May 18 2015

966a1b5c30f7ee42_800x800ar

Vilken start på denna vecka! Vaknade upp till nyheten att det parisiska modehuset Balmain blir H&Ms nästa gästdesigner. Det franska lyxvarumärket, under kreativ ledning av den unga Olivier Rousteing, har vuxit till ett globalt populärkulturellt fenomen. Igårkväll var det galadags i USA då Billboard Music Awards ägde rum och då passade Rousteing, Kendall Jenner (för övrigt så snygg att jag dör lite) och Jourdan Dunn på att visa upp delar av kollektionen för första gången när de gick på röda mattan.

Mitt främsta mål som designer är att nå ut till mina fans. H&M ger mig en unik möjlighet att bjuda in alla till Balmains värld, så att de får ta del av drömmen och tillsammans kan vi skapa en global #HMBalmaination. Samarbetet kändes helt naturligt. H&M är ett varumärke som alla kan relatera till och som bjuder in till en gemenskap som jag ser fram emot att ta del av, säger Olivier Rousteing.

Balmain grundades 1945 och har alltid varit troget sin grundares vision och anda. Det står för energi, glädje och frihet – positiva värden som alla kan dela. Rousteing har gett modehuset en unik identitet genom att bevara sitt DNA inom haute couture samtidigt som han designar för dagens generation. Rousteing har en stark koppling till musikvärlden och detta är något som kommer att influera samarbetet med H&M.

Det är otroligt spännande att ha Balmain som gästdesigner hos oss på H&M och vi ser fram emot att engagera alla våra fans. Med sin blandning av couture och streetwear-attityd har Balmain en unik stil, på samma gång överdådig, sensuell och energifylld. Balmain har också nära band till nöjesbranschen och musikvärlden, vilket adderar ett extra element till samarbetet, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Kollektionen, som innehåller kläder och accessoarer för både kvinnor och män, kommer att säljas online och i cirka 250 butiker världen över från den 5 november. Är detta ett samarbete du ser fram emot? Själv tror jag att det kan bli riktigt bra. Älskar t.ex. kavajen som Kendall bär. Så läcker!