afrika kallas ximeniaträdet ibland för “livets träd” tack vare de mjukgörande egenskaperna som dess olja har. Den här mjukgörande skrubben ger en härlig exfoliering som lämnar en len hud efter sig.
 • Himalayan Charcoal Mask (200 ml / 225 kr) – Träkol är en asiatisk hemlighet som har använts för att dra ut orenheter och verkligen göra rent på djupet. När du har rengjort huden, använd en Body Brush för att pensla ett tunt lager på huden och låt den torka i tio minuter. Skölj noggrant av med varmt vatten och njut av en ren hud med härlig lyster.
 • Egyptian Milk & Honey Bath (250 g / 195 kr) – Ett avkopplande bad med mjölk och honung! Det är ett klassiskt bad, känt ända sedan Kleopatra använde sig av det i antikens Egypten. Här i lätthanterlig pulverform. Så snart du häller en skopa av det här krämigt väldoftande pulvret under rinnande vatten kommer du känna hur doften för dig bort till en annan värld, en värld av avkoppling. För ett komplett lyxbad, värdigt en legendarisk skönhet, häll fem skopor under rinnande varmt vatten och rör runt tills det lösts upp.
 • French Lavender Massage Oil (170 ml / 195 kr) – Lavendelns avkopplande egenskaper välkända sedan länge. Redan på 1300-talet i Frankrike krävde Karl IV att hans kuddar skulle fyllas med lavendel för att hjälpa honom att sova gott. Massera in oljan på huden för att ge både kropp och sinne avkoppling.
 • Japanese Camellia Cream (350 ml / 325 kr) – Olja av den eleganta kameliablomman har använts av kvinnor ända 700-talet för att milt mjukgöra och fuktighetsbevara huden. Den här lyxigt sammetslena krämen gör huden ljuvligt len och ger en underbart mild doft.

♥ Revitalising Body Ritual – För att friska upp ett trött sinne och en trött kropp. Blåa toner på etiketterna.

 • Dead Sea Salt Scrub (350 ml / 295 kr) – Salt från Döda Havet innehåller höga halter av mineraler och har grova saltkristaller. Resultatet blir en uppfriskande skrubb som verkligen fräschar upp huden. Massera energiskt in på fuktad hud för en ultimat uppfriskning.
 • Moroccan Rhassoul Body Clay (200 ml / 225 kr) – Transformera ditt badrum till ett marockanskt hammam! Rasul är en mineralrik lera som länge har använts av marockanska kvinnor för att göra huden smidig. Den stelnar när du applicerar den och stramar åt huden. Applicera ett tunt lager, låt torka i tio minuter och skölj med kallt vatten för att få maximal effekt på huden.
 • Thai Lemongrass Massage Oil (170 ml / 195 kr) – Det är få ingredienser som kan friska upp sinnet som citrongräs. Citrongräs har använts inom traditionell thaimassage i århundraden för sin uppfriskande effekt på kropp och sinne. Massera in på huden, och fokusera på pressurpunkterna – och andas djupt in den aromatiska doften för att känna den omedelbart uppfriskande effekten.

♥ Blissful Body Ritual – Den riktiga lyxen: ultimat lycka för hela kroppen. Gula toner på etiketterna.

 • Polynesian Monoi Radiance Oil (170 ml / 225 kr) – De polynesiska kvinnorna har använt monoi, en högt värderad blandning av kokosnötsolja och blomman tahitigardenia, i över tvåtusen år för dess förmåga att ta fram huden lyster och ge håret glans. Det är en otroligt användbar och bra produkt – massera in den på fuktad hud eller kamma den genom torrt och skadat hår när det är torrt.
 • Hawaiian Kukui Cream (350 ml / 325 kr) – De hawaiianska kvinnorna har utsatts för den obevekliga solen i generationer. Deras lösning är att använda kukuiolja för att vårda huden. Den är extremt fuktighetsbevarande och gör huden underbart mjuk med fin lyster.
 • Tahitian Orchid Massage Oil (170 ml / 195 kr) – På Tahiti används vaniljorkidé blandad med ylang-ylang och patchouli som en uppskattad olja inom traditionell massage. Den har både lockande sensuell doft och underbara egenskaper.

Vad är din spontana tanke kring Spa of the World™?