Apr 07 2015

IMG_1994  IMG_1996

För ett par veckor sedan fick jag hem ett paket från Yves Rocher innehållandes både nyheter och befintlig produkter i deras sortiment. Idag tänkte jag bara lite kort gå igenom vardera produkt och ge några korta kommentarer kring produkterna. Här finns både toppar och dalar!

Elixir 7.9 Luminosity Reactivator (219kr/30ml) – En ”beauty booster” som ska återaktivera hudens egna energiproduktion. Produkten innehåller pärlemor omsluten av vegetabiliska vaxer som ska ge en ungdomlig lyster och finish. Används ensam eller ovanpå den vanliga dagkrämen men kan också blandas med dagkräm eller foundation för en mer subtil lyster. Jag använder dag- och nattkrämen i samma serie (Elixir 7.9) och jag gillar båda väldigt mycket. Den här produkten känns dock totalt överflödig i min rutin just nu. Visst får man en fin lyster av produkten men för min del så känns det som ett onödigt steg. Vill jag ha lyster så använder jag hellre en lystergivande dagkräm eller en foundation med glowig finish istället för att addera en tredje produkt som ska blandas ihop med de andra två.

Organic Cosmetics Nourishing Lip Balm (39kr/10ml) – Ett läppbalsam med mjukgörande egenskaper som ska lindra torra och nariga läppar. Produkten kommer i en smidig förpackning, doften är mild och själva produkten är lite tjockare i konsistensen. Resultatet är bra och mina läppar känns återfuktade och mjuka i 2-3 timmar. En bra budgetprodukt där man verkligen får valuta för pengarna.

Couleurs Nature 100% Intense Kajal Vert de cobalt (119kr/2,5g) – Den här kajalen, i svart, har varit min favorit i flera år då jag tycker att den är så lätt att använda samtidigt som den ger bra pigment. Vare sig du vill ha en skarp linje eller en mjukare inramning på ögat. Nu till våren har Yves Rocher släppt 5 nya nyanser i limiterad upplaga och i mitt paket hittade jag en av de nya nyanserna. Den här gröna nyansen är riktigt snygg men tyvärr tycker jag inte att den är lika pigmentrik som den svarta och resultatet blir dessutom lite mer ojämnt än med den svarta. Riktigt synd på en sån fin nyans.

Botanical Slimming Key Ultra-Concentrated Cure for Stubborn Zones (159kr/15ml) – Det här är en intensiv 7-dagarskur som ska ”gå till attack” mot envisa problemområden med hjälp av effektiva y-mangostin. Åh suck! Finns ingen slimminggel i världen som kan reducera celluliter. Regelbunden massage som ökar blodcirkulationen kan möjligtvis göra så att huden känns något fastare/slätare men en kräm kan inte trolla bort dem. Embrace your body istället!

Botanical Expertise Repair Lotion Extra Dry Skin (89kr/150ml) – En fetare kroppslotion som med ekologiskt sheasmör ska ge näring och mjukhet till en väldigt torr och sträv hud. Jag har testat den här innan och det var i vintras när min hud på benen var kaostorr. Den klarade inte av att lindra min torrhet och klåda då men funkar bättre nu när huden är lite mer i balans. Eftersom den är något fetare så tar den en liten stund att sjunka in i huden, men lämnar huden len och mjuk. En prisvärd lotion för den medeltorra huden.


Produkter utskickade av Yves Rocher för recension. Mina åsikter är mina och kan inte påverkas av varken Yves Rocher eller en tredje part.