Jun 09 2015

Italian Summer Fig Group Shot

Jag älskar när det plingar till i inkorgen och avsändaren är The Body Shop, det betyder allt som oftast att något nytt är på gång. Så även idag. The Body Shop lanserar en ny doftkollektion som heter Italian Summer Fig.

Sommaren är den perfekta tidpunkten att bli förälskad i en ny doft, så följ med på en doftresa som kommer kittla dina sinnen, skapa minnen och fånga din fantasi. En resa in i den italienska sommarens skönhet. Det är här, i den soldränkta regionen Puglia i södra Italien, som The Body Shop har hittat den perfekta och unika ingrediensen för en sofistikerad sommardoft: Italian Summer Fig.

Föreställ dig saftiga fikon som långsamt fått mogna i den italienska solen. Andas in den friska grönskan från deras gröna blad, det mjölkigt saftiga fruktköttet och de mjukvarma dofterna från själva trästammen. De dekadent saftiga fikonen från Puglia är som små minnesbollar av den italienska sommaren, och de ger doften sin solmogna och naturligt söta arom. The Body Shop är starkt engagerade i att använda de allra bästa naturliga ingredienserna. Därför är fikonen handplockade, speciellt utvalda när sommaren står som högst – när fruktköttet är som mjukast och aromen som starkast. På så sätt skapas den utsökta noten av fikon.

Parfymörerna Arnaud Winter och Constance Georges Picot skapade doften med utgångspunkt i sin egen kärlek till fikon. “På en resa längs den italienska kusten omgavs jag av doften av solmogna fikon vart jag än åkte”, säger Arnaud Winter. “Aromen från ett fikon från Puglia är lika unik som dess smak – ljuvligt söt med en nästan nötig känsla. Det är den perfekta sommardoften, och nyckelingrediensen i den här doften.”

För att komplettera doften har de frodiga fikonen från Puglia fått stöd av ett urval expertvalda ingredienser. Tillsammans skapar de en sommardoft med balans och kontraster. Den svala krispigheten i toppnoterna kommer från friska gröna noter, bland annat vinblad och krokus. De fångar den fräscha känslan av ett fikusträd som står i havsbrisen. I hjärtnoterna finns ett finstämt blomsterelement, med feminina toscanska rosor. I basen av doften hittar du de varma och beroendeframkallande noterna av sensuell ambra och ekträ. Det är den perfekta känslokittlande resan som tar dig genom sommaren. Finstämd men ändå rik på subtila aromer.

Italian Summer Fig lanseras den 14 juli och består av:
– Eau de Toilette, 50 ml / 295 kr
– Fragrance Mist, 100 ml / 195 kr
– Shower Gel, 250 ml / 135 kr
– Body Lotion, 250 ml / 175 kr
– Body Cream, 200 ml / 210 kr