Jun 12 2015

kappahl aw15

Hösten 2015 hos KappAhl bjuder på stor variation när det kommer till olika looks med allt från den avslappnande stilen till den mer välskräddade och klassiska. Jag tror nog att de flesta kan hitta en stil/look/plagg som passar ens stil för hösten. Förutom en stor variation i olika stilar bjuder KappAhl även på en variation i toner och texturer. Att leka med just texturer tycker jag själv är ett roligt sätt att piffa upp en outfit på. Nedan kan ni läsa mer om de olika stilinriktningarna. Jag måste dessutom säga att den gråa poloklänningen ser ut att vara smashing!


The Contemporary Look – Med inspiration från storstadsmetropolen ser vi en kollektion som går i toner av grått, svart och beige. Metalliska färger förstärker helhetslooken tillsammans med detaljer som spännen, öljetter och läder, där passformen accentuerar axlar och midja. Det hårda och mjuka framhävs genom olika texturer som ribbat, finstickat och paljetter. Kontraster är ett av temats viktiga hållpunkter där den korta paljettklänningen och aviator-jackan är några av nyckelplaggen.

The Soft look – Neutrala färger som vitt, beigt och grått med inslag av petroleumgrön lägger grunden i ”The Soft Look”. Färgerna och materialen visar vår tolkning av det frusna landskapet med iskristaller och dess låga temperaturer i en kollektion med fokus på volym och stickat. Lager på lager och den voluminösa siluetten är utmärkande för temat där jackan i fuskpäls och de långa stickade klänningarna är nyckelplaggen.

The Denim Look – I ett ledigt och avslappnat tema med inspiration från 70-talet ser vi en tydlig denimtrend. De klassiska utsvängda jeansen tillsammans med ponchon utgör några av temats nyckelplagg. En blandning av läder, denim och finstickat utmärker temat där olika mönsterbilder sätter sin prägel.  

The Classic Look – Raka linjer, enkla snitt och grafiska mönster utgör den klassiska looken, denna gång med en urban touch och en androgyn känsla. Den vida byxan och den stickade oversized-tröjan utgör några av nyckelplaggen. Svart, vitt och gråmelange ligger som bas i temat, med starkt röd som accentfärg.  


Vad säger du om hösten hos KappAhl?